Komende zondag opnieuw het normale recept aan voetbal in Hoegaarden. Twee wedstrijden op het vlakke kunstgras. Om 15u neemt de A ploeg het op tegen SNA Keiberg. Aansluitend om 17u30 is het de beurt aan SCOH B tegen het B elftal van Roosbeek-Neervelp.

SCOH A - SNA Keiberg (zondag 15u)

Na het late, onverdiende en vooral onverwachte gelijkspel van vorige zondag tegen Perk was de ontgoocheling op ieders groenwit gezicht  af te lezen. Spelers, staf, supporters en bestuur baalden als een stekker na afloop en om heel eerlijk te zijn, vier dagen nadien is het onnodige puntenverlies nog steeds niet helemaal verteerd.

Toch zal de vertering tegen zondag 100% moeten zijn. Het voetbal wacht niet en met nog 10 wedstrijden te gaan komen de momenten van de waarheid er aan.

Niet dat we hier gaan verkondigen dat we een goede zaak deden, absoluut niet want leider Haasrode loopt 2ptn verder uit, maar tov de andere tenoren (Rotselaar, Bekkevoort en Averbode) liepen we wel een punt in. Bekkevoort, Averbode en SCOH staan nu zij aan zij op plaats 2 op 4 punten van de leider. Die 4 punten hadden er maar 2 mogen zijn, maar anderzijds hadden we half november met de ogen dicht getekend voor de situatie van vandaag. Dus rustig blijven, zoals we dat al een gans seizoen doen, is en blijft de boodschap. Match per match zoals het oeroude maar o zo juiste voetbalcliché zegt.

En dus is de match van zondag tegen Keiberg de match van de waarheid. In Keiberg zullen ze het ons niet kwalijk nemen als we zeggen dat we uiteraard vol voor de drie punten gaan. We zijn het aan onze stand verplicht en  op basis van de klassering, de statistieken en de heenmatch (door SCOH met 1-6 gewonnen) zijn de winstkansen voor de bezoekers "op papier" beperkt.

Toch is Keiberg, net zoals Perk dat was, een ploeg die we niet mogen onderschatten. Vooraan hebben ze echt wel veel kwaliteit lopen en dat zie je ook aan hun gemaakte doelpunten die veel hoger zijn dan die van de andere staartploegen. Kapitein en spits Simons is een snel en vaardig woelwatertje die bij elke ploeg zijn plaats zou hebben. Ook Saenen, Laebens, Aka en Ozcan zijn prima spelers. Het zwakke punt van Keiberg ligt ogenschijnlijk achteraan want ze slikten het meeste tegengoals van de reeks. Afgelopen zaterdag kregen ze er nog 5 rond de oren in Houtem en dus zullen ze in Hoegaarden de boel zeker niet komen opengooien. De brouwers zullen weer geduldig naar de opening moeten zoeken en vooral op hun qui vive moeten zijn voor de scherpe tegenstoten.

Trainer Soetaers zal trouwens moeten puzzelen want er zijn wat zorgen. Topschutter Michiel Goen is wellicht niet inzetbaar door een blessure en ook Niels Bamps (al 2 weken afwezig) is out tot half februari. Arnaud Serruys heeft schoolverplichtingen en is er ook niet bij. Polfliet, Joren Nijs en Nicolas Lentini zullen dan wellicht de voorhoede moeten vormen en dat zijn ook stuk voor stuk prima spelers. Excuses gaan en mogen we niet inbrengen. SCOH moet winnen wil het de leiders niet verder zien uitlopen.

SCOH B - Roosbeek-Neervelp B (zondag 17u30)

De mannen van Cambier mochten, dankzij de afgelasting in Butsel, vorige week rusten. Hopelijk komt die rust goed uit voor hun confrontatie tegen die andere Boutersemse ploeg Roosbeek-Neervelp B. Een moeilijke opgave zonder meer voor de jonge Hoegaardiers want in de heenronde verloren ze er met 3-1 en op die Roosbeekse overwinning was niets af te dingen. Vorige zondag scoorden ze 3 keer tegen leider Drieslinter en gingen maar nipt (3-4) onderuit.

De B Boys verloren nog niet in 2019 en willen dat zo lang mogelijk vast houden. Ze zullen echter top moeten zijn want hun bilan tegen de geelblauwen in de onderlinge confrontaties van de laatste jaren is absoluut niet positief. Thuis won groenwit B nog nooit van geelblauw B. Tijd voor verandering zouden we zeggen...

Kalender Vets 2018-19