Oud-bestuurslid Gerard Geerolf overleden

Gerard 2

We hebben weer droevig nieuws te melden. Onze club verliest weer één van zijn iconen. Gerard Geerolf (78) sloot zich aan bij KSC Hoegaarden in september 2002. Hij was meer dan 10 jaar bestuurslid en teamafgevaardigde. Zijn hoogtepunt was de titel in P3 in 2009-10, als délégue aan de zijde van T1 Siegi Hendrickx. In 2010 stond hij mee aan de wieg van de fusie met Sporting Outgaarden. Maar de meesten kennen Gerard in zijn rol als kantineverantwoordelijke (zonder sluitingsuur) in Hoegaarden. Daar is de legende Gerard Geerolf ontstaan.

Als persoon was Gerard iemand die zich volledig wegcijferde voor alles en iedereen. Hij was een allemansvriend en een klankbord voor velen. Hij kon uren luisteren, zolang er maar Hoegaarden Spéciale was. En net zoals dat bier, maken ze er zo geen meer zoals hij ...

Op 14 juni 2014 hielden we het afscheidsfeest van Gerard. Oude liefde roest niet, zeggen ze wel eens. En ook in zijn geval was het niet anders. Hij keerde terug naar Dudzele in West-Vlaanderen. Enkele keren per jaar zakte hij nog eens af naar zijn Hoegaarden. De laatste keer was op 30 april, de laatste match van vorig seizoen. Zijn laatste match.

Hij was al een tijdje ziek. Maar toch heeft zijn heengaan ons verrast. Een dag voor zijn overlijden heeft een kleine delegatie van onze club hem nog bezocht. Hij was fel verzwakt en zag er moe uit. Maar toch zagen we tijdens het gesprek een glimlach om zijn mond verschijnen toen we herinneringen oprakelden over Hoegaarden, over het voetbal, over de kantine en over zijn vrienden. Zijn passage in Hoegaarden was een heel belangrijk en mooi deel van zijn leven. Daar was hij heel dankbaar voor. Hij vertrouwde ons nog toe dat zijn laatste wens was, begraven te worden in het voetbaltruitje van onze club, dat hij bij een vorige gelegenheid als geschenk gekregen had.

Het ga je goed, Gerard!