Het laatste winterweekeinde biedt de groenwit supporter weer de mogelijkheid onze A en B ploeg na elkaar te zien spelen. Om 15u neemt onze Eerste ploeg het op in de derby tegen Crossing Vissenaken. Om 17u30 neemt SCOH B het op tegen Halle VV

SCOH A - Cr Vissenaken (zondag 15u)

Na 2 verplaatsingen (Meerbeek en Kampelaar) en 6 punten in de zak ontvangen we thuis onze goede vrienden van Vissenaken in een onvervalste Tiens-Hoegaardense derby.

Voor SCOH A is de inzet van de match ongetwijfeld groter dan voor de blauwwitten. Wij hebben nog een doel (de 4de plaats) terwijl de Crossing boys buiten de spreekwoordelijke eer en winstpremie niets meer te winnen en/of te verliezen hebben. Wie echter denkt dat de jongens van Crossing Trainers Grammet en Minnart daardoor zonder ambitie naar Hoegaarden afzakken zal het mis voor hebben. Niemand verliest graag en zeker niet in een derby.

Zoals gezegd heeft Vissenaken al een tijdje haar schaapjes op het droge. De blauwwitten staan op een veilige 11de plaats met 30 punten op zak. Hun missie voorafgaand aan het seizoen - namelijk met een jonge groep het behoud verzekeren en hier en daar een grootheid doen wankelen - is dus geslaagd te noemen. Zo klopten ze toch maar mooi Averbode en afgelopen zondag brachten ze toekomstig Kampioen Aarschot even aan het wankelen. Ze scoorden zelfs 3 keer tegen Aarschot en dat is een prestatie die enkel Bertem-Leefdaal hen had voorgedaan.

Een aderlating voor de ploeg van preses Sevenants is wel het uitvallen van spits Maarten Schiemsky. De Vissenakense topschutter zal vermoedelijk enkele weken out zijn en komt in Hoegaarden dus niet in actie.  Polino, Weckx, en andere spelers zijn echter waardige alternatieven dus ook hier moeten we ons niet te veel begoochelingen maken.

En hoe verliep het in de heenwedstrijd? Wel bijzonder goede herinneringen hebben we niet aan de confrontatie in Vissenaken. SCOH A verspeelde in het slot van de match een 0-2 voorsprong toen het na de ongelukkige rode kaart van Lander Veulemans (woonachtig in Vissenaken !) tot 10 herleid was. Maar ook het niveau dat we toen haalden was niet goed. We speelden er ongetwijfeld één van onze mindere matchen van het seizoen. De omstandigheden, veel wind en regen, waren er wel niet maar toch... we willen graag een beetje eerherstel voor die matige performance. Nu zondag op ons breed kunstgras zijn er geen excuses.

Naast de langdurig geblesseerde Bartholomé zal Trainer Soetaers zondag alvast niet kunnen rekenen op Greg Fouarge, die een weekje skién heeft gepland. Ook een terugkeer van Lukas Velaers is nog niet aan de orde. Hopelijk kan Soetaers wel opnieuw beroep doen op Niels Bamps. Zijn blessure zou gunstig evolueren en de kans dat hij de selectie haalt is groot. We kijken alvast met veel spanning maar nog veel meer goesting uit naar SCOH A - CRV.

SCOH B - Halle VV (zondag 17u30)

De B boys krijgen zondag de blauwwitten van Halle VV te gast, een typische 4de provinciale ploeg of maw, ervan winnen is niet onmogelijk maar altijd moeilijk.

De heenwedstrijd werd verloren met 2-1, en dat had anders kunnen geweest zijn moesten de mannen van Lambert hun talrijke kansen hebben benut. Geen excuses voor zondag dus. Spelen de jonge brouwers een goede match maken ze kans, laten ze het lopen dan levert deze confrontatie wellicht 0 punten op.

Kersthappening
vrijdag 8 december 2017