Kine

Jong Hoegaarden biedt sinds 2021-2022 een medische ondersteuning van de jeugdspelers aan. Waarom: de soms hoge sportieve belasting maakt dat er soms blessures ontstaan die vermeden hadden kunnen worden door tijdige detectie en ondersteuning.

Concreet betekent dit dat we een samenwerking hebben gestart met kinesisten Robbe Luyckx, Philippe Van Cotthem en Roel Boesmans en de podologe Sara Kempeneers.

1

1) Kiné ondersteuning

Zij zullen onze spelers begeleiden op de volgende manieren:

a) Zij zullen op vaste momenten aanwezig zijn op de club, zodat je bij hen terecht kan voor advies in gevallen van fysieke hinder of effectieve kwetsuur. Hun rol is dus voornamelijk adviserend: zij kunnen helpen bepalen wat de oorzaak van de klachten is en desgevallend doorverwijzen als dat nodig is. Dat is zeker nuttig in geval van twijfel, zodat tijdig medische hulp kan ingeschakeld worden om te vermijden dat een lichte kwetsuur bij verdere belasting uitgroeit tot een effectieve blessure.

b) Zij zullen in een 2e fase ook een blessurepreventie programma helpen uitbouwen dat geïntegreerd zal worden in de jeugdopleiding dmv aktieve betrokkenheid met de trainers.


2) Podologische ondersteuning

Naast onze kiné ondersteuning starten we ook een samenwerking met de podologe Sara Kempeneers.

Zij zal podologische ondersteuning bieden op de volgende manieren:

a) Een keer per maand zal ze aanwezig zijn op de club voor advies.

b) Ze zal preventieve screening doen van elke leeftijdscategorie. Ze zal op regelmatige tijdstippen trainingen bijwonen van elke leeftijdscategorie. De trainer kan dan vooraf de ouders hiervan verwittigen (maximale aanwezigheid). Sara zal na die training een rapport opmaken met de adviezen. 

 

Hoe kunnen jeugdspelers bij hen terecht?

Ouders en spelers kunnen rechtstreeks bij hen terecht, maar ook de trainers kunnen spelers doorverwijzen naar onze kiné's, als zij tijdens training of wedstrijden merken dat spelers problemen hebben.

Klik hier voor de planning. Reservatie is verplicht om wachttijden te vermijden en beschikbaarheid te garanderen. Dit kan via

- Philippe Van Cotthem: 0476/25.95.70 of rts@outlook.be 

- Robbe Luyckx: 0479/61.87.33 of robbe.luyckx@hotmail.com

- Roel Boesmans: 0474/86.12.80 of rboesmans@gmail.com

 

info@podologiesara.be of 0470/62 24 21