Dit weekend een primeur in Hoegaarden. Voor het eerst sinds heel lang wordt er op zaterdagavond onder kunstlicht gespeeld en die eer krijgt de 2de ploeg van Hoegaarden in haar derby tegen RC Meldert. Zondag komt de eerste ploeg in actie tegen VK Holsbeek (14u30). Een boeiend weekend dus voor A en B

SCOH B - RC Meldert (zaterdag 19u30)

We starten onze voorbeschouwing met onze 2de ploeg, om de eenvoudige reden dat ze (uitzonderlijk) ook eerst in actie komen. Zaterdagavond ontvangen de B boys de buren van RC Meldert voor deel 1 van de jaarlijkse dorpsderby.

Het duel tussen Hoegaarden B en RC Meldert spreekt in beide dorpen nog steeds aan maar de sportieve waarde van het duel is laat ons eerlijk zijn, niet meer wat het geweest is en dus kunnen we de clash vooral catalogeren onder de categorie "Prestigeduel". Voor het klassement zelf heeft het weinig belang, daarvoor staan beide teams te ver achter.

RC Meldert startte anders wel met bescheiden ambities om voorin mee te draaien en aanvankelijk deden de mannen van trainer Staes het ook goed. De laatste weken zijn de resultaten echter wat minder (1 op 9) en dus moeten de Meldertse groenwitten de rol vooraan wat lossen.

Gezien het klassementsverschil starten de bezoekers als favoriet zaterdag want tussen Meldert (7de met 14ptn) en Hoegaarden (16de met 4 ptn) liggen er 10 punten en 9 plaatsen. Bovendien hebben de buren  wat meer kwaliteit in huis. Laat ons maar denken aan snelle spits Jesse Leroy, aan Kristof Torfs en aan de 2 ervaren pionnen Marc Brodelet en Geert Delronge. In Meldert willen ze graag terug met een zege aanknopen en winst in Hoegaarden zal er zoals steeds extra zoet smaken.

Voor de B boys wordt het opnieuw een moeilijke opdracht. De ploeg van Lambert speelt de laatste tijd niet onaardig maar ze kunnen het niet vertalen in puntengewin. Eens moet dat draaien daar zijn we van overtuigd en voor de jonge brouwers zou het leuk zijn dat in de derby te doen.

Wij hopen op een sportieve derby tussen Hoegaardens Groen wit   vs Melderts Groen wit, stamnr 3264 vs stamnr 6370, zaterdagavond (19u30) voor het eerst op synthetisch terrein.

SUPPORTERS ALLEN OP POST

SCOH A - VK Holsbeek (Zondag 14u30)

De mannen van Soetaers verloren afgelopen zondag niet, toch zitten ze met een mini-katertje. De brouwers gaven immers een zekere zege in het slot uit handen en dus voelde dat gelijkspel aan als een nederlaag. Dramatiseren doen we niet graag en er is trouwens ook geen enkele reden toe, maar uiteraard zou een winst nu zondag terug welgekomen zijn, willen we het peletonnetje ploegen achter "de toekomstige kampioen Aarschot" niet uit het oog verliezen.

Dat zal dan moeten gebeuren tegen VK Holsbeek, een neo 2de provincialer waar we vrij weinig van weten. Vorige zondag verloren ze met 0-4 van Aarschot, en dat is , hoe raar het ook klinkt bij 0-4 verlies, vrij goed te noemen :-)

De Holsbekenaars kennen tot nu toe een moeilijk seizoen want met 9 punten staan ze 4de laatste. Misschien hadden ze zich als promovendus daar ook aan verwacht, dat weten we uiteraard niet, maar feit is dat het een ploeg is dat elke week zal strijden voor elk puntje en dat is nooit makkelijk om te bekampen.

De brouwers zullen dus hun beste voetbal moeten boven halen om de 3 punten thuis te houden, en dat zal het moeten doen zonder de geschorste Lander Veulemans, de man die dit seizoen vlot de weg naar de goal vindt. Hij zal in de kern vervangen worden door de uit werkverplichtingen  terugkomende kapitein Dimitri Nijs, die er de laatste 3 wedstrijden niet meer bij was.  Kan SCOH A haar sterke thuisreputatie bevestigen, we weten het zondagavond omstreeks 16u30.

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017