Vorig weekend was zonder meer top voor SC Out Hoegaarden. De “Vets” pakten vrijdagavond Atlas Linter in met 16-0. De eerste ploeg behaalde na een prima partij een prachtig punt tegen de onbetwistbare leider Aarschot (0-0) en zondag wonnen de B boys van Lars Lambert na een spannende partij met 3-1 van Heide Linter.

We beseffen dat het niet altijd zo kan zijn, maar het is niet verkeerd om er naar te streven. De mannen van trainer Soetaers spelen zondag “voor het laatst” de steeds moeilijke derby in en tegen Arsenal Oplinter en SCOH B moet op bezoek bij Neerwinden.

Ars. Oplinter – SCOH A (zondag 15u)

De eerste ploegspelers, hun staff, het bestuur, de talrijke hardwerkende vrijwilligers en de supporters van SCOH genieten nog steeds na van vorige zaterdag. De mooie 0-0 tegen de toekomstige kampioen en vooral de manier waarop bezorgde heel groenwit een fantastisch gevoel. De jongens van trainer Soetaers deden opnieuw aan klantenbinding en het feestje achteraf, verdergezet in dancing The VerSus was welverdiend.

Maar…. hoe mooi de prestatie ook was, we behaalden slechts 1 punt (achteraf zal blijken of het echt een bonus punt is) en willen we in aanmerking blijven komen voor de 3deof 4deplaats dan moeten er driepunters bijkomen. Zoals in de voorbeschouwing van Aarschot vermeld zijn de komende wedstrijden voor ons veel belangrijker, te beginnen met aanstaande zondag.

De derby tussen Arsenal Oplinter en SC Out Hoegaarden is altijd een geladen wedstrijd en nu zondag zelfs een heel speciale. De paarswitten houden er na dit seizoen immers mee op, of beter gezegd ze fusioneren met het paarswit van Houtem VV.

De laatste derby van de Getestreek wordt het dus! We zeggen dit met enige weemoed, want hoe noodzakelijk fusies misschien ook zijn om te overleven in het moeilijke voetballandschap, het blijft jammer dat er weer een club met een rijke traditie verdwijnt. Het zou iedereen - spelers, ouders, beleidsmensen - aan het denken moeten zetten... want dit gebeurt niet zomaar maar is een gevolg van steeds hogere eisen en verwachtingen en minder vrijwilligerswerk, toeschouwers enz

Het zij zo en los van dit feit moeten wij, SC Out Hoegaarden, sportief van ons hart een steen maken en proberen die laatste derby te winnen. In het klassement staan wij wel enkele plaatsen en 7 punten voor op Oplinter maar zoals u weet is voetbal geen wetenschap. Integendeel, de paarswitten zijn net zoals de onzen in goede doen. In de eerste 2 wedstrijden van 2017 behaalden ook zij 4 op 6 en verloren dus nog niet. Afgelopen zondag wonnen  ze met 3-5 in Wolfsdonk en naar het schijnt waren de Arsenal boys zeer sterk en efficiënt. We zijn gewaarschuwd.

Trainer Tom Soetaers kan in de derby alvast niet beschikken over Greg Fouarge en Gerard Pierreux die beiden geel geschorst zijn. Een serieuze aderlating want beide spelers behoorden afgelopen zaterdag tot de absolute uitblinkers. Bartholomé is langdurig out dat is geweten, en of Gert Jan Coenen terug tot de selectie zal behoren is koffiedik kijken. Gertje traint terug mee, maar of hij wedstrijdfit zal zijn is een ander paar mouwen.

Toch mogen deze afwezigheden geen excuus zijn. De kern van SCOH is groot en kwalitatief genoeg om dit op te vangen. Vorige zaterdag zaten Vanderweyden, Polfliet en Van Velthoven op de bank en dat mag gerust gezien worden als serieuze weelde.

Alleszins, wij kijken met veel spanning en goesting uit naar de “laatste” Oplinter-Hoegaarden. Aftrap om 15u aan het Kummenveld.

Neerwinden – SCOH B (zondag 15u)

De B boys hebben zondag een boost gekregen na de verdiende 3 punter tegen Heide. De instelling was prima, het voetbal was prima en dat is hetgeen nodig is om een goed resultaat te spelen. Zondag in Neerwinden krijgen we een moeilijke ploeg te bekampen, zo verloren ze slechts met 1-0 van RC Meldert. Toch moet SCOH B indien het dezelfde ingesteldheid heeft in staat zijn iets te halen.

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017