SCOH A - VK Holsbeek: 2-1

Vooraf: De nederlaag van vorige zondag had heel wat gevolgen.  Vooreerst besliste Jeroen Haccour per direct te stoppen, Vertessen nam logischerwijze zijn plaats onder de lat in. Trainer Soetaers koos verder voor de terugkeer van de geschorsten Veulemans en Joren Nijs ten koste van Gerard Pierreux en Dimitri Nijs.

Gerust in de confrontatie met de Holsbekenaren waren we na de gebeurtenissen van de vorige week dus zeker niet en achteraf bleek dat ook gewettigd. Vooreerst kregen we vorige week een serieuze tik, ten tweede is geweten dat de bezoekers veel te laag gerangschikt staan en defensief één van de betere ploegen is.

Al snel bleek dat de bezoekers niet gekomen waren om veel ruimte weg te geven en met plezier gunden ze het balbezit dan ook aan de brouwers. Die liepen niet in de val, bouwden geduldig op en zochten zo naar openingen. De eerste 20 minuten moet het balbezit zowat 80%-20% geweest zijn maar ondanks kansen voor Goen (kopbal net naast), twee schoten van Nijs (gered door een goede bezoekende doelman), een vluchtschot van Polfliet (zijnet)  bleef het wel 0-0 in de enige statistiek die van tel is (het scorebord).

Holsbeek was in die eerste 20 minuten amper over de middenlijn geweest, laat staan een  trap richting Vertessen gegeven.  In de 21ste minuut gebeurde dat wel. En hoe? Gorsen kreeg via het been van Bamps de bal bij Soogen. Die kreeg even geen druk en met een tipschot verraste hij de Hoegaardense verdediging incluis doelman Vertessen. 0-1, uiteraard tegen de gang van het spel in, maar so be it.

SCOH bleef rustig en het zelfde beeld als voor het bezoekende doelpunt bleef behouden.  In de resterende 25 minuten speelde Hoegaarden best goed, en creëerde via Berghmans en vooral Polfliet op assist van Bamps enkele kansen. De bezoekende goalie Haegemans keepte echter foutloos. Toch diende hij zich in de 44ste minuut gewonnen te geven. Goen werd alleen diep gestuurd door Berghmans. Michiel werd echter vlak voor de 16 door Vanderzeypen foutief gestopt. Vrije trap en geel (had in feite rood moeten zijn). Amaury Berghmans krulde de bal onderkant lat in de haak en de bordjes hingen (uiteraard terecht) opnieuw gelijk. 1-1

Na de rust gingen de groenhemden uiteraard meteen op zoek naar de voorsprong en Goen kreeg al meteen een kans. Zijn kopbal op aangeven van Nijs ging rakelings naast. Ook Polfliet probeerde nog eens zijn kans maar Haegemans liet zich niet verrassen.  Ook op een pegel-vrije trap van diezelfde Polfliet gaf de bezoekende portier geen krimp.

Hoegaarden monopoliseerde de bal maar moest geduldig omspringen met het balbezit om kansen te creëren.  Het gebeurde bij mondjesmaat en verder was het opletten voor een snedige counter via de sterke spits Gorsen.

De beste kans viel in minuut 65, na een schitterende aanval. Die startte bij kapitein Nijs (ondertussen ingevallen) naar broertje Joren.  Die tikte door tot bij Berghmans die schitterend voorzette naar de 2de paal waar de andere invaller Arnaud Serruys kon inschieten maar iets te onbesuisd over ramde. SCOH kreeg er bijna spijt van want amper een minuut later een eerste prima counter van Holsbeek. Yannick Janssens miste schuin voor doel.  SCOH toch even geschrokken. In minuut 75 dan opnieuw een schitterende thuisaanval. Nijs centerde puik. De bal kwam opnieuw bij Serruys die nu wel prima afrondde maar de 2-1 zag gemist door een magistrale redding van Haegemans.

Zou het zo een dag van net niet worden. Neen, gelukking niet.  In minuut 80 viel het doek. Nijs, opnieuw hij centerde prima voor. Robbie Dumoulin liep gepast in en buffelde de oververdiende 2-1 voorbij Haegemans.

Nog 10 minuten te spelen en Holsbeek dat daarvoor vooral dacht aan verdedigen kwam nu uit zijn egelstelling.  Het leverde wat druk op en in de 89ste minuut zelfs bijna de gelijkmaker. Janssens kreeg te veel ruimte en bediende Verbruggen. Op amper 1 meter van de goal had hij maar binnen te leggen maar een geweldige refleks van Vertessen voorkwam de 2-2, ook de rebound werd door Vertessen met een beenrefleks geweerd. Brr, oef !

Veulemans knalde in het slot nog eens op de bezoekende uitblinker , doelman Haegemans en wat later viel het verlossende eindsignaal van een goed leidende ref Van Eynde.

Conclusie: Uiteraard een oververdiende zege voor Hoegaarden, dat nagenoeg gans de match domineerde en best wel een prima partij speelde. Maar makkelijk verliep het allerminst tegen deze moeilijk te bespelen tegenstander die absoluut onder hun waarde staat gerangschikt.  Dankzij de zege en het puntenverlies van de koplopers (enkel Bekkevoort won) hebben we de uitschuiver van vorige week wat goedgemaakt. Volgende zondag opnieuw een zware verplaatsing voor onze jongens, dan wacht het sterke Rapide Wezemaal.

SCOH B - KVZ Glabbeek B 2-2

De B boys moesten vandaag de wei in tegen de laatste van het klassement Glabbeek B. De mannen van Cambier waren echter te zegezeker en speelden buiten 2x een goed kwartier te matig. Toch stonden ze na 55 minuten 2-0 voor dankzij treffers van Steenwegen en Lentini.

De jonge Glabbekenaars gaven echter niet gewonnen en scoorden eerst via vrije trap en daarna met een mooie hak de 2-2. De brouwers creëerden misschien wel de meeste kansen maar het was te weinig vandaag. Het gelijkspel voor Glabbeek mag dan ook verdiend genoemd worden. Hoegaarden verzuimt een prima zaak te doen in het klassement en staat met beide voetjes terug op de grond. Volgende week is het derbytime in Oplinter tegen Houtem-Oplinter B.

Kalender Vets 2018-19