Het zure weer werd grotendeels goedgemaakt door de lekkere VIP lunch maar de warmte moest toch komen van de prestatie van onze jongens tegen het stugge FC Perk.  Winnen en 3 punten pakken was de verwachting, de wedstrijd duurde echter 1 minuut te lang...

SCOH A - FC Perk 1-1

Van meet af aan was duidelijk dat Perk - na de wat tegenvallende uitslagen in 2019 - niet naar Hoegaarden was gekomen om tempo te maken, laat staan mee te werken aan het spektakel. Integendeel, de blauwwitten hielden bijna iedereen achter de bal en hadden de taak meegekregen de groenwitten niet in hun normale spel te laten komen.

In de eerste minuut viel hun plan bijna in duigen toen Goen kon afdrukken maar net naast besloot. Daarna lukte het wel en hadden de Hoegaardiers enorm veel last om het balbezit om te zetten in doelrijpe kansen.  Coremans haalde in minuut 10 de achterlijn, legde af op Robbie Dumoulin maar diens schot miste kracht.

De brouwers hadden doorlopend balbezit en in minuut 24 leverde dat na een vlotte combinatie een halve kans op voor Berghmans. Hij knalde van schuin net naast. Rond het halfuur de beste poging van Hoegaarden. Ausloos centerde naar Dumoulin. Die kopte prima naar de hoek maar Vujadinovic  tikte nog net in corner. Perk, zoals gezegd met weinig aanvallende aspiraties gekomen, zette uiteindelijk in de eerste helft één noemenswaardige poging op. Een vrije trap viel al bij al ongevaarlijk bovenop de lat. 0-0 bleef het dus tot aan de rust.

Na de rust viel meteen de verlossing. Joren Nijs centerde prima voor en Goen kopte staalhard in de winkelhaak. 1-0, verdiend. Perk wisselde enkele spelers maar uiteindelijk zorgden ze voor geen gevaar. Naudts knalde wel eens van buiten de 16, maar daar had Hoegaarden doelman Vertessen geen problemen mee.  Aan de overkant vond Joren Nijs met een mooie volley en na een prima assist van Goen wel de weg naar de netten maar het doelpunt werd afgekeurd voor offside. Nadien was de beste kans nog voor de jonge Robbe Coremans. Hij nam een bal op maat van Goen prima mee maar tikte die buitenkant paal. Geen verlossende 2-0 dus, maar toch was er weinig vrees voor een anticlimax. Daar waren de bezoekers te onmondig voor. Polfliet trapte nog 2 keer naar doel voor Hoegaarden maar de ene bal ging naast, de andere werd makkelijk gestopt door de Perk doelman.

De match leek af te stevenen op een kleine doch logische 1-0 zege voor Hoegaarden tot in minuut 90 een balverlies bij Hoegaarden een counter opleverde voor Perk. De bal kwam afgeweken voor de voet van Vandemaele en die trapte het eerste schot van Perk naar doel, meteen in de hoek binnen. 1-1 ! Een koude douche voor onze jongens en de tijd om te reageren was te kort.  Het eindsignaal viel amper anderhalve minuut na de gelijkmaker.

Een punt dat aanvoelt als een nederlaag! Een hold up van Perk, dat gaven ook de bijzonder sympathieke bestuursleden van Perk toe, noem het zoals u wil maar feit is dat we vandaag 2 punten onterecht (is dat geen voetbal?) door de neus geboord zien. Jammer jammer jammer, maar life goes on. We zullen na het doorslikken van deze pil, de rug opnieuw moeten rechten. Volgende zondag komt Keiberg op bezoek.

RC Butsel B - SCOH B : AFGELAST !!

Kalender Vets 2018-19