Zondag spelen onze jongens van het eerste elftal thuis tegen Perk. Omwille van de VIP lunch start de wedstrijd een uurtje later (16u). De B boys moeten voor de 2de keer op rij op verplaatsing. Zij worden verwacht in Butsel.

SCOH A -FC Perk (zondag 16u)

Vorige week spraken we nog over 6 titelkandidaten maar door de zege van Hoegaarden in Wezemaal kunnen we - onder voorbehoud - stellen dat Wezemaal (op 8 punten nu) wellicht uitgeteld is. Onder voorbehoud, want in deze knotsgekke reeks is alles mogelijk. Knotsgek en bijzonder spannend is het zeker. Met nog 11 wedstrijden te gaan staan de eerste 5 ploegen in de rangschikking op een marge van 2 punten. Closer is bijna onmogelijk.

Ook onderaan is het pleit nog niet beslecht. Zes teams zullen onderling uitmaken wie daalt naar derde. De ploeg die er in die strijd het best voor staat, is FC Perk, onze tegenstander van zondag. De blauwwitten verkeren met 20 punten en 6 meer dan voorlaatste TW 3000 dus zeker niet in acuut degradatiegevaar maar om zich uit de problemen te houden dienen ze wel nog punten te sprokkelen.

Hun uitstap naar Hoegaarden zal er, zo denken we althans, eentje zijn zonder al te veel druk op de Perkse ketel. Een verlies zal ingecalculeerd zijn, een punt of zelfs meer halen zal onthaald worden als pure winst. En toch, de recente geschiedenis  geeft hun geen reden te twijfelen dat het kan. In de heenwedstrijd hield de promovendus de brouwers immers in bedwang. Eind september  bleef het toen 0-0.

In de tussentijdse 4 maanden is er echter veel veranderd. De ploeg van Soetaers was toen zeker niet in topvorm. Ook het zelfvertrouwen had al wat deuken gehad. Deze twee noodzakelijke voetbalingrediënten zijn er nu wel.  Bovendien konden we ginder wat verzachtende omstandigheden in roepen. Het Perkse veld was klein en de ploeg hield heel wat volk achter de bal. Ten tweede verloren we - door een ongelukkige en wat ons betreft nog altijd onterechte rode kaart- Lander Veulemans in minuut 44. In die eerste helft daar zonder twijfel onze beste man.

Zondag spelen we op een groot prima veld en starten en hopelijk eindigen we ook met 11. Excuses worden dus niet aanvaard. Of Trainer Soetaers  terug zal kunnen rekenen op de vorige week wegens blessure afwezige Niels Bamps is een vraagteken. De overige kernspelers zijn fit en dus wordt het drummen voor een plaatsje in de selectie.

RC Butsel B - SCOH B (zondag 15u)

De B boys verloren nog niet in het jaar 2019 en daar willen ze uiteraard niet te snel verandering in brengen. Anderzijds werd er nog maar 1 keer gewonnen (in Meldert) sinds de jaarwisseling en speelden ze 2 keer gelijk.

Op en tegen Butsel B kan het alle kanten uit. De blauwwitten staan dan wel onderaan in de rangschikking maar dat biedt ons geen garanties. Remember Lovenjoel en Glabbeek. Vorige week verloor Butsel B slechts met 4-2 van leider Drieslinter, hetgeen laat vermoeden dat ze zich niet zomaar lieten wegspelen. Onze jongens zullen dus scherp moeten zijn willen ze de volle buit pakken. Ook het veld zal wellicht een bijkomende tegenstander worden.

Kalender Vets 2018-19