Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

De Hoegaardense supporters beleefden een ideaal voetbalweekend. Vrijdagavond namen de Sporting Hoegaarden Vets reeds de maat van Butsel (9-1) en stevenen zonder ongelukken af op de titel.

De eerste ploeg won even vlot doch met minder grote cijfers  (4-0 ) van een teleurstellend Vissenaken en SCOH B won na een prima partij met 3-2 van Halle VV. Proficiat aan de drie seniorenploegen.

SCOH A - Cr VIssenaken : 4-0

Vooraf werd er toch met enige argwaan vooruitgeblikt naar de deryclash tegen Vissenaken. De jongens van Trainer Grammet hadden het leider Aarschot vorige week toch knap lastig gemaakt (3-4) en een derby is altijd linke koek. Bovendien misten de brouwers met Velaers, Coenen, Fouarge, Bartholome,  Bamps en De Windt zes spelers. Ook Vissenaken kwam onthoofd langs. Zij moesten het zonder de spitsen Schiemsky en Polino doen; maar recupereerden wel Delathuy.

De gezonde angst was niet nodig want SCOH won bijzonder makkelijk van een enorm teleurstellend Vissenaken. De Hoegaardiers eisten van meet af aan de bal op en al na 2 minuten stond het 1-0. Ausloos kapte zich vrij op links en schilderde de bal op het hoofd van Vanvelthoven. Den Ollander knikte binnen 1-0.

Daarna volgde 20 minuten belegering van het Vissenakense doel en doelman Cochet onderscheidde zich meermaals op pogingen van Goen, Ausloos, Vanvelhoven, Dumoulin en Veulemans. Ook Polfliet kwam na een mooie aanval alleen op Cochet af maar kreeg de bal niet voorbij de bezoekende uitblinker. Een wonder dat de score niet hoger opliep

Vissenaken kwam totaal niet in het stuk voor en het enige wapenfeit van de blauwwitten noteerden we in minuut 30 toen Mulckers een voorzet van Paulussen een meter of 2 over schoot.

In de laatste 10 minuten voor de rust hielden de brouwers de voet van het gaspedaal en konden de bezoekers wat balbezit terugwinnen maar het leidde tot geen enkel gevaar.1-0 was de ruststand en daar mochten vooral de bezoekers bijzonder blij mee zijn. Ze zaten namelijk nog in de match !

Vissenaken startte de 2de helft met 2 nieuwe spelers (Morren en Hendrickx) en in eerste instantie konden ze de thuisploeg in bedwang houden. SCOH controleerde wel maar uitgespeelde kansen kregen ze in die eerste 15 minuten na de koffie niet. 

In de 60ste minuut viel de geruststellende 2-0 wel toen de vandaag weer zeer sterke Ausloos zijn 2de assist afleverde. Dit keer was de eindbestemming, na tussenstation Veulemans, Michiel Goen. Goentje omspeelde zijn belager en klopte cool doelman Cochet. 2-0

Eens de 2-0 op het bord stond kwamen de Hoegaardense aanvallen weer even vlot door als in de eerste helft. Pierreux zette zich door maar Cochet redde. Polfliet knalde van buiten de 16 maar net over en ook Vanvelthoven zijn schot na mooi combinatiespel met Dumoulin verdiende beter.

In de 66ste minuut dan wel 3-0. Polfliet, weer in prima doen, op wandel, bal breed naar Goen die zijn schot door Cochet zag afgeweerd worden. Vanvelthoven, "the man of the match" vandaag,  raapte op aan de 16 en trapte beheerst in de rechterhoek. 3-0

Crossing keek er naar maar was machteloos. De mannen van Grammet hadden blijkbaar weinig zin om wat terug te doen en dus bleven de Hoegaardiers de bal monopoliseren. De ene kans na de andere kwam er. De brouwers scoorden via Veulemans (aangeven van Pierreux)  en Goen (op aangeven van de ingevallen Le Roi) nog 2 keer maar de lijnrechters vlagden 2 keer af voor off side.

De 4-0 kwam er echter wel toen de invallers Le Roi en Debroeck even hun moment gekozen zagen. Geoffke ging de 16 in en legde prima af voor Lander Veulemans die de 4-0 eindstand op het bord knalde. Landerke, woonachtig in Vissenaken, speelde andermaal sterk vandaag en nam dankzij dit doelpunt wat revanche voor zijn ongelukkige uitsluiting in de heenwedstrijd (ge moogt het nu helemaal begraven Lander smiley). De mannen van Soetaers besloten dat het genoeg was en zo bleef het 4-0 in deze eenrichtingswedstrijd.

Deze derby, toch weer door heel wat kijklustigen bijgewoond, werd dus over en oververdiend gewonnen door de brouwers. Speelden de brouwers nu sterk of Vissenaken zwak was één van de meestgestelde vragen achteraf? Beiden zijn correct. SCOH speelde zowel het eerste als het laatste halfuur zeer sterk maar kreeg bijzonder weinig weerwerk van de Crossing boys. We vallen nooit graag een tegenstander af, maar dit Vissenaken kan veel veel beter, was vandaag een schim van zichzelf en mag blij zijn dat het maar 4-0 was. 

Dankzij deze zege en de 9 op 9 blijft Hoegaarden op koers en voelen de stormvogels uit Haasrode nog steeds onze hete adem in hun nek. Volgende week trekken we naar Holsbeek, dat vandaag ook 4-0 verloor, zij het wel van de sinds vandaag van promotie naar eerste verzekerde leider Aarschot. Proficiat aan de kasseistampers bij deze.

SCOH B - Halle VV 3-2

De jonge brouwers volgden het goede voorbeeld van hun grote broers en klopten na een prima wedstrijd Halle verdiend met 3-2

De Hoegaardiers zorgden van bij het eerste fluitsignaal voor prima combinatievoetbal en na 15 minuten kon Yentl Noe de verdiende 1-0 tegen het net knikken. SCOH B ging door en op het halfuur een zeer mooie combinatie over Cambier en Vandeput met eindbestemming Le Roi. Phil bekroonde zijn ijzersterke partij met een mooi doelpunt 2-0.

Daarna nog kansen voor Cambier, Malcorps en Vandeput maar de bezoekende doelman had trekstaal in de handschoenen en verijdelde keer op keer. Halle onderging het spel maar bij momenten kwamen ze toch gevaarlijk opzetten. In de 38ste minuut een ongelukkige strafschopfout en de bezoekers faalden niet vanop de stip. 2-1

Na de rust weer Hoegaarden dat de beste combinaties op de mat bracht. kans op kans kregen de mannen van Lambert maar scoren lukte niet mede dankzij de prima bezoekende goalie. Onze doelman kreeg iets minder werk maar moest wel alles uit de kast halen om een schitterende kopbal van een Halle spits uit de kruising te halen. Een wereldsafe van Sergeys die hiermee zijn ploeg behoedde van de gelijkmaker.

Niet veel later viel de 3-1 trouwens. Een schitterende combinatie van Le Roi en Malcorps ging er aan vooraf. Tijske centerde prima en Omloop kopte overhoeks in. 3-1

Halle leek uitgeteld maar dat was maar schijn. Toen één van hun spitsen iets te veel ruimte kreeg draaide die vanop 25 meter de bal over Sergeys. 3-2 en terug spanning

SCOH zocht naar de geruststellende 4-2, en kwam daar via de 16 jarige Victor Mertens (zoon van SP Hoegaarden Vets topschutter Tom)  en Regi Andries enkele keren dicht bij. De paal en die dekselse Halle doelman verhinderden de grotere voorsprong.

SCOH B, luid aangemoedigd door de mannen van de eerste ploeg, verdiende de winst maar in het slot kwamen de sportieve en nimmer aflatende bezoekers nog serieus opzetten. Een schot ging over en een kopbal naast. Aan de overkant miste Malcorps een kans en ook Mertens kwam nog eens dichtbij zijn eerste doelpunt als senior. Het bleef 3-2 en dus bij een dik verdiende overwinning voor de B boys van Hoegaarden. Volgende week spelen de mannen van Lambert de dorpsderby in en tegen Meldert

EEN DIKKE PROFICIAT AAN SCOH A SCOH B en DE VETS

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 21/10/2018