Zondag spelen onze jongens van het A en B team hun laatste wedstrijd van de heenronde en ook van het kalenderjaar 2016.

Voor ons eerste elftal is het een klapper want niemand minder dan het nr 2 VK Linden komt op bezoek. De B boys spelen aansluitend tegen de B ploeg van RC Butsel. De aftrap van het eerste is om 15u, wegens de voorafgaande clublunch.

SCOH A - VK Linden (zondag, 15u)

Na 2 gelijke spelen (Haasrode en Rotselaar) willen onze jongens 2016 uiteraard graag afsluiten met een zege. Dat zal dan moeten gebeuren tegen de groenwitten van Linden dat samen met het verrassende Bertem-Leefdaal stevig op de 2de plaats staat. Een zeer moeilijke opgave dus.   Linden verloor in 16 wedstrijden nog maar 1 keer en dit zeer nipt (2-3) tegen het ongenaakbare Aarschot. Een "eventuele" overwinning op dit sterke Linden zal dus als een kleine stunt gezien worden.

Wat weten we over VK Linden, dat vorig seizoen, als neofiet in 2de eerder een bescheiden rol speelde? Wel ze versterkten zich in het tussenseizoen voornamelijk met spelers afkomstig van Union Lovenjoel. De figuur van Trainer Rudy Verheyden (hij werd vorig seizoen ergens halverwege coach van de Lindenaars) zal daar niet vreemd aan geweest zijn, want Verheyden was voordien trainer van Lovenjoel waarmee hij in 2013-2014 de titel in 2de behaalde. Kevin Schierhout, Bart Bevernage en prijsschutter Olivier Van Bladel zijn 3 van die ex Lovenjoelnaars die VK danig versterken.

Linden staat bekend als een sterk gedisciplineerd blok dat weinig laat tegenscoren. In 16 matchen slikten ze maar 15 doelpunten, alstublieft!  Anderzijds vinden ze ook vlot de weg naar doel want na Aarschot beschikken ze over de beste aanval.  Vooral de grote en sterke Van Bladel zorgde voor het leeuwenaandeel in de gemaakte doelpunten en zal dus in het oog moeten gehouden worden door de Hoegaardense defensie.

Cijfers zeggen niet alles, maar toch, in het geval van Linden zijn ze vrij indrukwekkend. VKL is al 14 wedstrijden achter elkaar ongeslagen en dus zijn de Lindenaars op papier favoriet zondag. Gelukkig moeten er 90 minuten gespeeld worden om te bepalen wie wint. SCOH in een goede dag, kan het dit Linden moeilijk maken en wie weet iets afpakken.

De heenronde van de brouwers mag tot nu toe als geslaagd gezien worden en vooral thuis was het bij momenten genieten. We missen nog juist die overwinning in een - zoals dat zo mooi heet tegenwoordig- referentiematch. Wel zondag krijgen we er zo eentje. Nog 1 keer alles geven in 2016 mannen en dan feesten maar !  Wij, het bestuur, de mensen van de jeugd en onze trouwe supporters zullen ons uiterste best doen langs de zijlijn om "ons groenwit" te helpen zegevieren ! "Arrez mar Oegarre"

SCOH B - RC Butsel B (zondag 17u30)

Dat onze B ploeg het niet goed doet is een understatement. Zondag verloren onze jongens met zeer zware 8-1 cijfers van Atlas Linter. Pijnlijk!!

Er schort iets met de ploeg van Lars Lambert. We denken soms dat de jongens niet allen beseffen hoe goed ze het in Hoegaarden hebben. Ze spelen elke thuiswedstrijd voor redelijk wat volk op de allerbeste mat van de reeks. Ze kunnen trainen in perfecte omstandigheden met een trainer die beschikt over het Uefa A diploma, in 4de ongezien. Een mens vraagt zich soms af, wat er nog meer moet zijn !!

Verliezen kan, maar met 8-1 tegen Atlas Linter  dat geen slechte ploeg is maar toch niet van het kaliber Boutersem of Wommersom, is ontoelaatbaar.

Zondag krijgen ze nog 1 kans om 2016 ietwat positief af te sluiten. Voor heel wat volk mogen ze opdraven op het prachtige kunstgrasveld tegen het 2de elftal van Butsel B dat 1 plaatsje hoger, maar met het dubbele van de punten, staat. Een goede prestatie zou voor punten moeten kunnen zorgen. Wij eisen geen punten maar wel een goede prestatie. Anders gaan er harde conclusies worden getrokken.

Voorbereiding 2017-18