SCOH A- Keiberg: 1-1

Op deze zonnige maar koude zondagnamiddag ontving SCOH A het stugge SNA Keiberg met open armen. Uiteindelijk resulteerde het redelijk goed spel van SCOH niet in het gewenste resultaat. Buiten leider Haasrode en Rotselaar (dat opnieuw over SCOH springt) verloren de andere kandidaten.

In mnuut één was er al het eerste gevaar van SNA Keiberg: Akca probeerde met een ver afstandsschot Vertessen te verschalken maar zijn poging miste doel. Even later krulde Berghmans zijn vrije trap langs de verkeerde kant van de paal. Vierde minuut dan; de eerste hoekschop van de wedstrijd was er eentje voor Keiberg, maar die draaide op niets uit. Hoegaarden counterde echter zeer scherp op die hoekschop, met Nijs op Lentini die oog in oog met de bezoekende doelman, recht op Duerinck besloot. Verder dan goede intenties kwamen de Brouwers niet.

Dan toch nog eens een mooie combinatie over de rechterkant met Pierreux die voortrok naar Lentini, maar die schoot ruim over en naast. In de dertigste minuut weer een heet standje voor het Keibergse doel: Joren Nijs' poging werd afgeblokt en rolde terug in zijn voeten. Hij probeerde opnieuw, maar ook deze werd afgeblokt. In minuut 36 kreeg Hoegaarden het deksel op de neus. Na een vlijmscherpe counter na een corner van Hoegaarden scoorde aanvoerder Simons na goed doorzetten van Acka langs de lijn.

Daarna voerde Hoegaarden de druk nog wat op, maar verder dan een paar goede combinaties geraakten we niet. Toch was er even opschudding wanneer Lentini neergaat in het strafschopgebied. Thierry Vandermeulen, die overigens prima leidde, floot echter een fout tegen Hoegaarden voor een schwalbe van Lentini plus een geel karton voor ons nummer 10. En zo gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

Gedurende de hele tweede helft nam Hoegaarden het heft in handen en drong Keiberg terug op zijn eigen helft. Dit leverde prima mogelijkheden op voor o.a. Polfliet, Joren Nijs en Pierreux. In minuut 49 stond het bijna 0-2, maar opnieuw Acka schoot de bal net voorlangs. Nog een keer voerde Hoegaarden de druk wat op, maar verder dan afstandsschoten van Joren, Amaury Berghmans, Renmans en Lentini kwam Hoegaarden niet. In minuut 60 dan toch de gelijkmaker voor SCOH: Lentini's poging werd nog gestopt door de puik keepende Duerinck, maar de bij de rust ingevallen Goen was goed gevolgd en trapte de bal eenvoudig in het dak van het doel.

Daarna ging Hoegaarden resoluut op zoek naar de winning goal. Veulemans kopte na een corner nog op de kruising. Een vrije trap, net voor de zestien van Keiberg, draaide Berghmans tegen de paal. In de laatste twintig minuten werden er door SCOH nog halve kansen gecreëerd, waarvan de beste mogelijkheid voor de ingekomen 17 jarige Perhan Govaerts was. Diens schot werd afgeblokt. En zo eindigde deze partij, met doorlopend groen-wit overwicht, net als vorige week, in een zuur gelijkspel.

Het tweede opeenvolgende gelijkspel tegen twee ploegen uit de onderste regionen, levert uiteraard schade op richting leider Haasrode dat nu 6 punten voorsprong telt, en dus betekent het dat we de titelambities even niet moeten uitspreken. SCOH A zal zich elke keer opnieuw moeten concentreren op de eerstvolgende match en die staat nu zondag in Hoegaarden gepland tegen de ploeg in vorm, onze buren van Houtem-Oplinter.

SCOH B - Sp Roosbeek-Neervelp B : 9-1

Vooreerst dienen we te stellen dat de bezoekers vandaag zwaar gehandicapt aan de aftrap verschenen. Ze misten een resem spelers en kwamen met een onuitgegeven elftal naar Hoegaarden. Het resultaat was er ook naar. Onze jongens waren te sterk en het resulteerde dan ook in een hoge 9-1 score. Het siert de jongens van Roosbeek dat ze de partij sportief uitspeelde en het siert onze spelers dat ze ondanks het overwicht goed in groep bleven voetballen.

Een speciale vermelding dient wel gegegen te worden aan de 17 jarige Maxime Putzeys die maar liefst 6 keer de weg naar de netten vond. Dit zal hem wellicht niet zo veel meer overkomen, dus geniet ervan Maxime. De drie andere Hoegaardense doelpunten werden gemaakt door Deweirdt (1-0),  Willekens (7-1) en Meys (9-1). Volgende week komt Heide Linter op bezoek, die net achter onze jongens op plaats 5 staan. Een clash tussen twee subtoppers dus.

Kalender Vets 2018-19