Zaterdagavond stonden er 2 interessante duels op de agenda in Hoegaarden maar in beide gevallen eindigden ze niet zoals gewenst. SCOH B verloor van Goetsenhoven met 1-2 maar had op basis van een sterke 2de helft minstens een punt verdiend. SCOH A kwam na 25 minuten 0-2 achter tegen Wolfsdonk, zette die scheve situatie nog gedeeltelijk recht 2-2, maar winnen lukte niet meer.

SCOH A - Wolfsdonk Sport 2-2

De brouwers startten zwaar gehavend aan hun wedstrijd tegen Wolfsdonk. Nijs, Velaers, Coenen, Vanderweyden en Bartholome waren niet inzetbaar. Bamps en Polfliet waren onzeker maar werden in extremis klaargestoomd om te spelen. Door de talrijke afwezigen kreeg  SCOH jeugdproduct Victor Mertens op amper 16 jarige leeftijd voor het eerst een A cap.

SCOH nam het initiatief in de beginfase maar het was al snel duidelijk dat Wolfsdonk niet naar Hoegaarden was afgereisd om zich te laten afslachten. Integendeel, ze stonden goed en counterden zeer snedig. De eerste 2 kansen waren voor de bezoekers maar Haccour redde 2 keer. SCOH kwam met de schrik vrij en reageerde via Dumoulin, maar zijn poging ging over.

Wolfsdonk dan weer via de gevaarlijke Huybrechts. Hij mocht de 16 in gaan en gepast afleggen voor Mens die de 0-1 nette.  De groenwitten op achtervolgen aangewezen. Ausloos ging de linkerflank af, legde voor maar Goen kon net niet bij de bal. Nog wat later was het Goen die mooi diep gestuurd werd door Vanvelthoven. Goentje volleyde prima maar de bal ging centimeters naast. Ook Bamps kreeg een scoringkans op aangeven van Goen, maar zijn volley ging net naast.

Wolfsdonk beefde nu wat maar kreeg wat later weer een prima kans. Huybrechts knalde over. Twee minuten later weer een snedige counter. Haccour kon de eerste inzet nog pareren maar de rebound viel voor Lester Huybrechts voet en die aarzelde niet. Het stond zowaar 0-2 en de weer talrijk aanwezige thuissupporters kwijnden even weg.

De mannen van Soetaers begonnen aan een inhaalrace. Goen besloot eerst  vanop rechts op de paal maar 5 minuten later stond het wel 1-2. De bal viel in de 16 voor de voet van Dumoulin die de bezoekende goalie geen kans gaf. 1-2 meteen ook de ruststand.

Tijdens de rust greep Trainer Soetaers tactisch in en dat leidde tot 45 minuten druk van Hoegaarden. De brouwers kregen redelijk wat kansen maar zowel Veulemans, als Goen en Bamps raakten niet voorbij de doelman. Polfliet trapte van buiten de 16 maar ook hij vond de netten niet. De beste kans was voor Goen die mooi diep gestuurd werd. Michiel werd foutief gehinderd, verloor even het evenwicht maar bleef toch recht. Hij schoot net naast de Wolfsdonkse paal.

In minuut 60 kwam Tom Soetaers zelf in. Tom liet zien nog steeds een goede voetballer te zijn want hij zaaide onrust met zijn prima voorzetten. Veulemans kopte eentje net naast. Ook de 16jarige Victor Mertens werd voor de leeuwen gegooid ipv Polfliet en maakte zo zijn eerste minuten voor het eerste elftal.  Victor stond amper op het veld toen Soetaers in de 72ste minuut op links werd vrijgespeeld en prima voortrok. Opnieuw  was daar Lander Veulemans en deze keer was het raak. 2-2 en nog 18 minuten tijd om de winning goal te zoeken.

Daar kwamen de brouwers nog 3 keer dicht bij. Soetaers trapte een vrije trap tegen de kruising, Goen knalde na een prima actie in de 16 overhoeks net naast en Soetaers zelf knalde een afvallende bal over. Wolfsdonk dat de ganse 2de helft met man en macht verdedigde, en voor geen dreiging meer kon zorgen, trok het punt uiteindelijk over de streep.

Ook al haalden onze jongens een 0-2 achterstand op toch heerste er vooral ontgoocheling in het Hoegaardense kamp. Vooral het eerste halfuur waarbij we de bezoekers te makkelijk lieten counteren brak ons zuur op. Duur puntenverlies dus in de strijd om stek 4. We komen qua puntenaantal wel gelijk met Haasrode dat vandaag verloor van Aarschot  maar de 2 punten bonus waar we op gerekend hadden voor ons bezoek aan de stormvogels hebben we dus niet. Toch blijven we optimistisch en kan alles nog. De volgende wedstrijd, zaterdag 22 april, spelen we in .... Haasrode of met andere woorden het rechtstreekse duel voor plaats 4.

SCOH B - Ars Goetsenhoven 1-2

De B ploeg van groenwit slaagde er niet in de derby tegen Goetsenhoven te winnen. Nochtans had dat gekund. In de eerste helft zagen we weinig beleving. De bezoekers kwamen op voorsprong vanop de stip. Omloop scoorde wat later op fantastische manier (een mooie lob over de doelman) de 1-1 maar nog voor de rust kwamen de bezoekers op vrije trap weer op voorsprong.

In de 2de helft een veel beter Hoegaarden dat practisch gans de periode  domineerde, enkele keren dicht bij een doelpunt kwam maar er uiteindelijk niet in slaagde de gelijkmaker te netten. De volgende wedstrijd staat geprogrammeerd op zaterdag 22 april in Houtem.

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Italiaanse Avond Jong Hoegaarden