Voor de derde keer op rij spelen onze jongens zondag thuis. Nu staat de onvervalste derby van de Grote Gete op de agenda want de buren van Houtem-Oplinter komen op bezoek. De B ploeg ontvangt Heide Linter, of maw het nr 4 tegen het nr 5. Twee topwedstrijden voor 6€. Voetbal blijft een feest in Hoegaarden

SCOH A - VC Houtem-Oplinter A (zondag 15u)

De vorige twee thuiswedstrijden tegen zogenaamd mindere goden als Perk en Keiberg brachten niet het verhoopte puntenaantal op. Twee keer een 1-1 zorgden ervoor dat we leider Haasrode zien uitlopen tot 6 punten. Jammer, want zowel tegen Perk als Keiberg was een Hoegaardense overwinning het enige juiste verhaal maar een maximale afwerking van beide tegenstanders en wat gebrek aan efficientie en de nodige pech bij onze afwerking zorgden voor de magere 2 op 6.

Aanstaande zondag krijgen we met Houtem-Oplinter vermoedelijk een ander soort tegenstander.  Een tegenstander die de bus niet zal komen parkeren maar volop haar kans zal wagen op winst. Ook al staat Houtem slechts 8ste (en dit voornamelijk na een te wisselvallige heenronde), toch is het één van de beste ploegen van de reeks. Sterker zelfs, na 21 speeldagen kunnen we stellen dat Houtem-Oplinter de beste ploeg is die we dit seizoen tegenkwamen. In de boeiende en spannende heenwedstrijd won SCOH wel (0-1 via Berghmans) maar vooral in de eerste helft deden de paarswitten ons voetballend pijn.

Na een tweede trainerswissel, Celis en Ruysen werden bedankt, zijn de Tienenaars nu toe aan hun derde coach van het seizoen. Yves Desard, enkele seizoenen geleden in beeld bij Hoegaarden, heeft blijkbaar het team op de rails gekregen want momenteel spelen de paarshemden alles kapot. De laatste drie partijen wonnen ze, en dat met serieuze cijfers (15-2). Vorig zondag verpletterden ze RWL sport nog met 0-7.

De mannen van Soetaers zullen dus 100% moeten zijn willen ze de ploeg in t vorm kloppen. De derby Hoegaarden-Houtem is een klassieker in de regio en ook al is Houtem "wellicht" uitgeteld voor de prijzen (alhoewel je nooit weet uiteraard), revanche nemen op de groenwitten staat in de agenda aangestipt.

Onze coach zal zondag nog steeds niet kunnen rekenen op Niels Bamps die vermoedelijk pas volgende week de trainingen hervat. De kern zal er dus ongeveer hetzelfde uitzien als vorige zondag. De jonkies, de 16 jarige doelman Lars Deweirdt en de 17 jarige Perhan Govaerts maken mogelijk hun eerste classico mee samen met dat andere jong talent Robbe Coremans die in Houtem wel al op de bank zat. Supporters, wij vragen uw volle steun, want enkel winnen tegen de buren geeft ons nog uitzicht op meer.

SCOH B - Sp Heide Linter (zondag 17u30)

Toch wel een beetje in de schaduw van de derby om 15u spelen onze B boys ook een subtopper. De mannen van Cambier (in 2019 nog ongeslagen) nemen het om 17u30 als nr 4 op tegen hun eerste achtervolger, Heide Linter. Op Heide werd er gelijkgespeeld en dat resultaat was billijk te noemen.

Of ze thuis de drie punten kunnen houden zal afhangen van details. Winnen zou mooi zijn en geeft perspectieven op de top 3. Het wordt ook afwachten of de 17 jarige Maxim Putzeys, vorige zondag zes keer aan het kanon, opnieuw trefzeker is. De tegenstand van Heide zal wel van een ander niveau zijn dan dat van Roosbeek B vorige zondag, maar we zijn op zijn minst hoopvol.

Kalender Vets 2018-19