Voor het eerst in het nieuwe jaar 2019 komen onze jongens zondag thuis in actie. SCOH A moet na de nederlaag in Bekkevoort eerherstel zoeken tegen VK Holsbeek. De tweede ploeg ontvangt nadien het B elftal van Glabbeek

SCOH A – VK Holsbeek (zondag 15u)

Verliezen is nooit leuk, en zeker niet als het al een tijdje geleden was, maar die van zondag kwam toch harder aan dan normaal. Daar zat die 0-2 voorsprong en het feit dat Hoegaarden het goed onder controle had uiteraard voor veel tussen. Bekkevoort was afgelopen zondag voor de brouwers, wat Zwitserland in de Nations league voor onze Rode Duivels was. Onverdiend kon je de Bekkevoortse zege na 90 minuten niet noemen, maar we brachten de roodblauwen wel zelf in de wedstrijd.

Bon, dramatisch hoeft dit niet te zijn, en zoals al vaker gesteld: “Herpakken is de enige remedie”. VK Holsbeek zal dan het spreekwoordelijke kind van de rekening moeten worden, maar die gaan daar niet spontaan aan komen meewerken. Dat is toch evidenteuh zou ex premier Wilfried Martens zeggen.

In de heenwedstrijd had groenwit het niet onder de markt maar won in de slotminuten dankzij een laat doelpunt van Joren Nijs. Voor de mensen met een kort geheugen, ook daar gaven we een 0-2 voorsprong uit handen, maar liep het dus wel goed af.

Holsbeek kent een wat moeilijk seizoen. De ploeg had ambities om veilig in de linker kolom te spelen maar kende een slechte start en verzeilde daardoor onderaan. Daar zijn ze ondertussen wel stilletjes aan het weglopen en momenteel staan ze 12de met 18 punten. Relatief veilig dus…. Bovendien dienden ze in November een nieuwe trainer te gaan zoeken, vermits toenmalig coach Tino Crabbé verhuisde naar Herent. Frederik Suls nam over en met succes want onder zijn leiding behaalden de geelblauwen 10 op 15. Afgelopen zondag klopten ze Houtem VV en ook al speelt Houtem een vrij wisselvallig seizoen, het blijft een goede ploeg en er van winnen is niet iedereen gegeven.

De brouwers hebben geen keuze zondag. Ze zullen moeten winnen willen ze nog meedoen voor de oppergaai. Op het terrein zullen we het zondag niet kunnen steken en op de afwezigen ook niet, want Veulemans en Nijs zijn er terug bij. De dreun van zondag moet tegen dan verwerkt zijn. Met de steun van onze supporters, 100% focus en de juiste wedstrijdmentaliteit moet het lukken.

SCOH B – VZ Glabbeek B (zondag 17u30)

De B boys kenden in tegenstelling tot de jongens van het eerste wel een leuke zondagavond. Zij gingen immers de “wisselbeker, ploeg van ’t dorp” in Meldert ophalen. Meer moet dat niet zijn zeker…   Toch wel, de B boys staan mooi 4de maar willen meer. De derbywinst moet een vervolg krijgen, anders is de lak er al meteen af.

Tegen het B elftal van Glabbeek moet dat kunnen lukken. Op papier althans want de Vrije Zwaluwen staan nu Lovenjoel gestopt is, laatste. Opgelet, wij hebben geen goed bilan tegen ploegen onderaan. In Lovenjoel verloren we (achteraf zonder schade door hun algemeen forfait) maar in Glabbeek zelf werd het 3-3 en straffer nog stonden Vandeput en co halfweg 3-0 achter.

Hopelijk laten de mannen van Cambier het zondag, voor eigen volk, niet zo ver komen.

Kalender Vets 2018-19