Zondag staat er voor de ploeg van Tom Soetaers een heuse topmatch op de agenda. Het nr 4, Stormvogels Haasrode komt naar Hoegaarden, dat zelf dankzij de 10 op 12 op amper 1 puntje op plaats 5 volgt. Als je weet dat door de nakende hervormingen volgend seizoen er mogelijks 3 tot 4 clubs promoveren naar eerste snapt u meteen het belang van deze match.

Na de clash van de eerste ploegen ontvangt de B ploeg om 17u de buren uit Houtem, dat ook een B elftal is maar het momenteel beter doet dan onze jongens en 12 ptn totaliseert.

LEES VERDER DOOR HIERONDER TE KLIKKEN

SCOH A - ST Haasrode (zondag 14u30) TOPPER !!!

Na de 10 op 12 en de lang op zich wachtende 2de uitoverwinning van vorige zondag staat het vertrouwen van de brouwers op zenit. Dat zal ook nodig zijn want we staan voor een belangrijk en moeilijk drieluik met wedstrijden tegen 3 teams uit dat groepje clubs dat strijdt voor de plaatsen 2 tot 4. Haasrode, Rotselaar en Linden zijn de nog resterende tegenstanders in 2016 en nu zondag starten we met een classico in 2de prov tussen SCOH en Haasrode.

Een classico inderdaad, want beide ploegen staan samen met Oplinter het langst onafgebroken in 2de en hebben er dus al heel wat onderlinge duels opzitten. Enkele daarvan zijn trouwens blijven hangen in het "collectieve Hoegaardense geheugen".

Zo wonnen de Stormvogels in 2013 met pijnlijke 0-4 in Hoegaarden, en doorbraken zo de indrukwekkende thuisreputatie (meer dan 2 jaar geen nederlaag) dat SCOH opgebouwd had onder respectievelijk de trainers Siegi Hendrickx en Wesley Socquet. Dat kwam dus aan...

Maar we hebben gelukkig ook positieve herinneringen aan confrontaties met de roodgeelzwarten. Twee jaar geleden, olv trainer Kris Michiels, wonnen de Hoegaardiers dat seizoen de door Hoegaarden en Haasrode georganiseerde "Toets Cup (Den Venetiaen & Den Deugniet) maar vooral de uitoverwinning - die tot stand kwam in de laatste minuut dankzij een doelpunt van Michiel Goen - die ons periodewinst opleverde blijft voor lang in het geheugen van de Hoegaarden supporters.

Genoeg geschiedenis nu want het draait uiteraard om het heden en die is voor beide ambitieuze teams belangrijk. Eén zaak is zeker, zondag staan 2 sterke, aanvallende en positieve ploegen tegen elkaar. We denken, dat het close combat zal zijn waarbij details wellicht zullen beslissen over winst of verlies.

Haasrode is bezig aan een super heenronde. De ploeg van Trainer Nico Van Roost verloor nog maar 2 keer dit seizoen, en telkens nipt. Bovendien zijn ze tot nu toe de enige ploeg die leider Aarschot van de zege hield ! Sterk!! Dat was vorige zaterdag, en dus kunnen we een Haasrode in grand forme verwachten met tonnen zelfvertrouwen. De groenwitten zullen dus 100% moeten zijn willen ze de stormvogels iets afpakken. Uitkijken wordt het voor Manu Lanvu (topsspits en ex ploegmaat van trainer Soetaers) maar ook voor Zine, en Van Noten. Kortom het wordt spannend zondag.

Beste supporters wij vragen uw onvoorwaardelijke steun zondag voor onze jongens in dit prachtige duel.

SCOH B - Houtem VV B (zondag, 17u)

De mannen van Lambert krijgen zondag een andere B ploeg te bekampen, de B ploeg van Houtem VV. Een moeilijke opdracht want de jonge Houtemnaars behalen de laatste tijd redelijk wat punten en hebben blijkbaar de verandering van beloftenvoetbal naar 4de prov goed gemaakt. Wat onze jongens betreft hopen we dat ze zondag eens wat geluk kennen en hun goed voetbal omzetten in goals en punten.

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017