Maand van het Vrouwenvoetbal

September staat in het teken van de "Maand van het Vrouwenvoetbal". Voetbal Vlaanderen heeft daarmee als doel zoveel mogelijk meisjes én vrouwen op de grasmat krijgen!
SC Out Hoegaarden staat al tientallen jaren open voor meisjes- en damesvoetbal:

1) Meisjesvoetbal: 
SC Out-Hoegaarden heeft geen aparte meisjesploegen: meisjes spelen gemengd met jongens. Dit doen we vanuit een zeer bewuste visie dat meisjes een veel betere opleiding hebben als ze gemengd met jongens spelen: zowel qua snelheid, kracht, tempo, etc ligt het niveau hoger en komt dus ook het niveau van de speelsters ten goede. 
Katrien Jans (manager van de Red Flames) bevestigt dit: "Wil je de talenten beter maken, dan moeten meisjes tegen jongens voetballen" (GVA 20/07/2023).
Bij de jeugdwerking geloven we heel hard in een continue doorstroming obv fysieke en mentale paraatheid, waarbij ook meisjes in aanmerking komen om door te schuiven.
Sinds seizoen 2022-2023 heeft onze jeugdwerking bovendien het IP label, een niveau waar ook de meisjes in aanmerking komen.
Feit is dat op dit moment 65% van de meisjes in onze jeugdwerking in IP ploegen spelen. 


2) Damesvoetbal competitief: Hoegaarden Ladies  (aka "De Brouwsters")
We merken dat meisjes die bij ons de jeugdopleiding volgen bijna allemaal een niveau hebben waardoor ze onmiddellijk kunnen beginnen bij de grote clubs. Maar uiteraard zijn er ook die gewoon bij Hoegaarden willen blijven voetballen en daarom hebben we sinds seizoen 2022-2023 ook terug een damesploeg opgericht.
In het verleden was er al een damesploeg actief bij SC Out Hoegaarden, maar die hield op te bestaan in 2011. Sindsdien bleven er wel altijd meisjes bij de jeugdwerking spelen, maar bij gebrek aan een damesploeg moesten die telkens uiteindelijk naar een andere club gaan die wel een damesploeg had. 
In 2022-2023 is er dan opnieuw een Damesploeg in competitie gestart in de derde Provinciale reeks. Ze startte verschroeiend: er werden 141 doelpunten gescoord en de ploeg behaalde in haar eerste seizoen al direct promotie naar P2. Er zit heel veel talent in de ploeg, en dat is ook een illustratie van de visie op de meisjesopleiding: bijna 80% van de speelsters in onze Damesploeg hebben in hun jeugd met jongens gespeeld!

 

3) Damesvoetbal recreatief: Roseekes
Sinds 2017 bestaat er ook recreatief damesvoetbal bij Hoegaarden: de Roseekes!
Deze fijne groep werd in al in 2017 opgericht en kent sindsdien een aantal vaste gezichten, maar werd in de seizoenen daarop ook verrijkt door andere dames, vriendinnen, kennissen die de smaak te pakken kregen of hun voetbalschoenen opnieuw vanonder het stof haalden na een zwangerschap of andere fase in het drukke leven. 
Ondanks het feit dat ze slechts enkele keren per jaar een vriendschappelijke wedstrijd spelen en er na (maar stiekem ook tijdens) de training het nodige gepraat en gelach klinkt, zetten ze zich onder leiding van trainer Marc steeds naar beste sportieve vermogen in en verbeteren hun voetbal”skills”. 
 

Ben je geïnteresseerd om bij SC Out-Hoegaarden te spelen?
Op dit moment is de jeugdwerking helaas helemaal volzet.
Aansluitingsmomenten:
- Ben je 4-5 jaar: Voor 5 jaar kan je sowieso nog niet aansluiten bij een voetbalclub. Tot en met 5 jaar hebben we een samenwerking met Voetjebal: die organiseren voetbal voor kleuters elke zondag in de sporthal. Meer info op https://scoh.be/nl/voetjebal-voor-2-5-jaar
- Ben je 5-6 jaar: neem contact op via mail naar info@scoh.be. We contacteren je zodra we test trainingen organiseren voor deze leeftijd.
- Ben je 6-15 jaar
    - neem contact op via mail naar info@scoh.be. We contacteren je dan voor een volgende talent day in maart-april 2024
    - We organiseren jaarlijks voetbalstages in de paasvakantie en in de zomer. Hou onze website in het oog voor meer info mbt inschrijven! 
- Hoegaarden Ladies: heb je zin om bij de competitieve damesploeg van Hoegaarden te spelen, stuur dan een mail naar gert.feyt@scoh.be   
- Roseekes: de Roseekes zijn altijd wel op zoek naar dames die samen willen sporten en het team aanvullen, zonder minimum instapniveau. Wie zin heeft om mee te komen trainen, is zeer welkom op vrijdagavond van 19u45 tot 21u00.Voor meer info of bij interesse: ines_swartenbroek@hotmail.com