Zondag is het feest in Hoegaarden want Palmzondag en denken we niet aan voetballen. Vandaar de verschuiving van de thuiswedstrijden van onze senioren tegen respectievelijk Wolfsdonk en Goetsenhoven naar zaterdagavond. We danken bij deze de mensen van Goetsenhoven en Wolfsdonk ons terwille te zijn en de verschuiving goed te keuren. Om 18u trappen de B boys van Lars Lambert af tegen de buren van Goetsenhoven. Om 20u is het de beurt aan de eerste ploeg tegen Wolfsdonk

SCOH B - Ars Goetsenhoven 18u

De wedstrijd tussen Hoegaarden B en Goetsenhoven is opnieuw een echte derby. Goetsenhoven doet het prima dit seizoen en staat als 6de net onder de top 5. Ginder verloren de mannen van Lambert met zware 5-1 cijfers maar we weten dat de B boys in de terugronde enkele stappen vooruit gezet hebben en dat de ploeg nu qua drive mentaliteit en volwassenheid in niets meer te vergelijken is met die van de heenronde. Toch wordt de confrontatie lmet de oranjezwarten een zware opgave want lambert moet enkele pionnen missen die omwille van de blessurelast bij de A ploeg opgevorderd worden door Tom Soetaers. Een boeiende derby zal het alleszins worden.

SCOH A - Wolfsdonk 20u

Ook de eerste ploeg neemt het op tegen een team in oranjezwart, namelijk Wolfsdonk. De ploeg van trainer Stefan Van Attenhoven heeft zich in haar eerste seizoen in 2de al lang in veiligheid gebracht. In het begin liep het stroef voor de "wolven" maar sinds Van Attenhoven het roer in handen heeft hebben ze zich mooi naar plaats 10 met 32 punten gevoetbald. De Wolfsdonkenaars komen dus zonder stress naar Hoegaarden en dergelijke ploegen zijn altijd gevaarlijk. Bovendien hebben ze enkele spitsen die terug de weg naar doel vinden zoals Bjorn Faessen.

In Wolfsdonk wonnen de brouwers met 0-4 maar die cijfers zeggen niet alles. SCOH kon pas uitlopen na een strafschopfout op Bamps die de 0-2 inleidde. Tot dan was het spannend en lieten de oranjezwarten zien een goede ploeg te hebben. Bovendien mist Soetaers heel wat mooi volk. Velaers en Coenen zijn naast Bartholomé al een tijdje out, maar ook de terugkeer van Bamps hangt aan een zijden draadje. Jens Polfliet sukkelt ook met een letsel en is twijfelachtig en Dimitri Nijs en Michiel Vanderweyden zijn geschorst. Trainer Tom Soetaers zit dus met serieuze kopzorgen en zal ongetwijfeld beroep moeten doen op enkele spelers van de B ploeg. Hopelijk slagen de brouwers er toch in de punten thuis te houden want dat is nodig willen we Haasrode niet uit het oog verliezen.

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Nieuwjaarsreceptie