Trainer Bjorn Van Passel stopt als T1 - Tom Soetaers neemt over

P1-coach Björn Van Passel - nog maar één maand aan de slag als T1 - gaf aan, omwille van een veranderde professionele situatie, de combinatie met het trainerschap in Hoegaarden niet langer te kunnen maken.

SCOH diende dus snel een nieuwe technische staf - ook T2 Nico verbonden aan zijn broer verlaat de club - aan te stellen en kwam automatisch terecht bij een oude bekende.

Ex-SCOH T1 Tom Soetaers neemt per direct over. Tom, die er een sabbatjaar op zitten heeft, gaf aan terug klaar te zijn. Het team is t.o.v. zijn laatste seizoen ook enorm gewijzigd.

Soetaers begint dus aan zijn derde ambtstermijn bij de Brouwers, kent de club door en door, heeft ervaring in eerste en zal uiteraard de tijd krijgen het team naar zijn hand te zetten.

Philippe Van Cotthem wordt de nieuwe T2/Physical Coach. In een nog niet zo lang verleden stond hij al aan de zijde van Tom Soetaers bij SCOH A. Die samenwerking verliep toen prima maar Van Cotthem diende wat later definitief te kiezen voor STVV en de Belgische Voetbalbond. Verder is Philippe ook nog verbonden aan onze jeugdwerking waar hij vaak als vervangtrainer ingezet wordt en volgt hij zijn zoon Birger bij de Jong Hoegaarden U17IP. Philippe zal zich in eerste instantie bezig houden met de fysieke opvolging van onze A kern en zal T1 Tom Soetaers bijstaan waar mogelijk tijdens de wedstrijden.

SCOH wil vooreerst Bjorn en Nico te danken voor hun inzet en wenst Tom veel succes toe in zijn opdracht.