SCOH A speelde vandaag voor meer dan 300 toeschouwers een schitterende wedstrijd en hield de toekomstige kampioen SC Aarschot op 0-0. Die 0-0 kwam er niet door met 10 voor de goal te kruipen, neen de brouwers voetbalden vrank en vrij vooruit en hadden net zoals de leider ook aanspraak kunnen maken op een doelpunt.

Heel wat toeschouwers zakten af naar Hoegaarden. Een bus sympathieke sfeermakende Aarschotsupporters maar ook heel wat groenwitte supporters en niet te vergeten de U11jes van Jong Hoegaarden die mee met hun helden opliepen. Aan sfeer en gezelligheid dus geen gebrek en ook de wedstrijd zelf was van een hoogstaand niveau.

Zoals gezegd begon Hoegaarden met druk vooruit maar toch was het na 3 minuten al opletten toen Stijn Janssens vanop 35 meter Haccour wou verschalken met een lange lob. De bal ging echter net over. Daarna nam Hoegaarden over en een sterke Michiel Goen kon net niet bij de voorzet van Velaers of het stond 1-0. Op het kwartier een prima diepe bal van Velaers naar Bamps. Niels alleen op doel af, maar Vervaeren liet zien dat hij een prima doelman is en zweefde de bal in hoekschop.

Het spel ging snel op en af nu en Aarschot nam na 20 minuten Hoegaardens overwicht terug over. De kasseistampers lieten meteen zien waarom ze dit seizoen de titel gaan pakken want na wat combinaties waarbij ze telkens goed de ruimtes zochten kwam de bal bij prijsschutter Kevin Vandenbergh. De zoon van de legendarische "daar is em, daar is em" Erwin aarzelde niet en schoot de bal tegen de netten, maar de lijnrechter vlagde af voor buitenspel. Protest bij de bezoekers want het was betwistbaar (de ene zei van wel, de andere zei van niet).

SCOH was even geschrokken maar aan hun hart lieten de mannen van Soetaers het niet komen. Ze bleven vol voor de aanval kiezen. Een pegel van Fouarge ging over en ook Veulemans probeerde van op afstand. Aarschot had het moeilijk maar telkens ze wat ademruimte kregen van de Hoegaardiers waren ze steeds gevaarlijk. Vooral naar het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers wat meer dreigen en kreeg Vandenbergh nog een mogelijkheid maar hij besloot in het zijnet. SCOH kreeg ook nog 1 goede kans op een mogelijke voorsprong maar Goen kon net niet aan de voorzet van Velaers. Zo bleef het 0-0 bij de rust na een aangenaam kijkstuk .

Tijdens de rust konden de kijkers zich verwarmen aan een demotraining van de U11 a, b en c van Jong Hoegaarden. Trainers Thomas, Gert, Erik en Thibeau hadden op muziek een mooie technische oefening uitgewerkt. Chapeau mannen, de toekomst is verzekerd !!

In het begin van de 2de helft hetzelfde spelbeeld. SCOH zette goed druk vooruit en probeerde via de flanken voor averij te zorgen. Het lukte echter net niet omdat er altijd wel een Aarschotse verdediger bij de pinken was. Maar ook aan de overzijde stonden onze jongens prima te verdedigen en doelman Haccour, die enkele keren gevat tussenkwam speelde een zeer puike wedstrijd. Echt zeer grote kansen vielen er niet te noteren maar tcoh hing er langs beide kanten dreiging in de lucht. Bamps en Goen konden zich enkele keren doorzetten voor SCOH maar hun voorzet bereikte net geen medespeler en aan de overzijde stond Saenen aan het kanon maar stond Haccour op de juiste plaats.

Toch zag je dat de bezoekers nu alles op alles zetten en in de 73 ste minuut scoorden ze opnieuw. Vandebergh, devieerde een mislukt schot van Vangoethem voorbij doelman Haccour maar volgens de scheidsrechter (de lijnrechter appeleerde niet voor offside) was dat weer vanuit buitenspel en dus kwam Hoegaarden voor de 2de keer goed weg.

SCOH moest in het slot wel achteruit maar deed dat prima en probeerde via snelle uitbraken nog voor de volle buit te gaan. Een raid van de weer ijzersterke Pierreux, deed de bezoekers pijn, maar Velaers kon van op de 16 net niet vol trappen. Het schot strandde op een bezoeker. Haccour moest aan de overzijde nog 1 keer alles uit den kast halen om een schot van Vandenbergh uit doel te ranselen, maar tot scoren kwamen de bezoekers niet. Het bleef 0-0 na een zeer genietbare partij en op basis van het spelbeeld en de kansen aan weerszijde was dit een juiste uitslag. Uiteraard kloegen de bezoekers over de 2 afgekeurde doelpunten (zeker van het eerste !) maar toch gaven ze toe dat de brouwers dit gelijkspel dubbel en dik verdiend hadden.

SCOH mag best trots zijn op deze prestatie. In 19 matchen is het nog maar de 2de keer dat de bezoekers niet winnen (eerder al een 2-2 gelijkspel tegen Haasrode) maar en daar mogen we echt bijzonder fier over zijn, wij zijn de eerste ploeg die Aarschot van een doelpunt houdt. Heel straf, maar ook niet onlogisch want de brouwers doen dit nu al voor de 9de keer dit seizoen ! Een groot compliment aan Trainer Tom Soetaers die zijn ploeg heel mooi in de organisatie laat spelen, en er ook nog in slaagt om zelfs de leider het vuur aan de schenen te leggen. Heel Hoegaarden dus terecht fier op onze jongens die op basis van deze prestatie vertrouwen moeten hebben om de komende moeilijke wedstrijden aan te vatten.

Verder willen we gans SC Aarschot nog een dikke pluim geven. Dit team steekt kop en nek boven alle andere ploegen uit. Ze speelden vanavond voor hun doen misschien minder (toch ook de verdienste van groenwit) maar je ziet aan alles dat dit  een prachtige ploeg is. Bovendien beschikken de kasseistampers over schitterende supporters die gans de match sfeer maken met respect voor de tegenstander. Een laatste geweldige pluim steken we op het hoofd van de spelers en hun begeleiders. De kleedkamers die Aarschot toegewezen kreeg waren na hun douchebeurt 100% opgeruimd. Dat getuigt van zeer veel respect en dat apprecieren wij bijzonder hard. We hebben het al dikwijls anders gezien. Chapeau Aarschot en staff. SC Out Hoegaarden wenst jullie nu al een hele dikke proficiat met jullie titel en stiekem hopen wij dat we volgend seizoen elkaar toch nog 2x terug zien.

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Kersthappening