Volgende zondag twee zware verplaatsingen voor onze jongens. De eerste ploeg moet op bezoek naar het sterke Wezemaal. De B Boys krijgen eveneens een sterke tegenstander, namelijk het B elftal van Houtem-Oplinter.

KFC Rapide Wezemaal - SCOH A (zondag  15 u)

Met nog 12 speeldagen te gaan belooft het een bijzonder spannende titelstrijd te worden in 2A. Volgens ons zijn er nog 6 ploegen die de oppergaai kunnen bemachtigen en Hoegaarden is er daar een van.

De andere 5 pretendenten zijn leider Haasrode, Averbode en Bekkevoort (op 3ptn), Rotselaar (samen met SCOH op 4ptn)  en onze tegenstander van zondag Wezemaal (op 7 ptn).

Wil Wezemaal nog meedingen dan moeten ze zondag winnen van de brouwers. Verliezen zou hen - in de veronderstelling dat Haasrode wint - op 10 punten brengen en dat lijkt een te grote kloof. Maar goed, laat ons niet de rekening maken van Wezemaal, maar wel die van ons.  En die zegt dat we best ook niet verliezen, want in dat geval 7 eenheden achter wellicht. Niet onmogelijk maar wel bijzonder moeilijk. Om te verliezen reizen we uiteraard niet af.  Zoals steeds gaan we voor de 3 punten, maar een puntje halen in Wezemaal zou zeker niet verkeerd zijn.

Rapide is immers één van de best voetballende ploegen in 2A,  speelt de laatste seizoenen steevast in de top 5 en dit seizoen is het tot nu toe de beste thuisploeg. Op eigen veld verloren ze nog maar 7 punten en dat is net iets beter dan het thuisbilan van de groenwitten. Thuis zijn ze bovendien de best scorende ploeg (24 treffers).  U ziet, daar een punt halen zou al een succes zijn....

In de heenwedstrijd werd het 2-2, en daar waren de roodwitten dan weer bijzonder blij mee, want ze haalden een 2-0 achterstand op en scoorden de gelijkmaker in de laatste minuut. SCOH was vooral de eerste helft beter, maar de wedstrijd van toen zal in niets te vergelijken zijn met die van zondag. Het terrein in Wezemaal zal er zwaar bij liggen door de regenval van de laatste dagen/weken en ten tweede is de inzet(zie eerder) nu veel groter.

In Wezemaal heeft SCOH het in het verleden ook nooit makkelijk gehad.  Trainer Bjorn Vanpassel laat zijn ploeg hoog druk zetten en dus moet je goed zijn om daar onder uit te voetballen.  Vanpassel is trouwens aan zijn laatste weken bezig als hoofdtrainer van Rapide. Hij heeft een tijdje geleden al aangekondigd na dit seizoen hogere oorden op te zoeken. We wensen hem via deze weg al bijzonder veel succes toe in zijn verdere loopbaan.

Maar eerst zondag nog. Trainer Soetaers zal dus een plannetje moeten beraden om zijn Hoegaarden strijdklaar te maken. Daarvoor kan hij niet meer rekenen op doelman Jeroen Haccour die besliste te stoppen. Thibeau Vertessen (19j) staat net als vorige zondag onder de lat, Lars Deweirdt (16j) is invallersdoelman. Verder is iedereen die momenteel inzetbaar is beschikbaar. Alleen Alexander Roosbeek, Greg Fouarge en Jurge Wauters zijn omwille van zware blessures nog niet speelklaar.

VC Houtem-Oplinter B - SCOH B (zondag 15u, Oplinter)

De mannen van Trainer Cambier hebben vorig weekend afgesloten met een slecht gevoel. Tegen de hekkesluiter Glabbeek verspeelden ze een 2-0 voorsprong en onverdiend was dat zeker niet. Het voetbal van de B boys was gewoon niet fris genoeg en vertoonde te veel afval.

Dezelfde prestatie nu zondag tegen Houtem B betekent zondermeer met lege handen thuiskomen. De paarswitten zijn sowieso een heel goed team en zijn veel beter dan hun klassering (11de) laat uitschijnen. Afgelopen zondag hielden ze leider Drieslinter immers op een 3-3 gelijkspel, dus meer uitleg vraagt dit niet.

De heenwedstrijd werd door de jonge brouwers gewonnen met een spectaculaire 6-5, maar we moeten erkennen dat we die avond het geluk aan onze zijde hadden. Een goed SCOH B heeft een kans, een slecht SCOH B kan beter thuisblijven.

Kalender Vets 2018-19