Onder voorbehoud van geen al te slecht weer, wordt er dit weekend zowel op zaterdag (1ste ploeg) als zondag (2de ploeg) gevoetbald in Hoegaarden. SCOH A ontvangt zaterdagavond om 19u30 de leider en toekomstige kampioen van de reeks SC Aarschot. De B boys nemen het zondagnamiddag op tegen Heide Linter.

SCOH A - SC Aarschot (zaterdag 19u30)

Voor de mannen van Trainer Tom Soetaers staat de makkelijkste wedstrijd van de terugronde nu zaterdag op de agenda. Tegen de ongenaakbare leider Aarschot geeft immers niemand een cent voor de kansen van onze jongens, dus hebben ze niets te verliezen.

Aarschot voorbeschouwen heeft weinig zin. Sla de statistieken er even op na en zelfs een voetballeek beseft dat het elke wedstrijddag een soort David tegen Goliath is. Toch geven we gratis enkele kerncijfers mee van het huidige seizoen van Wit zwart 17 overwinningen, 1 gelijkspel, 52ptn op 54, 91 doelpunten gemaakt, 16 tegen.  Aarschot mag nu al het kampioenenbal organiseren en dat zou zomaar ergens in Maart !!! kunnen zijn.

Is de kans op puntengewin voor de brouwers dan 0%? Neen, want we spelen voetbal en dus moet spreekwoordelijk gewijs elke wedstrijd gespeeld worden. Of om het met een ander cliché te zeggen: "Vandebergh, Vangoethem en de andere Aarschotspelers hebben net zoals de onzen ook maar 2 benen en 1 hoofd". Wat dat betreft vechten we met gelijke wapens dus. smiley

Genoeg gegekscheerd, we hebben wel degelijk een kans. Een kleine kans, maar genoeg om zaterdag met motivatie de match aan te vatten. Wij spelen immers met een doel, en dat is vooreerst die 4de plaats. Elk puntje in die strijd is er één gewonnen en wat we tegen de leider kunnen pakken is pure bonus.

Is dit nu de wedstrijd van het jaar voor SCOH? ABSOLUUT NIET! Integendeel zelfs, het is misschien wel de minst belangrijke.  Elke groenwit supporter gaat uit van 0 punten en uit ons groot, breed perfect terrein halen we aanstaande zaterdag wellicht ook geen voordeel. Integendeel, de ruimtes klein houden tegen de kasseistampers zal nog moeilijker zijn.

Maar waar een wil is, is een weg. Onze jongens willen zo graag, zijn hongerig, hebben zin en willen toch wat revanche nemen voor de toch wel vrij smadelijke 8-1 van de heenronde. Toen stond SCOH echter verre van compleet (6 afwezigen) en dat is nu, buiten de afwezigheid van Coenen en Bartholomé, niet het geval. Wat dat betreft hebben we zaterdag geen excuses in te roepen.

We stellen het volgende voor: We geven de kasseistampers voor de match al een boeketje bloemen af voor de toekomstige titel, trekken dan met veel goesting en passie ten strijde en zien op het einde of dat voldoende was. Uit den boze is, frustrerende reacties en tal van gele kaarten als gevolg.

Supporters, zak zonder stress af naar Hoegaarden zaterdagavond, en wees getuige van ofwel heelwat bezoekend overwicht of .... van de stunt van het jaar !

SCOH B - Heide Linter (zondag 15u00)

De ploeg van Lars Lambert ontvangt zondag, opnieuw om 15u, de geelblauwen van Heide Linter. Ginds verloren de brouwers met 4-1, maar speelden eigenlijk een goede wedstrijd. Heide is te pakken op voorwaarde dat we deze keer geen cadeautjes geven.

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Nieuwjaarsreceptie