Dit weekend staan er weer 2 uitwedstrijden op de agenda. Zaterdagavond spelen de B boys van Lars Lambert in Wommersom waar ze het plaatselijke White Star (2de in de stand) partij dienen te geven. Onze 1ste ploeg moet zondag op reis naar Kampelaar, gehucht van Kampenhout.

SK Kampelaar-SCOH A  (zondag 15u, Votvinkenstraat te Kampenhout)

Met nog 9 wedstrijden voor de boeg zit onze eerste ploeg in de laatste rechte lijn van deze competitie. En wat leuk is, we liggen nog steeds in de race voor die wellicht belangrijke 4de plaats die "mogelijks" (afhankelijk van degradanten in nationale en 1ste prov)  promotie naar de nieuwe eerste provinciale Vlaams Brabant oplevert.

Het wordt bijzonder spannend want de strijd wordt gespeeld tussen 5 ploegen: Haasrode (45 ptn), SCOH (44 ptn), Rotselaar (40 ptn), Averbode (39 ptn) en Bekkevoort (38ptn) komen nog in aanmerking wetende dat de laatste 3 in dit lijstje nog een wedstrijd te goed hebben. In die optiek is elke match dus van levensbelang en zo ook aanstaande zondag.

De groenwitten trekken dan naar Kampelaar en reken maar dat dit een verraderlijke verplaatsing is. Kampelaar staat 13de in de stand maar verkijk u daar aub niet op. De geelblauwen verloren in hun laatste 6 wedstrijden enkel van Aarschot (slechts 3-1 !)  en wonnen afgelopen zaterdag zelfs met 3-5 in Bekkevoort wat toch een serieuze prestatie is! De ploeg is verbeterd na nieuwjaar en dat heeft ongetwijfeld te maken met de terugkeer van hun spelmaker Delestinne die in de heenronde zwaar geblesseerd uitviel. Delestinne scoorde afgelopen zaterdag 2 keer, en hij zal zeker in het oog gehouden moeten worden. Bovendien en zeker niet in het voordeel van de brouwers werkt Kampelaar haar thuiswedstrijden af op een vrij klein, vooral smal veld. Trainer Peter Lievers zal zijn pionnen wel weten te plaatsen om het gevreesde Hoegaardense combinatievoetbal te verhinderen.

De thuiswedstrijd werd door de brouwers vrij makkelijk gewonnen met 4-0 maar toch zagen we dat Kampelaar over redelijk wat kwaliteiten beschikte, voornamelijk in het offensieve compartiment. Dat bevestigen ook hun statistieken want met 41 gemaakte doelpunten doen ze het niet veel minder dan de top 8. Defensief lijken ze vooral kwetsbaar want na Kortenberg incasseerden de Kampelaar boys de meeste doelpunten.

De ploeg van Trainer Soetaers trekt dus met respect maar zeker ook met zelfvertrouwen  naar de Kampenhoutse deelgemeente af. De coach recupereert ten opzichte van vorige zondag alvast terug Pierreux en Wauters. Over de speelkansen van de geblesseerden Coenen en Velaers is het nog te vroeg om duiding te geven.

WS Wommersom - SCOH B (zaterdagavond 19u30)

De B boys hebben na hun puntje op Roosbeek de opdracht om iets te gaan sprokkelen bij topploeg Wommersom. Een bijna onmogelijke opdracht als we op het klassement afgaan want Wommersom is na toekomstig kampioen Boutersem een klasse te sterk voor 4de. Hun 2de plaats en promotie naar derde kan hun eigenlijk niet meer ontsnappen.

De ploeg van trainers Deldime en Donvil staat bekend voor hun prima combinatiespel en beschikt over enkele spelers die hun strepen verdienden op hoger niveau. Lentini, Sevenants, Valgaerts, Vangrimde, Vicca en uiteraard "slangenmens" Koen Donvil zelf tillen het team naar een hoger niveau.

De heenwedstrijd werd door onze jongens nipt verloren met 0-1 en eigenlijk verdienden ze die nederlaag toen niet want ze maakten het de geelroden bijzonder moeilijk. De mannen van Deldime zullen ongetwijfeld thuis willen laten zien dat zij toen in een mindere dag waren en willen het Hoegaardense varkentje deze keer deftig(er) wassen. Aan de mannen van Lambert om dit te vermijden.

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Kersthappening