Beker: VC Winge - SC Hoegaarden Vets 3-1

Vrijdagavond werden de Vets al verrassend uit de beker geknikkerd door VC Winge en de donkere wolken boven de Tiensestraat beloofden zondag middag ook al niet veel goeds.

SCOH A - FC Averbode-Okselaar 2-3

Hoegaarden, met een geschorste Haccour en dus met Sergeys in het doel, had het niet onder de markt tegen een sterk startend Averbode. Het duurde dan ook maar 11 minuten voor de 0-1 op het bord stond na een mooi doelpunt van Bauwens. Een verdiende voorsprong. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht zonder echt veel kansen. In de blessuretijd speelde Averbode het mooi uit na balverlies van de brouwers, voorzet van op de achterlijn en makkelijk binnengekopt door Jordens. Met 0-2 gaan de brouwers de rust in, sommige zagen de bui dan al hangen, maar gelukkig voor de toch weer talrijk opgekomen supporters bleef de regen uit.

In de tweede helft moest Hoegaarden uit een ander vaatje tappen. Soetaers moet iets proberen en brengt Vanderweyden en Bamps voor Polfliet en Veulemans. Dat blijkt te werken en na vijf minuten scoren de brouwers via Dumoulin de aansluitingstreffer. Langs de kant gelooft iedereen er weer in. Maar slechts drie minuten later is dat geloof volledig weg wanneer Laeveren te makkelijk kan scoren. 1-3, boeken toe. De wedstrijd kabbelt dan nog een half uur verder. FCAO is gewoon beter en controleert vanaf nu de wedstrijd. Maar dan als iedereen alle hoop al lang heeft opgegeven (veel supporters waren ondertussen al naar binnen gegaan om Sagan te zien winnen in Kuurne) scoort Van Velthoven de 2-3, met nog 2 minuten te spelen.

Plots is de kantine weer helemaal leeg voor de laatste minuten waarin Hoegaarden alles op alles zet. Heel Hoegaarden ziet een hands in het strafschopgebied maar de ref legt de bal niet op de stip. En zo blijft het 2-3. Averbode is de verdiende winnaar, al had er op het einde toch een puntje in gezeten.

Zo mist Hoegaarden voor de tweede keer op rij de kans om de begeerde vierde plaats over te nemen van Haasrode. Volgende week trekken wij naar Meerbeek, opnieuw een wedstrijd die niet mag verloren worden indien we onze kansen op promotie gaaf willen houden.

SCOH B- SC Orsmaal 0-8

De wedstrijd van de b-ploeg tegen Orsmaal is er eentje om snel te vergeten. De roodhemden overklasten Hoegaarden op alle posities. Het werd dan ook een zware 0-8 nederlaag. Zondag spelen de jongens van Lambert in en tegen Roosbeek. Succes gasten!

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Nieuwjaarsreceptie