SCOH A - VK Linden: 1-0 / SCOH B - Boutersem Utd B: 3-0

Brouwers knokken zich naar thuiszege tegen Linden 1-0.

Ondanks het voorspelde slechte weer werd de wedstrijd toch in redelijk goede omstandigheden gespeeld.

Linden trok meteen het laken naar zich toe en dreigde via Plutzer maar Vertessen liet zich niet verrassen. Ook toen Hoegaarden verdediger Renmans een center van Ramaekers bijna in eigen doel devieerde redde Thibeau puik.

Ex Hoegaardier Alexander Roosbeek kapte zich rond de twintigste minuut puik naar een schietkans maar opnieuw Vertessen redde de Hoegaardense meubelen.

Wat later sloegen de brouwers zelf toe. Acke en Goen counterde gevat en na een één-twee tussen beiden werd Acke net voor afdrukken gehaakt. Strafschop en die zette Goen om in een 1-0 voorsprong.

Tits kreeg nog de mogelijkheid te scoren voor Linden maar zijn volley suisde rakelings over.

In de tweede helft kozen de gehavende Brouwers voor het verdedigen van de voorsprong en lieten het initiatief aan de bezoekers.

Toch was het Hoegaarden dat het eerst dreigde. Nijs scherp naar Goen maar die kwam een teenlengte tekort.

Wat later was het dom balverlies bij Hoegaarden dat leidde tot een Lindense kans, maar gelukkig voor SCOH knalde Tits op de lat.

Op karakter sleepten de brouwers zich door de match en op counter kwamen ze nog enkele keren dicht bij de 2-0. Tuur Thomas, samen met Gilles Haegemans weer sterk, besloot naast en ook Schoofs, eerst op aangeven van Goen en wat later op een mooie pass van Arne Sempels kreeg de bal niet voorbij Hannes.

Linden zette nog alles op alles maar gelijkmaken lukte niet meer.

De brouwers boeken zo eindelijk, na vier thuisnederlagen, terug een thuiszege en vooral drie welgekomen punten. Op basis van het geleverde spel verdienden de bezoekers meer maar in deze omstandigheden is winnen het belangrijkste. Chapeau aan onze jongens voor de strijdkracht. Dank ook aan onze #brewersarmy voor de weer geweldige steun. #nietzoevidentallemaal

SCOH B - Boutersem Utd B: 3-0

SCOH B won nadien met 3-0 van Boutersem Utd B. Giel Schevenels, Lennert Deweirdt en Jona Covens zorgden voor de logische doch niet zo makkelijke zege tegen een bij momenten prima spelend Boutersem B.