SCOH B - RC Meldert 2-5

Zaterdagavond in Hoegaarden, veel volk, een perfecte kunstgrasmat en prima verlichting. Alles was voorradig om er een leuke burenstrijd van te maken tussen de 2 Hoegaardense ploegen. SCOH B verscheen verzwakt aan de aftrap want Iblisdir en Malcorps waren geschorst, Le Roi stuurde zijn kat en ook de verwachte afvallers van het eerste elftal waren niet op de afspraak.Tegen een ploeg als Meldert met heel wat snelheid en kwaliteit voorin is dat niet meteen bevorderlijk voor het zelfvertrouwen.

En ja hoor, na 2 minuten stond het al 0-1 toen Waegeneers en Torfs in een mooie combinatie de Hoegaardense defensie uit verband tikte en Snoeckx aan de 2de paal kon binnentikken. Hoegaarden moest het begin aan de buren laten want Leroy kon ei zo na de 0-2 maken maar SCOH doelman Sergeys pareerde. In balbezit was Hoegaarden beter maar tot kansen leidde dat niet meteen. Het was immers wachten tot minuut 20, maar het was wel meteen raak toen Devos een center van Thys vanden Audenaerde in doel kon tikken. 1-1

Even ging de match gelijkopgaand, maar toen Debroeck zich te makkelijk de bal liet ontfutselen door Leroy stond het 1-2. Nog wat later knullig balverlies van Morren en diepe bal richting snelle Jesse Leroy. Sergeys kwam uit maar was nipt te laat en het stond 1-3.

Meldert ging door en Hoegaarden van slag. De Meldertenaars lieten de bal aan de Hoegaardiers maar loerden scherp op de tegenaanval. Waegeneers, Torfs en Leroy kregen nog enkele mogelijkheden maar voorbij Sergeys kwamen ze niet meer. Aan de overkant nog 1 goede mogelijkheid voor Hoegaarden maar Vandeput kon net niet afronden. 1-3 aan de rust en dat was verdiend

Na de rust liet Meldert Hoegaarden komen. De Hoegaardiers monopoliseerden het middenveld dankzij de ijzersterke kapitein Vandeput en Tomaz Thys vanden Audenaerde, maar verder dan de 16 draagde het niet. Een schot van Omloop ging wel over en ook Vandeput zelf kon van ver aanleggen maar niet precies genoeg. Meldert wachtte af en sloeg toe. Weer balverlies en nu was het Torfs die de bal afsnoepte en via mooi combinatiespel Snoeckx de 1-4 aanbood.

De match gespeeld maar toch vochten de jonge brouwers terug. SCOH uitblinker Thys vanden Audenaerde werd diep gespeeld en Toke ramde van schuin in de 16 de bal voorbij de meldertse goalie. 2-4. Hoegaarden drukte nu door, en de bezoekers daverden even op hun grondvesten. Een 3-4 leek in de maak maar toen Debroeck tekort terug speelde op Sergeys was snelle Leroy er weer als de kippen bij en strafte hij voor de 3de keer de fout af. 2-5 en boeken definitief toe.

SCOH bleef wel aardig combineren maar echt gevaar bracht het te zelden op. Steven Decock kwam nog dicht bij een treffer maar zijn poging werd verijdeld.  minuten voor tijd floot de prima scheids Rudy Geysenbergh een terechte strafschop voor Hoegaarden. Kapitein Michou Vandeput trapte de elfmeter over en dus bleef het bij 2-5.

Meldert wint dus in Hoegaarden de derby en dat was uiteraard verdiend. We wensen onze buren dan ook een dikke proficiat met de derbyzege !

Op basis van de kansen had het trouwens meer kunnen geweest zijn. Toch was het balbezit en het betere combinatiespel voor de Hoegaardiers maar het leidde ten eerste te weinig tot gevaar en ten tweede, als we zo kansen blijven weggeven kan je geen wedstrijd winnen. Het zal wat dat betreft veel beter moeten willen de mannen van Lambert punten pakken. We stippen nog aan dat het een zeer sportieve en onderhoudende derby was tussen 2 ploegen die aantoonden dat derby's niet per definitie in "bruut pottekestamp" moeten eindigen. Chapeau aan beide teams voor de sportiviteit en het onderlinge respect. Nogmaals ook dank aan gelegenheidsref Rudy Geysenbergh die zich perfect van zijn taak kweet.

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017