Twee wedstrijden op het programma vanmiddag en twee keer groenwit tegen geelzwart. In de eerste match van de namiddag won het geelzwart van Rummen met 5-1 tegen het groenwit van SC Out Hoegaarden B. Daarna waren de rollen omgekeerd en won het groenwitte SCOH A met 4-0 van het geelzwarte Kortenberg. In beide gevallen vrij logische resultaten.

SCOH B - KSK Rummen Geetbets

De bezoekers begonnen het best en kregen al snel een goede kans.De Hoegaardiers reageerden echter gevat en Polfliet diende door de bezoekende doelman van het openingsdoelpunt gehouden te worden. Iets later scoorden de bezoekers dan toch de 0-1. De brouwers herstelden het evenwicht in het spel maar 2 te korte terugspeelballen op 5 minuten tijd deed hen wederom snel de das om.  0-3 na 25 minuten en dus was de spanning, net zoals op het op dat moment verreden BK veldrijden, al snel weg . Toen de Rummenaars vlak voor rusten te makkelijk door de Hoegaardense 16 mochten laveren stond het zelfs 0-4 aan de rust.

Na de rust een beter Hoegaarden dat voetballend echt wel knappe dingen liet zien, alleen stond de geelzwarte verdediging wel paraat en verijdelden ze elk dreigend gevaar In de 70ste minuut scoorden de bezoekers een 5de keer, maar dat belette de brouwers niet om dankzij de wederoptredende Maarten Ipers toch de eer te redden. 1-5 was de eindstand. Een logisch verlies maar toch weer met een wrange nasmaak, zijnde het zo knullig weggeven van doelpunten.

SCOH A - SP Kortenberg 4-0

In de avondwedstrijd verwachtte iedereen het omgekeerde scenario, namelijk een makkelijke zege van Soetaers ploeg tegen hekkesluiter Kortenberg.

Voetbal blijft echter onvoorspelbaar en na 1 minuut was elke zin voor eventuele Hoegaardense overschatting weg toen Gulickx te veel ruimte kreeg en vrij mocht schieten. SCOH doelman Haccour was kansloos maar gelukkig voor de brouwers bracht de paal redding.

Even schrikken dus voor SCOH A, maar de mannen van Soetaers bleven kalm en begonnen vanaf minuut 2 dan maar aan hun dominantie die leidde tot heel wat kansen. Van Velthoven, Dumoulin, en Bamps kregen mogelijkheden maar dankzij enkele goede reddingen van de Kortenbergse goalie bleef de nul op het bord. Ook op pogingen van Velaers en Vanderweyden redde de jonge keeper de meubelen. De beste kans was voor Goen die na een schitterende combinatie over Pierreux en Vanderweyden de bal in één tijd voorbij de keeper wilde knallen maar jammerlijk genoeg iets te zeker was en daardoor te centraal op de doelman schoot.

Uitstel van executie toch want SCOH vond de ruimtes na schitterend combinatievoetbal uiteindelijk vlotter en vlotter. Pierreux leverde na samenspel met Vanderweyden een perfecte voorzet af. De geinfiltreerde Fouarge ging prima de lucht in, bleef even "Ronaldiaans hangen" en kopte overhoeks in. Een mooi doelpunt en SCOH verdiend op 1-0. Vanaf toen ging het snel. Kapitein Nijs rukte 4 minuten later op en bediende met een mooie stiftertje Goen. Die pakte "Zidane"gewijs de bal aan, maakte een mooie pirouette voorbij zijn tegenstander en schoof de bal beheerst naast de keeper binnen. 2-0

De Kortenbergse veer, de jonge ploeg speelde tot dan zeer gedisciplineerd met 9 achter de bal, was nu gebroken en Bamps kreeg op aangeven van Van Velthoven de 3-0 aan de voet. Niels besloot echter op de goed uitgekomen doelman. Twee minuten later was het wel terug raak toen Vanderweyden weer mooi de achterlijn haalde, de bal tot bij Goen bracht. Goen, met de rug naar de goal, legde af naar Greg Fouarge die zijn 2de van de avond keihard in het Kortenbergse mandje knalde. 3-0 en wedstrijd gespeeld.

Na de rust bleef SCOH de dominante ploeg en zowel Bamps (met het hoofd) als Vanderweyden en Goen kregen vroeg de kans om de 4-0 te maken. Die 4de bleef echter hangen in de mist die zachtjes een deken legde over het mooie Hoegaardense terrein.

Trainer Soetaers startte na 55 minuten verstandig - met het oog op veiligheid (spelers die op geel scherp stonden) en op het halen van speelritme voor de bankzitters - vroeg aan de wissels. Nijs ruilde plaats voor Veulemans, Polfliet kwam in voor Goen en Le Roi loste Pierreux af. Deze spelers kweten zich zeer goed van hun taak maar konden niet vermijden dat er in gans de ploeg wat minder scherpte was en dat de brouwers iets minder de opgedragen taken deden dan in de eerste helft. Toch bleven ze enthousiast, zij het iets te overhaast,  naar voren gaan en hadden de bezoekers alle middelen nodig om geen 4de tegentreffer te incasseren.

Toen Michiel "Messi" Vanderweyden op wandel ging werd hij foutief gestopt in de 16 en floot de scheids terecht voor een strafschop. GJ Van Velthoven trapte die feilloos tegen het net en dus stond het 4-0. In het slot kregen zowel Dumoulin als Polfliet en Bamps nog mogelijkheden maar een 5de kwam er niet meer. Zo bleef het dus bij 4-0 en een even verdiende als logische zege voor de brouwers.

Volgende zondag moeten we terug tegen een ploeg uit Kortenberg. Soetaers en co worden dan verwacht in deelgemeente Meerbeek, traditioneel geen al te succesrijke verplaatsing voor de brouwers.

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017