Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Zondagnamiddag in Hoegaarden: "Veel volk, een gratis consumptie aangeboden door  den Toets van den Venetiaen, jeugdspelertjes die hun grote broers toejuichen en twee heel goed voetballende ploegen. Dat moest leiden tot een voetbalfeest en dat werd het ook. Na een zeer aangenaam kijkstuk hielden SCOH A en St Haasrode elkaar in evenwicht na een billijke 2-2.

Als vervolg breidden ook de B ploegen van respectievelijk Hoegaarden en Houtem VV er een aangename wedstrijd aan vast. De buren uit Houtem scoorden één keer meer en wonnen met 3-4.

SCOH A - ST Haasrode 2-2

De wedstrijd tussen het nr 4 (Haasrode) en het nr 5 (SCOH A) begon gelijkopgaand maar het was al snel duidelijk dat Haasrode een prima ploeg was. Veel rust aan de bal en snedige aanvallen. Al na 5 minuten was het raak toen Van Noten spits Jan Clerickx de ruimte instuurde. Haccour kwam nog uit maar Clerickx omspeelde hem en legde vanuit een scherpe hoek binnen 0-1.

SCOH wat aangeslagen maar toch probeerden onze jongens de prima bezoekende organisatie te omzeilen. Dat lukte dankzij een individuele inspanning van Pierreux. Hij legde klaar voor Van Velthovenmaar diens schot werd door Vangeenberghe gered. De rebound werd door Goen op de lat getrapt. Wat later krulde Veulemans van net buiten de 16 de bal mooi naar de verste paal, maar weer Vangeenberghe redde de meubelen. Haasrode was echter baas in de eerste periode en de snelle vaardige winger Deseyn werd mooi diep gestuurd. Haccour had echter een wereldredding in huis en hield zijn ploeg in de match.

Hoegaarden had het moeilijk tegen het bij momenten prima positiespel van de bezoekers dat liet zien dat het niet zomaar gelijkgespeeld had tegen Aarschot. Toch speelden de mannen van Soetaers goed maar de vrije man zoeken was vandaag net iets moeilijker. In hun zoektocht naar de gelijkmaker was het steeds opletten voor de snedige counters van de roodgeelzwarten maar gelukkig was de Hoegaardense defensie olv kapitein Nijs ook bij de les. Het bleef dus 0-1 in een zeer genietbare eerste helft.

Na de rust staken de groenwitten een tandje bij en behielden vooral meer rust aan de bal. Geduldiger dan in de eerste helft werd er gebouwd en gezocht. Goen kon net niet afdrukken en ook een schot van Velaers miste wat precisie. Coach Soetaers moest ingrijpen wilde hij de goed georganiseerde Haasrodenaars pijn doen. Hij bracht Vanderweyden en Fouarge in na 60 minuten en dat bleek een goede zet. Fouarge hield mee de controle, Vanderweyden zorgde voor snedige acties die de bezoekers pijn deed. Goen kon na een voorzet de bal met het hoofd net niet genoeg beroeren en ook Dumoulin kwam een teentje tekort. De druk van de brouwers nam toe en in de 70ste minuut was het zover. Vanderweyden stak Goen diep. Michiel bleef kalm en zorgde voor de verdiende 1-1. SCOH rook bloed en weer wat later was het weer Goen die dicht bij de 2-1 was. Zijn lob ging echter juist naast.

Haasrode had het nu moeilijk maar bij momenten kwamen ook zij nog ernstig piepen. Vooral de jonge Deseyn was gevaarlijk. Zijn acties vonden gelukkig voor Hoegaarden net geen vervolg alhoewel een bal op de lijn werd gered. Een vrije trap van Van Noten, na fout op Deseyn,  ging goed naar de hoek maar doelman Haccour ging goed plat.

Het slot werd ingegaan met beide ploegen die nog voor de zege gingen. In de 84ste minuut leek Haasrode aan het langste eind te trekken toen Deseyn de bal op links kreeg, naar binnen kapte en hard naar doel schoot. De bal week nog even af op een Hoegaardens been waardoor Haccour net niet aan de bal geraakt. 1-2 van een koude douche gesproken.

Soetaers had ondertussen ook Polfliet ingebracht en de brouwers bleven in de luttele minuten nog alles geven voor een draw maar het mocht in eerste instantie niet zijn. Een actie  van Vanderweyden, maar zijn schot was te centraal om Vangeenberghe te verontrusten. In de laatste minuut ging Captain Nijs op wandel. Hij stak door op Dumoulin, die buitenspel stond maar niet naar de bal ging. De Haarsrodense verdedigers bleven staan en ook de grensrechter vlagde (even) offside. Dumoulin ging echter verstandig niet naar de bal maar Vanderweyden (niet in buitenspel) wel . De scheids liet dus terecht doorspelen (the zgn "wait and see" regel). Vanderweyden legde de bal af naar Dumoulin die binnenlegde en de 2-2 eindstand op het bord knalde.

De bezoekers protesteerden heftig en ja we snappen hun woede want de grensrechter had - zij het ten onrechte- gevlagd. Toch was het een geldig doelpunt want ook al scoorde Dumoulin , die in eerste instantie offside liep, toch stond hij in de 2de fase geen offside. Navraag bij enkele specialisten bevestigden dit.

De brouwers kwamen verdiend op 2-2 en als wat later de bal door Goen net iets zuiverder was had het zelfs nog 3-2 kunnen worden. Het bleef echter bij een terechte 2-2 na een zeer boeiende en kwalitatieve wedstrijd tussen 2 goede ploegen. De supporters waren tevreden !!

Dankzij dit gelijkspel blijven de Hoegaardiers ongeslagen thuis. We wonnen wel niet maar tegen dit sterk Haasrode is dat geen schande. Ook de Haasrodenaars gaven toe dat een gelijkspel terecht was maar waren uiteraard wat zuur na die betwiste gelijkmaker, waarvoor begrip. Volgende week moeten onze jongens opnieuw tegen een top 5 team, meer bepaald Inen tegen  Rotselaar.  

SCOH B - Houtem B

Spannende wedstrijd tussen beide B teams. SCOH kwam snel op voorsprong dankzij Omloop maar op strafschop kwamen de bezoekers langszij. Wat later kwamen ze zelfs op voorsprong. De groenhemden reageerden echter goed en Le Roi kon na een mooie aanval de 2-2 maken.

Toch kwam Houtem nog aan een riante 2-4 ruststand na weer 2 x mistasten in de verdediging. Hoegaarden kwam na de rust vrij snel terug tot 3-4 dankzij Thys vanden Audenaerde. Het bleef spannend tot aan de 90ste minuut maar een puntje halen lukte niet ook al zou het gezien het spelbeeld niet onverdiend geweest zijn.  Volgende zondag trekken de B Boys naar Atlas Linter.  

 

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 21/10/2018