KFC Rapide Wezemaal - SCOH A : 0-2

Op een door de vorst zeer moeilijk te bespelen veld bleek al snel dat goed combinatievoetbal niet mogelijk ging zijn. Jammer, want beide ploegen horen bij de best combinerende van de reeks en dan is het zonde voor de supporters dat ze elkaar niet kunnen bestrijden in de beste omstandigheden.

Het team van thuistrainer Bjorn Vanpassel paste zich het best aan de omstandigheden aan, want in de eerste 25 minuten waren ze baas en drukten ze de brouwers achteruit. Aertgeerts en Simons zorgden 2 keer voor gevaar maar de Hoegaardense defensie kon er telkens een beentje tussenzetten.    Ook een hoekschop van Dams ging ei zo na binnen. De bal viel rechtstreeks op de lat. De groenwitten, vandaag voor de gelegenheid in geelblauw, konden pas in minuut 25 voor de eerste keer dreigen. Goen werd weggestuurd door Pierreux maar werd door De Cantis net genoeg gehinderd zodat zijn schot net voorlangs ging.

Wezemaal dan weer met een keiharde voorzet van Dams dat gedevieerd werd door Hambrouckx maar Vertessen goed opgesteld stond. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de brouwers beter in het spel en zorgden voor evenwicht. Echt uitgespeelde kansen werden er langs beide zijden niet meer genoteerd en dus bleef het 0-0 aan de rust.

Na de koffie een betere start voor Hoegaarden. Goen, die in moeilijke omstandigheden een prima match speelde werd door berghmans aangespeeld. Goen kapte zich handig voorbij De Cantis en knalde hard naar goal. Doelman Geerts redde echter puik. Wezemaal reageerde gevat. Een bal van Vandenschoot ging verticaal door onze verdediging en Wouter Simons kwam oog in oog met Vertessen. Mede door de slechte staat van het veld trapte die de 100% kans echter rijkelijk naast. Hier ontsnapten onze jongens aan een achterstand.

De roodwitten bekochten die misser meteen want Dimitri Nijs, aan de rust ingevallen voor de geblesseerde Pierreux, anticipeerde in de 52ste minuut een diepe bal van Wezemaal en speelde meteen in op Serruys. Die nam zijn tijd en leverde prima af op de lopende Goen. Sterke Michiel hield De Cantis af en leverde een prima assist op de inlopende Joren Nijs die koel de 0-1 tegen de touwen tikte.   Nog wat later had Goen de 0-2 aan de voet. Hij draaide prima van zijn belager weg maar zijn schot in de draai werd door Geerts gered.

Thuistrainer Vanpassel moest iets doen en bracht wat meer aanvallende kracht in. Het leverde steriele druk op met enkele corners waarvan er eentje bij de vrijstaande Tuteleers kwam maar diens vizier gelukkig niet op scherp stond. De brouwers controleerden echter goed en eens balbezit ging het via Nijs, Veulemans en Berghmans vrij snel richting de kwieke Goen. Een prima assist van Joren Nijs op maatje Goen werd door die laatste in de vlucht genomen, maar de bal ging een metertje naast.  Ook berghmans en Veulemans probeerden het maar zonder succes.

In minuut 80 viel de verlossing. Dumoulin tot bij de jonge Coremans. Robbe nam aan, keek en legde prima in de loop van Amaury Berghmans. Alleen voor Geerts bleef onze nr 11 kalm en plaatste de 0-2 tegen de netten. Wezemaal gaf echter niet op en zette nu alles op alles. Het leverde nog een heet standje op maar Vertessen dook gepast in de voeten van een roodwitte spits.  Het bleef echter 0-2.

Deze zege, in moeilijke omstandigheden tegen een goed team, is er eentje die kan tellen. Reken maar dat de concurrentie gerekend had op Hoegaardens puntenverlies. Niet dus en die brengt ons nu op 2 punten van leider Haasrode. Nu volgen er drie thuiswedstrijden, te beginnen zondag tegen Perk.

Houtem-Oplinter B - SCOH B: 3-3

Ook de B ploeg van Hoegaarden had een moeilijke verplaatsing. Houtem-Oplinter B dat vorige week leider Drieslinter in bedwang hield en veel te laag gerangschikt staat was gebrand om de jonge brouwers voetje te lichten.

Ook in Oplinter was het veld bevroren en was het dus moeilijk spelen. De Hoegaardiers kwamen echter in minuut 40 dankzij Deweirdt op aangeven van Willekens op 0-1, meteen ook de ruststand.

Na de rust een scherp Houtem dat eerst gelijkmaakte en wat later door een wat knullig doelpunt zelfs op voorsprong kwam (2-1).

In minuut 70 kon Arne Sempels een vrije trap van Philips in doel verlengen en hingen de bordjes opnieuw gelijk.  Zo leek het ook te eindigen tot minuut 86 toen de thuisploeg een strafschop kreeg die het ook benutte. 3-2.

Houtem B dacht dat de oogst binnen was maar dat was buiten de waard - voor de gelegenheid vermomd als Tijs Malcorps - gerekend. Die kon in een slotoffensief in de allerlaatste seconde met een schot toch nog een punt uit de brand slepen. Op basis van gans de match een billijke uitslag en een prima punt voor Cambier zijn mannen. Volgende week reizen onze B boys af naar Butsel B

Kalender Vets 2018-19