SCOH A - VC Bertem-Leefdaal: 2-3

SCOH A - VC Bertem-Leefdaal : 2-3

Het mosselweekend was top en dus wilde gans SCOH het weekend afsluiten met winst van onze P1 tegen V.C. Bertem-Leefdaal . Het mocht echter niet zijn, 2-3

VCBL begon furieus en drukte groenwit meteen tegen de thuisgoal. Vertessen had een schitterende reflex in huis tegen een schot van Piret maar de rebound van De Kleermaeker was onhoudbaar. 0-1 na 3 minuten. Twee minuten later redde Vertessen opnieuw de meubelen op een deviatie van Piret.

SCOH kreunde 11 minuten maar sloeg dan plotseling toe. Prima actie van Joren Nijs en Michiel Goen met als eindpunt Niels Bamps en alleen voor Seynhaeve faalde Nielske niet. 1-1 in minuut 12. De Brouwers waren verlost en disten 20 minuten prima spel op. Michiel Goen scoorde nog twee keer, eerst op aangeven van Bamps daarna na een mooie doorsteekpas van Veulemans maar twee keer vlagde de lijnrechter voor offside. De eerste keer terecht, de tweede keer absoluut niet.

Geen 2-1 voorsprong dus. Wel een minuut na de onterechte goal bijna 1-2 toen Jacobs voor Vertessen verscheen maar Thibeau gelukkig knap in corner duwde. Acke kon vlak voor de appelsientjes een center van Luyten net niet genoeg drukken en dus bleef het 1-1 bij de rust na een zeer vermakelijke eerste helft.

Bamps (gekwetst) en Coremans (tactisch) werden gewisseld voor Dumoulin en Van Keyenbergh. De thuisploeg wou de drie punten en eiste het spel op. Acke uit de draai net naast en een prima aanval over Luyten, Nijs en Veulemans kon Goen met niet voorbij Seynhaeve krijgen. Rubenschuh knalde aan de overkant overhaast naast. VCBL onderging maar prikte sporadisch tegen. Een center van Afkir bereikte Dekleermaeker en die knalde in minuut 70 aan de tweede paal binnen. 1-2 en Hoegaarden opnieuw op achtervolgen.

Dat deden ze goed want amper 5 minuten later een mooie actie door het centrum. Veulemans bediende de voor Renmans ingevallen Bache en Wout rondde koel af. 2-2

De Brouwers zochten naar de winning goal maar Acke kon na een actie zijn schot niet kadreren. 7 minuten voor tijd werd na een hoekschop de bal tot twee keer toe slecht weggewerkt. De tweede keer nam VCBL kapitein de bal van op 20 meter op de slof en die verdween zuiver in de hoek. 2-3

Hoegaarden herstelde hier niet meer van alhoewel Veulemans zijn kopbal nog van de lijn zag gekeerd. Acke kreeg na een fout op hem en een impulsieve reactie in de slotminuut nog de rode kaart en dus was het dubbel balen voor groenwit.

De talrijke supporters zagen een mooie sfeerrijke en aangename wedstrijd tussen twee leuke teams. Een gelijkspel had correcter geweest maar de Leuvenaars pakten de drie punten. Treuren doen we echter niet lang in Oegarre. Volgende zaterdag worden we verwacht in Huldenberg waar het plaatselijke sterke OHR dat met 6/6 aan de leiding prijkt ons warm zal opwachten.