Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

FC Binkom - SCOH A : 0-2

Op een zo goed als omgeploegd terrein, dat wegens een reservenmatch van de dag voorheen die een overijverige ref niet had willen uitstellen voetballen bijna onmogelijk maakte, moesten de Hoegaardiens de wei in,  een modderbad,  tegen FC Binkom. De jongens van Bert Geyskens hebben tot heden niet zo'n schitterens parcours afgelegd, blessures en pech waren daar mede de oorzaak van, vandaag ontbreekt ook nog doelman Dewalheyns. De brouwers zijn volledig, alleen Mark De Man en Kyle Dewil revalideren nog.

Veel mooi voetbal zal hier dus niet kunnen, het zal ploeteren worden, en het wordt afwachten wie daar het sterkst in is!

De brouwers nemen van bij de aftrap echter de match in handen, ondanks de staat van het speelveld spelen ze al vrij snel vakkundig een paar niet te missen kansen uit... alhoewel ze die even vakkundig de nek om wringen ! Stilaan komt Binkom dan in de wedstrijd en ze dreigen met scherpe counters vooral via Mollu en Vranckx... onze goalie Wim De Windt heeft een paar klassereddingen in huis om de Binkommenaren van het openingsdoelpunt te houden. We rusten met een brilscore, maar voor onze 6 €  had het evenzeer 2-2 kunnen staan !

Na de herneming is het nog even bibberen als Mollu alleen op De Windt afgaat, onze doelman is echter niet te verschalken... Beetje bij beetje slaat her en der de vermoeidheid wat toe, onze lichtgewichten Michiel Goen en Jens Polfliet geselen nu met snelle uitvallen de lokale verdediging en het is meermaals de modder ofwel de hardere aanpak van de thuisverdediging die onze sneltreinen van een doelpunt houden. We zijn al meer dan een uur ver als bij een van de vele vrije trappen onze Gert-Jan Vanvelthoven zijn kanon mag richten, hij plaatst het balletje mooi voorbij alles en iedereen in de verste hoek en bezorgt ons eindelijk loon naar werken: 0-1 in minuut 72 !

Als de lokalen dan alles in het werk stellen om een puntje te redden is het nog even warm voor het Hoegaardse doel maar onze verdediging heerst en Jens Polfliet mag in het wedstrijdeinde na mooi combineren met Glenn Moyaerts het lot van Binkom helemaal bezegelen. We winnen hier verdiend met 0-2 en halen zo een negen op negen waarmee we ons fier nestelen op de derde plaats in de rangschikking en zelfs samen met Wezemaal aan de leiding in de periodestand.

Proficiat coach, dikke proficiat boys !

Zondag komt rode lantaarn Roosbeek op bezoek. Rode lantaarnen liggen ons niet altijd zo goed maar de drie punten thuishouden na wat we de voorbije weken zo prachtig presteerden is nu bijna een must... 12 op 12, het zou fantastisch zijn !   

SC Orsmaal - SCOH B : 3-2

De jongens van Coach Waeytens moesten tegen het sterk geachte SC Orsmaal proberen de bierbeekse kater van dinsdag door te spoelen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Onze jongens kwamen tot 2 maal toe op voorsprong dankzij treffers van Jeremy Cambier en Tomaz Thys vanden Audenaerde maar Orsmaal kon telkens snel gelijkmaken en uiteindelijk de winnende treffer maken. SCOH drong nog aan en forceerde meerdere kansen om een puntje uit de brand te slepen maar de thuisdoelman verkeerde in een begenadigde dag en hield de brouwers van de gelijkmaker. Het bleef dus 3-2 maar de kater van dinsdag is doorgespoeld, niet met een zege maar dankzij de prima prestatie. Proficiat mannen en kop op guys, alle samen werken en dan komen de puntjes weer vanzelf. Zondag komt Toekomst Bunsbeek op bezoek.