Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Met de komst van VK Linden stonden de brouwers voor een moeilijke opdracht, want Linden verloor nog maar 1 keer. Onze jongens domineerden, maar pech hield hun van verdiend puntengewin. Linden, dat op het einde herleid werd tot 9 won met 1-2. Ook onze B ploeg verloor onverdiend. In een prima wedstrijd tegen Butsel B speelden de B boys top en creërden tal van kansen. Butsel was echter efficienter en boog een 2-1 achterstand om naar een 2-3 winst. 

SCOH A - VK Linden 1-2

De wedstrijd startte zeer gesloten. Beide ploegen wilden niet op een vroege tegengoal stoten. SCOH probeerde het Lindense blok te omspelen maar dat lukte niet zoals gewenst, uiteraard vooral de verdienste van de bezoekers die overal kort op zaten en prima stonden. Bovendien bleef het uitkijken voor een tegenstoot en de eerste noemenswaardige aanval van de bezoekers omstreeks minuut 10 was meteen raak. Puttevils zette prima voor en Kubam kopte staalhard binnen. 0-1 voor de nr 2 in de stand. Een dreun voor de brouwers want achterkomen tegen dit Linden was te vermijden. SCOH probeerde maar moest veel te veel naar de lange bal grijpen en dat was in de kaart van de bezoekende verdediging dat heel wat gestalte heeft.

Op het halfuur een fout op Velaers. Michiel Vanderweyden achter de bal. Hij draaide de bal mooi over de muur en de bezoekende doelman was geklopt, de bal stierf echter op de lat. Jammer want een gelijkmaker voor de rust had welkom geweest. Het mocht niet zijn. Aan de overkant trapte Van Bladel naar doel maar Haccour redde. Rusten deden we na een eerste helft met 2 kansen maar slechts 1 doelpunt..... voor de bezoekers en dus 0-1

Na de rust meer passie en durf bij de brouwers. Linden onder druk en al snel weer een kans voor Hoegaarden. Goen kopte de voorzet van Vanderweyden prima in, maar weer redde de lat de doelman. Wat later kreeg de Lindense verdediger Van Cleynenbreughel zijn 2de gele kaart en dus rood onder de neus. De objectiviteit gebiedt ons te zeggen dat deze kaart totaal onterecht was en de bezoekers dus ten onrechte met 10 overbleven.

Alleszins het sein voor de Hoegaardiers om nog meer druk te zetten. Linden bleef gedisciplineerd en georganiseerd spelen maar SCOH was sterk nu en dwong mogelijkheden af. Dumoulin knalde vanop de 16 voorbij de doelman, maar .... jawel tegen de paal. Voor de 3de keer redde het doelhout de Lindese meubelen. De ingevallen Veulemans nam wat later prima de bal mee maar zijn volley ging naast. Het mocht niet zijn voor de jongens van Soetaers.

Linden kreunde en loerde op de counter en jawel hoor, de jongens van trainer Verheyden deden dat voortreffelijk. balverlies bij SCOH en in 2 tijden kwam Van Bladel oog in oog met doelman Haccour. Van Bladel behield de cool en schoot de 0-2 op het bord. Wat een koude douche ! SCOH aangeslagen maar versagen, neen dat deden ze niet. De druk werd in de slotfase nog verhoogd en de ingekomen Van Velthoven trapte net naast.

Toen op hoekschop een bal met de hand door Schierhout werd geraakt vlagde de lijnrechter voor strafschop. De ref deed of zijn neus bloedde en liet het spel verder gaan. Hier werd de Hoegaardiers ten onrechte een elfmeter niet gegund. Wat later (88ste min) gaf de ref bezoeker Fannes wel een rode kaart voor een stevige tackle en moesten de bezoekers in de laatste minuten met 9 verder. SCOH sloeg in de 89ste minuut toch nog toe. Robin Ausloos nam de bal op de slof vanop de rand van de 16 en verdween in het Lindense net 1-2.

De treffer kwam te laat want SCOH had nog maar een handvol seconden. Toch gebeurde het ondenkbare bijna. Een hoekschop dwarrelde tot aan de 2de paal waar GJ Van Velthoven alleen stond. GertJan raakte de bal echter niet perfect waardoor die kracht miste en de Lindense doelman met een geweldige save de 2-2 verijdelde. Het mocht niet zijn vandaag en dus bleef het 1-2 waardoor de brouwers hun eerste thuisnederlaag van het seizoen leden. Jammer jammer jammer want onze jongens verdienden op zijn minst een gelijkspel.

VK Linden behaalde een zege dankzij hun 100% efficientie. Twee kansen, twee doelpunten. Anderzijds is het een verdienste van de ploeg van Rudy Verheyden dat ze op elk moment goed georganiseerd zijn en constant in de discipline blijven.  Onze jongens speelden een prima 2de helft tegen het ijzersterke Lindense Blok maar kenden pech (3 x doelhout, een strafschop niet gekregen).

Toch zijn we tevreden over de heenronde. SCOH toont elke wedstrijd inzet en gaat als groep voluit voor de zege. Linden en Bertem lopen wel verder uit maar stek 4 ligt helemaal open en daar doen we voor mee. De mannen van Soetaers gaan nu de winterstop in en spelen op 8 januari 2017 terug thuis, tegen hekkesluiter Kortenberg. We wensen onze jongens, de staff en al onze supporters fijne en veilige feestdagen toe.

SCOH B - RC Butsel B 2-3

De B Boys hadden iets goed te maken na de wanprestatie van vorige zondag in Atlas. Een gesprek met de groep drong zich dan ook op. Wel de jongens van Lambert speelden een prima partij tegen de voorlaatste RC Butsel.

Zonder afbreuk te doen aan het bij momenten ook goede spel van de bezoekers domineerden de B boys de ganse eerste helft en creerden 6 mogelijkheden en dat met heel mooi combinatiespel. Het puurde er echter geen doelpunt uit, mede dankzij de prima prestatie van de bezoekende goalie, maar ook pech en wat overhaastheid was hun deel.

Butsel zelf kreeg 2 kansen. De eerste werd gered door Sergeys en ook bij de 2de kans pareerde Jurgen eerst maar was hij kansloos tegen de rebound. 0-1 en dat was ook de ruststand.

Na de rust leek het dan toch te lukken voor onze jongens. Le Roi maakte snel na de koffie 1-1 en nog wat later mocht Omloop een strafschop, na fout op Jens Polfliet, omzetten. SCOH B op voorsprong 2-1 en dat was dik verdiend.

In plaats van de kloof uit te diepen, er waren kansen, werden ze op tegenaanval toch weer te makkelijk gepakt en stond het 2-2. De Brouwers zochten echter verwoed naar de verdiende 3-2 en vooral Vandeput met 2 afstandsschoten en Le Roi kwamen dichtbij de winnende treffer. Zoals zo vaak krijgt de ploeg die het niet afmaakt het deksel wat later op de neus en ja hoor, ook nu. Een kopbal van in de kleine rechthoek werd in eerste instantie miraculeus gered door Sergeys maar in de rebound was bezoeker Vellemans alert en hij tikte binnen. 2-3. De groenwitten probeerden het onrecht nog te keren maar het mocht niet zijn. Toch kwam de mee opgerukte doelman Jurgen Sergeys in het slot nog bijna aan de oververdiende gelijkmaker. 

Nieuw verlies voor onze jongens maar wel een welgemeend applaus van het publiek. De B boys hebben zich niets te verwijten en speelden werkelijk prima combinatievoetbal. Alleen is het duidelijk dat we te veel kansen nodig hebben om te scoren en dat we daardoor nooit rust krijgen. Bovendien en dat moet toch ook gezegd, rolt de bal niet voor de mannen van Lambert.  Hopelijk gaat het hen in 2017 wat meer voor de wind. Verder moeten we ook vermelden dat deze wedstrijd tussen de laatste en voorlaatste in 4de A - wederom meesterlijk geleid door scheidsrechter Rudi Geysenbergh- schitterend voetbal bracht. Als je dit op de mat kan brengen dan moet het tij binnenkort keren. Proficiat jongens, en fijne feestdagen !!!

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 21/10/2018