De laatste derby tussen Arsenal Oplinter en SCOH A eindigde op een 2-2 gelijkspel. Voor de brouwers zijn het 2 punten weg gegooid want ze misten zelf enkele keren de kans op een extra doelpunt en werden 2x door een afstandschot geklopt. Vlak voor affluiten kreeg Doelman Haccour rood.

SCOH B kwam in de eerste helft 0-2 voor in Neerwinden maar moest toestaan dat de thuisploeg nog gelijk maakte.

Arsenal Oplinter - SCOH B

Op een zwaar en hobbelig veld dienden de brouwers het te stellen zonder Foaurge en Pierreux, die geelgeschorst waren. De invallers van vorige zaterdag , Polfliet, Vanderweyden en Van Velthoven stonden nu in de basis. Veulemans, die weinig kan trainen omwille van examens, zat op de bank naast de terugkerende Coenen, Doelman De Windt en trainer Tom Soetaers zelf.

SCOH startte met balbezit maar kon in het eerste kwartier amper tot kansen komen. Oplinter raakte in dat eerste kwart evenmin aan de goal en beperkte zich tot kranig verdedigen. Rond de 20 ste minuut twee schoten van Ausloos. Eentje ging net naast, de andere op afleggen van Dumoulin een metertje over.

Aan de overkant een centerschot van Abdoul, in hoekschop getikt door Haccour. Die hoekschop werd door Pira staalhard tegen de lat gekopt. De rebound viel buiten de 16 voor de voet van Vangucht die de bal perfect raakte waardoor die in de kruising terechtkwam. 1-0

SCOH toch wat van slag maar panikeren deden ze niet. Vanderweyden kon na een mooie pass van vanvelthoven net niet afdrukken maar wat later op aangeven van Dumoulin deed hij dat wel. Ook zijn kanonspegel knalde tegen de lat. Goen volgde goed en tikte de 1-1 binnen. Zwaar protest van de thuisploeg want Goen zou de bal met de hand hebben beroerd.

Oplinter nu van slag en het moest achteruit. Toen Vanderweyden, Goen in het straatje stuurde omspeelde die doelman Sevenants Goen was echter te fel uitgeweken voor een schot en legde prima terug op Van Velthoven die de 1-2 tegen de touwen knalde. Zo boog Hoegaarden in 10 minuten een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong, meteen ook de ruststand.

In de 2de helft had SCOH de controle. Het was wachten op een derde doelpunt maardat kwam er niet, ook niet op een onrtechtstreekse vrije trap vanop 7 meter. Oplinter zelf gaf niet de indruk iets terug te kunnen doen, maar 20 minuten voor tijd staken de Hoegaardiers de buren een handje toe. Veel te laks verdedigen en wegwerken gaf Vangucht de kans opnieuw vanop 20 meter aan te leggen. Al uitglijdend raakte hij de bal toch vrij goed, die week nog even af op een hoegaardense rug en viel over doelman Haccour in het mandje. 2-2

Trainer Soetaers greep in en dat loonde meteen. Bamps werd mooi vrijgespeeld maar Niels faalde oog in oog met Sevenants. Ook Veulemans, die scherp inkwam, kwam alleen voor doel maar hij struikelde over de bal en weg kans. Zware druk van Hoegaarden dus en Oplinter moest loeren op de counter.

Een counter leidde tot een doorbraak van Aktaz. Haccour kwam uit en raakte Aktaz foutief. De scheids gaf Jeroen prompt rood. Omdat alle wissels opgebruikt waren en invallersdoelman De Windt niet meer kon inkomen moest Michiel Goen in de goal. Goen moest echter geen enkele keer zijn kunnen als doelman tonen. Aan de overzijde kregen de brouwers nog 1 dikke kas. Velaers legde mooi af naar Dumoulin, maar die schoot op Sevenants. Een afleggertje naar Bamps had misschien beter geweest.

Achteraf toch ontgoocheling bij Hoegaarden voor weer 2 zure verliespunten. Het is niet zo dat SCOH haar beste wedstrijd speelde, maar eigenlijk gaven ze aan de thuisploeg geen kans weg maar stonden ze wel 2 doelpunten toe. Het eerste was onhoudbaar, het tweede mogen de brouwers zich zelf aanrekenen. Een ander euvel was de afwerking vandaag. In tegenstelling tot de thuisploeg waren wij niet efficient in het benutten van kansen. Bon, we doen een slechte zaak met het oog op plaats 4, maar het is nog lang. Volgende zondag moeten we terug op verplaatsing, naar Wezemaal. Simpel is het daar in het verleden nog nooit geweest voor groen-wit ....

St Neerwinden - SCOH B

De eerste helft ging gelijk op maar de brouwers waren efficienter en scoorden al snel de 0-1 dankzij Robert Rock. Nog voor het halfuur verdubbelde Geoffrey Debroeck de score 0-2  De b B boys hadden nog kansen en naar verluidt zelfs recht op een strafschop, maar het bleef 0-2.

Na de rust ontketende de thuisploeg een gigantische druk en moesten onze jongens achteruit. In de 18de minuut werd het 1-2 en een minuut later stond het zelfs 2-2. De Neerwindenaars roken Hoegaardens bloed en kwamen nog enkele keren dicht bij de overwinning maar SCOH B bleef overeind.  Na de overwinning van vorige zondag nu dus weer puntenoogst en een prima 4 op 6 voor Lambert en zijn gasten. Volgende zondag spelen ze thuis tegen Geetbets dat gisteren makkelijk won van Heide.

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017