De Brouwers hebben niet kunnen profiteren van het verlies van concurrent Haasrode op zaterdag. SCOH was wel de betere van Binkom, leidde met 0-1 en had de controle over de match maar moest in het slot toch een doelpunt (1-1) incasseren.

De B ploeg verloor logisch van leider Boutersem met 6-0

FC Binkom - SCOH A 1-1

De Hoegaardiers startten zonder de geschorste Dumoulin maar trainer Soetaers recupereerde wel Robin Ausloos waardoor Coenen terug plaats nam op de bank. Vanvelthoven startte wel in de basis.

De thuisploeg nam op het (te) kleine veld de beste start en de Hoegaardiers moesten vanaf minuut 1 geconcentreerd verdedigen. In die eerste 10 Binkomse minuten noteerden we één dreiging. Geyskens speelde in op Mollu maar diens schot was te gekraakt om Haccour te verontrusten. Dat was het voor de thuisploeg want daarna namen de brouwers het heft in handen. Meter bij meter wonnen ze terrein en na een actie door het centrum kreeg Vanvelthoven de kans om de 0-1 te netten maar Conard redde. Nog wat later kon Vanderweyden na een mooie hakbal van Goen schuin op doel gaan. Zijn schot ging voorlangs. Een doelpunt hing in de lucht maar kwam er niet. Pogingen van Wauters en Fouarge misten precisie.

Binkom probeerde wel maar kreeg geen voet meer aan de grond in het middenveld en dus beperkte het zich tot de ruimtes klein houden. Dat lukte hen aardig tot 2 minuten voor rusten. Een diepe bal van Ausloos werd door de Binkomse kapitein mis ingeschat. Goen alleen voor Conard en met een mooie lobbal schoot hij zijn ploeg op 0-1, meteen ook de ruststand.

Na de herneming waren weer de eerste 5 min voor de thuisploeg dat nu moest komen uiteraard. Geyskens kreeg een mogelijkheid, zijn schuiver ging net voorlangs.

Hoegaarden nam opnieuw over en de brouwers controleerden de wedstrijd. Het middenveld was groenwit gisteren en ook achteraan werd er niets weggegeven. Alleen vooraan lukte het niet of beter gezegd, de brouwers boksten vooral dankzij de bedrijvige Polfliet 3/4de kansen bij elkaar maar de afwerking was net niet precies genoeg. Een schot van Polfliet ging naast, een knal van Wauters werd afgeblokt. Ook Vanderweyden zijn poging verdiende beter maar ging een metertje naast. De 0-2 kwam er dus niet en dus blijft het steeds opletten.

Toch had niemand het gevoel dat Binkom kon terugkomen, daarvoor hadden de Hoegaardiers te veel controle. Een kwartier voor tijd kon Polfliet alleen op Conard af gaan maar de scheids vlagde "onterecht" af. Een vluchtschot van de ingevallen Veulemans ging over en toen kwamen we aan minuut 85. Een verre ingooi van Binkom verraste onze verdediging. De bal devieerde via het hoofd van kapitein Nijs tot op de dikke teen van youngster Derden. Zijn "teendeviatie" was voldoende om de bal voorbij Haccour in het Hoegaardense mandje te leggen. 1-1, wat een domper.

Nog 5 minuten had SCOH en in die 5 minuten creërden ze nog 2 zuivere kansen. Eerst kwam Goen alleen voor Conard. De doelman redde met een beenveeg. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd ging Bamps door. Hij speelde met Polfliet de Binkomverdediging uit verband. Bamps legde alleen voor Conard af naar Polfliet maar Jens kon niet hard genoeg besluiten en Blevi redde op de lijn. Weg 1-2.

Binkom dat al lang blij was met een punt kon op het einde zelfs nog een strafschop krijgen toen Geyskens door Nijs in de 16 werd aangetikt. Gelukkig voor de brouwers gebaarde de man in het zwart van krommenaas... Misschien compenseerde hij de daarmee onterecht afgevlagde Polfliet in minuut 75, alleszins hier kwam SCOH dus goed weg.

Conclusie: Toch wat zuur puntenverlies voor de brouwers dat weer een bijna zekere zege ziet wegglippen. SCOH speelde niet haar beste partij maar zeker ook niet slecht. In de omstandigheden, klein oneffen veld en een tegenstander dat georganiseerd speelde (wat hun goed recht trouwens is) had Hoegaarden 75% van het spel in handen, gaf bijna niets weg en creerde een zestal kansen. De 0-2 kwam er echter niet en in het slot kregen we dan het spreekwoordelijke deksel op de neus. Anderzijs mogen we aan het einde nog blij zijn met het punt want fluit de scheids de strafschop voor Binkom dan was het wellicht de eerste nederlaag van 2017 geweest.

Bon, met een 1-1 op Binkom kunnen we wel leven maar in de strijd voor de 4de plaats hadden we die 2 verloren punten kunnen gebruiken. Volgende week ontvangen we een concurrent voor die 4de plaats want dan komt Averbode-Okselaar op bezoek. Een cruciaal treffen voor beide ploegen en dus maken we gewag van een topper...

Verbr Boutersem - SCOH B 6-0

De B Boys moesten op bezoek bij toekomstig kampioen Boutersem. Heimelijk rekenden ze wat op een stunt, want SCOH B was in goede doen en in het Boutersemse huishouden rommelde het wat.

Maar helaas, de leider zette al na 3 minuten de toon en scoorden de 1-0. De jonge brouwers speelden niet slecht maar moesten nog voor de rust de 2-0 toestaan. Na de rust en vooral na de rode kaart voor Philips ging Boutersem er helemaal over. Uiteindelijk werd het 6-0. Geen drama dus en ook geen schande. Deze nederlaag was ingecalculeerd en zal niet blijven hangen. Volgende zondag ontvangen we Orsmaal. Ook een goed team uit de subtop trouwens.

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017