Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

De eerste ploeg van de brouwers is nog steeds in de running voor plaats 4 na een zwaar bevochten zege op Wezemaal. SCOH A zette een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege maar beide treffers werden zwaar betwist door de thuisploeg. Ook SCOH B zorgde voor een overwinning en dat hadden we eerlijk gezegd niet verhoopt. De mannen van Lambert wonnen met 1-0 van één der 2des in de rangschikking, FC Geetbets. Voor meer info over beide matchen klikt u gewoon door op READ MORE


KFC Rapide Wezemaal - SCOH A 1-2

Het stond in de sterren geschreven dat Hoegaarden vandaag een stevig brokske voor de kiezen kreeg. Wezemaal is vooreerst een goede ploeg en in het recente verleden beten we ginds elke keer in het zand. Toch moest groenwit winnen wou het de voeling met KST Haasrode voor de 4de plaats niet verliezen. Haasrode blikte gisteren immers Oplinter in (8-0 !!) en mits verlies zou de kloof met de stormvogels 8 eenheden bedragen.

Het begin was niet veelbelovend voor SCOH. De thuisploeg startte verschroeiend en al na 2 minuten ging de eerste sirene af. Een te korte terugspeelbal van Vanderweyden werd door Hambrouck opgeraapt. Hij lobde de uitgekomen Haccour maar gelukkig voor groenwit viel de bal op de lat. SCOH moest achteruit en elke 2de bal was voor de Rapideboys. Na 7 minuten ging Simons door. Jurge Wauters ging het duel aan met de pocketspits. Een duwtje van Wauters stopte Simons af en de scheids wees resoluut naar de stip. Een lichte fout, maar wel terecht strafschop. Vandenschoot achter de bal maar die trapte op de paal.  SCOH slaakte een zucht van verluchting, want weer ontsnapte ze aan een vroege achterstand. Wezemaal drukte , onder leiding van een sterke Raggers en een kwieke Simons nog even door maar echt grote kansen kregen ze niet meer, een vrij ongevaarlijke schuiver van Raggers die naast ging en een schot  van Hambrouck dat over ging niet te na gesproken. 

SCOH herstelde na 25 minuten het evenwicht dankzij een sterke Dumoulin. Hij won centraal de meeste duels en zorgde voor gevaar met doorsteekpasses naar Bamps en Polfliet. Bamps kwam na een halfuur zo alleen voor doelman Geerts maar die redde puik. In de rebound veegde De Cantis met inzet van lijf en leden de bal van de lijn. Nog wat later bediende Vanderweyden Dumoulin zelf. Robbie, schoof vanuit een scherpe hoek de bal net naast. Wat later was het weer Dumoulin die Bamps opnieuw de diepte in stuurde maar Niels moest te ver uitwijken en kans weg. SCOH rook nu een doelpunt en Polfliet kwam maar even te kort om een center van de hardwerkende Bamps in te schieten. Ook een vrije trap van Vanderweyden leverde bijna succes op maar de thuisgoalie Geerts redde prima

De voorsprong voor groenwit kwam er dus niet en op een moment dat Wezemaal even naar adem hapte sloegen ze toe. Weer was het de uitstekende Raggers die de aanval opzette. Hij bediende van op links Simons. Die temporiseerde even, versnelde voorbij Wauters en legde af naar.... jawel de ondertussen opgerukte Wezemaal kapitein Raggers. Die knalde in één tijd snoeihard de bal voorbij de kansloze Haccourin de winkelhaak en 1-0 voor de thuisploeg. Niet onverdiend gezien de openingsfase van Wezemaal maar op dat eigenste moment was het wel wat tegen de gang van het spel in.

SCOH probeerde nog voor de pauze gelijk te maken maar een kopbal van Dumoulin, net naast was het enige groenwit wapenfeit. Aan de overzijde werd een schot van Bormans afgeblokt.

Na 45 boeiende minuten gingen we de rust in met een 1-0 voorsprong voor de Rapideboys.

Ook de 2de 45 minuten verveelde geen seconde. Al na 1 minuut kon Bormans scoren maar vanuit duidelijk buitenspel en dat had de lijnrechter ook gezien. SCOH reageerde prompt en Bamps omspeelde aan de rand van de 16 zijn belager. Die haakte Nielske en de scheids wees naar de stip. Zwaar protest van de thuisploeg en ja... eerlijk is eerlijk de fout gebeurde net buiten de 16. Geluk voor groenwit en Dumoulin, de beste Hoegaardier vandaag benutte de elfmeter, 1-1.

Wezemaal van slag, SCOH drukte door. Fouarge kopte van dichtbij een prima center van Vanderweyden net over en wat later opnieuw een prima actie over rechts via Velaers en Vanderweyden waarop Ausloos net niet kon inkoppen. SCOH was nu beter en de voor Polfliet ingevallen Vanvelthoven rondde in de 60ste minuut een prima actie van Bamps en Vanderweydenaf, 2-1. Opnieuw zwaar protest bij de thuisploeg want Bamps zou vanuit buitenspel zijn vertrokken. Ook hier bevestigden Hoegaardense supporters (eerlijk dat wij zijn !!!) dat het een half metertje offside was.

Hoegaarden was nu wel stevig baas en kreeg in het vervolg nog serieuze kansen. Zo werd Ausloosdankzij een mooi hakje van Bamps vrijgespeeld. Ausloos ging alleen op Geerts af maar was te vermoeid om af te ronden. Een pegel van Fouarge ging maar net over en ook Velaers kreeg zijn schot niet gekaderd.

En Wezemaal dan? Wel de roodwitten probeerden wel maar ze moesten onder druk van de Hoegaardiers te vaak de lange bal hanteren en dat bracht buiten wat schermutselingen weinig doelgevaar op. Simons, kwam nog het dichtst bij een gelijkmaker toen een hoekschop niet goed weggewerkt werd maar zijn inzet was te zwak om Haccour echt te verontrusten.

SCOH verdedigde goed en loerde op de counter. Velaers, afgezonderd door Vanderweyden ging de 16 in en legde mooi af naar Vanvelthoven, maar "den Ollander" schoot van dichtbij op ipv naast Geerts.  In de 47ste minuut was het de ingevallen Soetaers die alleen op doelman Geerst afstormde. Soetaers legde af naar Vanvelthoven maar die gleed uit en schoot naast. Geen definitieve doodsteek voor Wezemaal en dus bleef het spannend. Nog enkele minuten zette Wezemaal alles op alles, maar SCOH plooide niet en trok de 3 punten over de streep.

De brouwers behaalden dus waarvoor ze kwamen, namelijk de 3 punten. Die kwamen er na een 90 minuten boeiende strijd tussen 2 ploegen die er vol voor gingen. Op basis van de 2de helft en de opgetelde kansen is de zege zelfs niet onverdiend maar anderzijds komen we goed weg in het openingskwartier en worden we terug in de wedstrijd gebracht door een betwistbare strafschop. We begrijpen de frustratie van de thuisploeg dus zeer zeker !

We blijven dus in de running en volgende zondag staan we thuis opnieuw voor een aartsmoeilijke wedstrijd. We ontvangen het nr 2 Bertem-Leefdaal, dat vandaag het onklopbaar gewaande Aarschot zijn eerste nederlaag toediende.  Proficiat alvast aan B-L voor deze straffe toer !

SCOH B - FC Geetbets 1-0

Vandaag hebben de spelers van Lars Lambert voor een huzarenstukje gezorgd. Ze versloegen FC Geetbets, dat fier lmee op de 2de plaats staat, met 1-0, dankzij een strafschopdoelpunt van Tijs Malcorps

We overdrijven niet met te zeggen dat het een straffe toer is want Geetbets won haar vorige 8 partijen !! Hebben ze SCOH B onderschat? Mogelijk maar dat is hun probleem. Ten tweede stond SCOH zonder "echte" doelman aan de aftrap. Sergeys moest mee met het eerste en Robinne was geblesseerd. Dan maar speler Yentl Noe in doel en die deed het voortreffelijk. Geetbets kreeg over gans de match toch enkele kansen, maar Yentl had trekstaal in handschoenen en benen en verijdelde vakkundig elke poging.  De B boys behaalden hun eerste clean sheet en dat zonder "echte doelman". Dikke proficiat aan Yentl, die zich opofferde in doel te gaan staan en het dan nog uitstekend deed ook. Vader Luc, SCOH jeugdcoordinator was dan ook een fier en blij man !  

Yentl krijgt dus heel wat credits maar hij niet alleen natuurlijk. SCOH won zeker niet onverdiend want voetballend was het buiten de eerste 25 minuten zeker niet de mindere van Geetbets. Ook SCOH kreeg enkele goede kansen, waaronder een dot van een kans voor Regi Andries, maar Regi besloot op de doelman.  Vlak voor rusten een duidelijke penaltyfout op Devos en Malcorps faalde niet vanop de stip. 1-0

Na de rust stonden de Hoegaardiers sterk te verdedigen en ze gaven de aarstgevaarlijke Marchal geen duimbreedte toe. Noe deed zoals gezegd de rest en dus zorgen de jonge brouwers voor de stunt van de dag in 4deA. Ze zijn nu al 3 wedstrijden ongeslagen en dankzij de 7 op 9 staan ze gedeeld 14de op amper 2 puntjes van nr 13. Volgende zondag ontvangen ze Drieslinter .

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender & Uitslagen A-kern

Kalender & Uitslagen B-kern

Kalender & Uitslagen Vets

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2017-18

Planning Socceronline

Volgende evenement