Volgend weekend staan er weer 2 leuke wedstrijden op de agenda. Om 15 start het zeer belangrijke duel voor plaats 4 tussen SCOH A (5de) en Averbode-Okselaar (6de). De abdijjongens behoren net als SCOH A bij de best voetballende ploegen van 2de, dus het belooft een aangenaam kijkstuk te worden.

De jongens van SCOH B verloren afgelopen zondag logisch van kampioen Boutersem en krijgen nu op eigen terrein (17u30)  de kans tegen Orsmaal, dat nog steeds meedingt voor promotie naar 3de, om te laten zien dat ze ook tegen goede teams wat kan halen.

SCOH A - Averbode-Okselaar (zondag 15u)

Door de late onverwachte gelijkmaker van Binkom misten de brouwers vorige zondag de kans om Haasrode voorbij te steken naar plaats 4. Jammer maar niet getreurd. Nu staat er weer een heuse topper op de agenda. We ontvangen immers Averbode -Okselaar dat net zoals de brouwers aan een prima terugronde bezig is. De abijjongens verloren afgelopen zondag met 0-1 van Aarschot maar daarvoor tekenden ze wel een 15 op 15 op en dingen daardoor ook nog mee voor die wellicht belangrijke 4de plaats.

Een verrassing is deze 15 op 15 absoluut niet. De blauwwitten werden voor het seizoen naast topfavoriet Aarschot immers als de grootste outsider op de titel genoemd. De ploeg van toenmalig trainer Carlo Lavigne begon echter matig aan het seizoen met 1 op 9 en die kloof hebben ze nog niet gedicht. Lavigne loodste zijn ploeg daarna met een 16 op 21 wel naar de subtop. Ook Hoegaarden werd in die periode vakkundig (5-1) aan de kant gezet in wat later bleek, de laatste wedstrijd van Lavigne als hoofdtrainer bij Averbode. De ex Hoegaarden speler werd immers door KVK Tienen per direct weggeplukt. Wat dat betreft hebben we dus al iets gemeen met de abdijjongens want KVKT is ondertussen ook onze T1 Tom Soetaers komen weghalen, al is dat - ondanks een poging per direct -  pas na dit seizoen.

Het vertrek van Lavigne bij Averbode deed hun geen goed. Zijn vervanger Daniel Van Hamel hield de blauwwitte trein niet op de sporen en de blauwwitten verzeilden zelfs diep in de buik van het klassement.  Het bestuur van Averbode -Okselaar greep terug in en Van Hamel werd al na 2 maanden vervangen door huidig T1 Eddy Dierickx, die enkele weken daarvoor om illustere redenen de bons kreeg als coach van KFC Diest. Volgt u nog?

Alleszins zijn de Averbodenaars nu aan een remonte bezig die hun terug in het zog van Haasrode, Bekkevoort en Hoegaarden brengt of maw de ploegen die strijden om plaats 4.

De wedstrijd nu zondag tussen SCOH en Averbode is dan ook voor cruciaal belang. Belangrijk voor beide teams maar misschien zelfs nog iets meer voor de abdijploeg. Verliezen ze in Hoegaarden dan wordt de kloof "wellicht" te groot. Winnen ze dan spelen ze volop mee, in de wetenschap dat ze ook nog een wedstrijd te goed hebben tegen Bekkevoort.

Maar laat ons niet flauw doen, ook wij willen winnen. Winnen om Haasrode onder druk en Averbode wat extra achterop te zetten maar ook willen we graag winnen omdat een zege tegen Averbode mooi staat op een seizoensoverzicht. We hebben immers het grootste respect voor de ploeg van Preses Nico Van Buitenen omdat het een positief voetballende ploeg is met heel wat talentrijke spelers zoals Berghmans, Caliskan, Laeveren, Foets , Dalkilic, Vos, Boeckx en Van Gestel. Bovendien zijn we de 5-1 oplawaai daar nog niet vergeten en willen we graag l wat eerherstel. Buiten doelman Haccour die een schorsingsdag uitzit kan Trainer Soetaers over al zijn manschappen beschikken.

Wat de uitslag wordt weten we niet maar goed voetbal zal er te zien zijn in Hoegaarden

SCOH B - SC Orsmaal (zondag 17u30)

De B ploeg speelt aansluitend de wedstrijd tegen topteam Orsmaal. De roodblauwen zijn nog steeds in de running voor de 3de plaats die mogelijks recht geeft op promotie. Ginder verloren onze jongens, ondanks een goede partij maar wel met individuele foutjes die afgestraft werden. Op ons kunstgrasveld moeten we in staat zijn ons goed voetbal te brengen en dat te vertalen in puntenwinst.

Maar van Orsmaal winnen is niet simpel. Het is een goede ploeg die buiten heel wat kwaliteiten, ook zeer georganiseerd is. Foutjes maken wordt door hen simpelweg afgestraft en wellicht gaan we efficient moeten zijn met de kansen die we gaan krijgen want het is een ploeg die niet de gewoonte heeft er 10 weg te geven. Alleszins een mooie waardemeter om te kijken waar onze jongens staan en of ze de goede periode, afgelopen zondag logisch onderbroken door Boutersem, terug kan opnemen.

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017