Volgende zondag is het weer reizen geblazen voor de ploegen van Trainers Soetaers en Lambert. Voor het eerste elftal is het een fikse verplaatsing trouwens want we moeten naar Wolfsdonk, gehucht van Langdorp. Daar wacht het plaatselijke Wolfsdonk Sport ons op, momenteel 12de in de rangschikking.

De B boys moeten in tegenstelling niet ver rijden, zij krijgen opnieuw een derby voor de kiezen. Na Meldert is het nu in en tegen Goetsenhoven.

Wolfsdonk- SCOH A (zondag 14u30, Volkensvoortstraat 58, 3201 Langdorp)

Na de weer prima thuisprestatie van afgelopen zondag moeten de brouwers bevestiging zoeken in Wolfsdonk. De oranjezwarten speelden vorig seizoen op indrukwekkende wijze kampioen in 3de A maar startten dit seizoen in 2de niet zo best. In de eerste 9 wedstrijden behaalden ze amper 4 puntjes en dat leidde tot een ontslag van hun Trainer. Ervaren coach Stefan Van Attenhoven (ex Rillaar en Scherpenheuvel) nam over en dat resulteerde meteen in een 9 op 9. Dankzij dit reeksje stegen de Wolfsdonkenaars richting veiligere oorden. Afgelopen zondag speelden ze verdienstelijk tegen leider Aarschot maar zoals elke ploeg tot nu toe verloren ook zij (5-0).

Wij onthouden echter vooral die 9 op 9 onder hun nieuwe coach, en bij Van Attenhoven en zijn manschappen zal de match tegen Hoegaarden als veel belangrijker en haalbaarder worden gezien. We zullen dus op onze hoede moeten zijn voor een ploeg dat opnieuw de goede vibe te pakken heeft en zal strijden tot de dood voor elk puntje.

Voor de groenwitten is dit ook een belangrijk duel. We willen immers meestrijden voor de plaatsen 2-3 en 4 die mogelijks recht zullen geven op promotie naar de volgend seizoen "wellicht"  nieuwe vlaams brabantse eerste provinciale.

Met dit als doel moeten we dus wat punten sprokkelen buitenhuis, en net daar knelt het schoentje wat. De brouwers zijn outstanding thuis maar buitenhuis lukt het vooralsnog minder. Niet dat de jongens van Soetaers niet goed spelen op verplaatsing, neen, het balletje rolt er gewoon wat minder. Dat kan ook niet blijven duren en zondag hebben we dus een nieuwe kans om met een uitzege (geleden van de openingsmatch tegen Kortenberg) aan te knopen. Maar nogmaals, het wordt een moeilijke taak, we onderschatten de ploeg van Coach Van Attenhoven absoluut niet. Alleszins kan Tom Soetaers terug beschikken over Lander Veulemans en dus over zijn volledige selectie, de langdurig geblesseerde Janis Bartholomé buiten beschouwing gelaten.  Toch zullen we de steun van onze trouwe 12 de man nodig hebben, dus vertrek op tijd beste supporters naar het verre doch mooie Wolfsdonk!

ARS Goetsenhoven - SCOH B (zondag 14u30)

We moeten eens klare taal spreken. De B boys moeten zich dringend herpakken en vooral beraden. Iedereen is  redelijk vol lof over het bij momenten aardige combinatievoetbal maar die gaan samen met kinderlijke fouten die ons keer op keer de nek om doen. Niemand moet met de steen geworpen worden, het is collectief, maar elke week geven we die cadeautjes en de tegenstanders straffen dit genadeloos af. DAT MOET ER UIT !! Dat kan ook want het heeft te maken met 1. FOCUS - 2 ONDERLINGE COACHING en 3 DE OVER MIJN LIJK MENTALITEIT.

Mannen start zondag eens aan de wedstrijd met die mentaliteit, namelijk  we verdedigen onze goal als ware het dat uw moeder er in stond. Als die organisatie er is en die focus is er dan kunnen we op basis van goed voetbal ook kansen afdwingen en eindelijk eens dat resultaat te pakken dat we nodig hebben. In Goetsenhoven zal het natuurlijk niet simpel zijn, maar het kan wel ! Een ploeg die het Wommersom 90 minuten kan lastig maken kan dat in principe tegen elke ploeg. KOMAAN G.....DVERDOMME

Voorbereiding 2017-18

Zomerstage 14-18 augustus 2017