Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Het aantal liters hemelwater die de laatste dagen over ons heen kwamen waren al bijna niet meer te te tellen en voor de jeugd gold al een algemene afgelasting maar al bij al ligt het hoofdterrein van SCOH er op deze zondagnamiddag nog goed bij.

 

Wij dus aan de slag tegen Stade Meerbeek, een beetje één van onze zwarte beesten uit de vorige coimpetities, nu een paar plaatsjes hoger gerangschikt dan wij maar er moet vandaag iets geraapt worden willen we niet in de zone verzeilen waar iedere wedstrijd een “zespuntenmatch” dreigt te worden ! We missen Bjorn, hij kwetste zich donderdag op training.

 

Het ziet er al onmiddellijk goed uit want na vijf minuten kan Jens mooi een voorzet van Gerard voorbij Jo Mertens poeieren, een betere start hadden we ons niet kunnen bedenken, en als vijf minuten later de bal voor ons op de stip gaat omdat Janis foutief wordt afgestopt is het onze “frontman” himself die ons op een bijna veilige 2-0 voorsprong schiet.

 

 

Op het kwartier kunnen we de volgende opgelegde kans net niet afwerken, dat had voor Meerbeek zeker de doodsteek geweest.

 

Op het eerste gezicht kan ons nu nog weinig overkomen, alhoewel, op een van de weinige counters van Stade moeten we een hoekschop toestaan, ferm getrapt en mooi binnengekopt en op het half uur staat het plots 2-1.

 We verliezen Janis die gekwetst uitvalt en de gasten putten daaruit klaarblijkelijk nieuwe moed, maar we rusten met de kleinste voorsprong.

 

Na de pauze neemt Meerbeek het veldoverwicht van ons over, we raken wat onzeker, we laten her en der iemand lopen... 2-2  na 55 minuten en bij ons slaat de onrust toe ! We proberen nog wel maar het wil niet lukken, bij Meerbeek lukt het daarentegen opeens weer allemaal wel en waar we voor vreesden gebeurt: 2-3 na dik driekwart wedstrijd !

 

Hoegaarden zou echter Hoegaarden niet zijn moesten ze zich zomaar laten afslachten, we vechten terug maar missen even later spijtig de gelijkmaker... en toch... vooraleer alle “'ooh's” uit de lucht zijn bekroont Michiel zijn sterke partij met de gelijkmaker, 3-3, een puntje gewonnen, volgens anderen dan weer twee puntjes verloren.

 

Ondertussen houden we toch nog voeling met het tweede peleton van de rangschikking en trekken we volgende week naar Wommersom, een uitoverwinning brengt ons zeker en vast terug “onder de mensen” !

 

 

Ter info:

 

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november zijn er in de kantine te Outgaarden mosseldagen ten voordele van de jeugd van Jong Hoegaarden, allen daarheen !

 

Zaterdag 16/11 om 14 uur spelen de jongens van onze T2 Chris Waeytens in Hoegaarden een oefenwedstrijd tegen Tildonk, supporters altijd welkom !