Ondanks het slechte weer,  heel wat toeschouwers in Hoegaarden voor de steeds spannende derby der Getestreek tussen Hoegaarden en Houtem.  Het duel eindigde op een 4-3 zege voor de brouwers. De B boys speelden ook een topper en dit tegen Heide Linter. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar Heide wist als enige te scoren en nam de 3 punten mee.

SCOH A - VC Houtem-Oplinter A: 4-3

Uiteraard startte de wedstrijd met een verkenningsronde en die duurde een kleine kwartiertje. SCOH had wat meer initiatief in die beginfase en probeerde voorzichtig gaten te vinden in de paarse defensie. Buiten een schuiver van Joren Nijs die voorlangs ging, kwamen de Hoegaardiers niet. Op het kwartier de eerste dreiging van de bezoekers. Siemon Donvil kopte een vrije trap een metertje naast.

Daarna namen de brouwers ietwat resoluter het heft in handen. Joren Nijs kreeg aan de rand van de 16 een kans na mistasten van Vancutsem maar de Houtem doelman zelf pareerde het schot. Ook Lander Veulemans probeerde een weggewerkte bal af te ronden maar nu lag Jordi Knops in de baan. Houtem had het nu moeilijk en de beste aanval van de eerste helft zorgde ei zo na voor de 1-0. Renmans speelde in op Pierreux. Via Nijs en Berghmans kwam de bal aan de andere kant vij Veulemans die scherp voortrok. Joren Nijs kwam een half metertje te kort om in te tikken. Kans weg maar actie nog niet afgerond. Joren Nijs recupereerde en centerde prima voor. Goen liep in, devieerde maar de bal zoefde net naast.

Houtem herademde en nam in het slot van de eerste helft over. Twee keer counterde het scherp via Winnen en Knops. Knops vond eerst SCOH doelman Vertessen op zijn weg en de tweede keer zeilde de bal net naast. Drie keer scheepsrecht dacht de Houtem kapitein want toen hij vlak voor de koffie Renmans iets te snel af was legde hij van aan de achterlijn panklaar voor Schiemsky. Die tikte ijzig binnen. 0-1

SCOH op achtervolgen maar lang duurde het niet. Ausloos forceerde een hoekschop en Berghmans schilderde die op het hoofd van Goen. De Hoegaardense prijsschutter knikte de 1-1 in minuut 45 binnen.  De eerste helft was boeiend maar baarde pas in het slot twee goals, billijk eentje aan elke kant.

Na de koffie kwamen de brouwers het best uit de kleedkamer. En al na 5 minuten resulteerde het in een doelpunt. Dumoulin won een kopduel, Goen devieerde in één tijd door naar de infiltrerende Joren Nijs die alleen voor Vancutsem kalm bleef en de 2-1 nette.

Houtem van slag en SCOH drukte door. In minuut 59 pakte uitblinker Lander Veulemans een weggekopte bal in één tijd op de slof. Vancutsem was kansloos tegen de raket van Lander. 3-1

SCOH op rozen qua stand maar ook in het spel lieten ze de bezoekers geen moment in de match komen. De jonge Robbe Coremans (wederom puike match) wandelde dwars over het veld, maar zijn schot zoefde net naast. Ook ouderdomsdeken Dimitri Nijs deed zijn aanvallende duit in het zakje. Hij opende op Goen die meteen spitsbroeder Joren Nijs aanspeelde. Joren devieerde maar Vancutsem zweefde de inzet uit zijn kooi. De sterke Dumoulin zette zich wat later door, maar knalde vanop 20 meter een halve meter over. Hoegaarden bleef nu komen en Joren Nijs werd in de 16 foutief afgeremd. De scheids gaf op aangeven van zijn assistent de fout maar legde de bal niet binnen maar buiten de 16? Nijs ramde de vrije trap naar de Houtemse kooi maar Vancutsem kon in 2 tijden redding brengen.

Houtem Trainer Desard bracht zijn ganse bank in en probeerde al zo het tij te keren. Dejaegher werd in minuut 75 diep gestuurd maar Dimitri Renmans kwam aardig terug en blokte tijdig af. SCOH reageerde meteen tegen. Joren Nijs opende op Coremans die in 1 tijd voor trok. Goen liep perfect in maar kon op 3 metertjes van Vancutsem de bal niet drukken en dus over.

Eevn uitstel dus van de 4-1 maar niet voor lang. in minuut 80 een mooie pass van Goen naar Joren Nijs. Die tikt subtiel door naar Amaury Berghmans en onze spielmacher werkte koel af. 4-1, match gespeeld !?

Dat was ook zo maar in de laatste 4 minuten van de wedstrijd werd het toch nog spannend. Andrew Dejaegher kon 2 keer in evenveel minuten een Houtemse aanval afronden en plots stond het 4-3. Nog even werd het bibberen maar uiteindelijk viel in minuut 93 het eindsignaal.

Zo wint SCOH voor de tweede keer dit seizoen de derby van Houtem-Oplinter, en opnieuw was het scoreverschil klein. We menen, en de meeste Houtem supporters waren het volmondig eens, dat op basis van de ganse wedstrijd en zeker op basis van de tweede helft deze zege absoluut verdiend is.  Door deze zege staan onze jongens alleen tweede op 3 punten van leider Haasrode. Volgende week moeten we naar Rillaar waar RWL sport ons opwacht.

SCOH B - Heide Linter : 0-1

In een spannende en best kwalitatieve wedstrijd tussen nr 4 (SCOH B) en nr 5 Heide Linter bleef het de eerste 44 minuten gelijkopgaan. Beide ploegen kregen scoringskansen, SCOH op een bepaald moment tot drie keer toe, maar de doelmannen bleven baas. Tot in minuut 45, Buttiens een Heidense corner overhoeks binnenkopte. 0-1

Na de rust probeerden de jonge brouwers de ommekeer te maken maar in de zone van de waarheid zat er altijd wel een geelblauw been in de weg. Ook Heide kreeg mogelijkheden om de verlossende 0-2 te maken maar ook dat lukte niet. Zo bleef het 90 minuten spannend maar waren het de Heide-jongens die aan het langste eind trokken. Jammer voor onze jongens, maar er valt hen weinig te verwijten. Volgende zondag reizen ze af naar Molenbeek.

Kalender Vets 2018-19