De derby in Vissenaken werd niet in de beste omstandigheden afgewerkt. Het veld lag er vrij hobbelig bij en de stevige wind maakte goed combineren extra moeilijk. Het resulteerde in een weinig hoogstaande derby met een 2-2 gelijkspel na een Hoegaardense 0-2 voorsprong tot diep in de 2de helft.

De B ploeg leed terug een onnodige nederlaag, deze keer met 2-1 in Halle

Cr Vissenaken -SCOH A 2-2

Ondanks de mindere omstandigheden startten de brouwers het best en dwongen ze de thuisploeg in het defensief. Veel uitgespeelde kansen leverde het niet op maar een kopbal van Dumoulin ging maar rakelings over en ook een schot van Goen miste rakelings het doel. Vissenaken herstelde na 25 minuten het evenwicht en via Schiemsky dreigde het enkele keren. Eén keer kwam de thuisploeg dicht bij een doelpunt toen diezelfde Schiemsky zich mooi vrijkapte en de bal naar de 2de paal krulde. Een magistrale redding van SCOH doelman Haccour voorkwam de 1-0.

Hoegaarden stond licht onder druk nu, maar net dan sloegen ze toe. Een prima cross van GJ Coenen ricjting Bamps. Thuisverdediger Mulkers er net tussen maar hij kopte de bal in de voet van Goen die dank u wel zei en de 0-1 voorbij Cochet schoof. Hoegaarden dus op rozen en met en 0-1 voorsprong de rust in.

Na de rust ongeveeer hetzelfde spelbeeld. Heel veel afval in het spel en dus weinig uitgespeelde kansen. Hoegaarden had iets meer de bal en zorgde voor iets meer dreiging maar echt 100% kansen, neen dat was ook niet het geval. Veulemans werd afgezonderd maar stond buitenspel. Lander voltooide toch nog de actie door de lob over de doelman te plaatsen en werd prompt getracteerd op geel. Vijf minuten later hetzelfde . Weer werd Veulemans afgevlagd en weer trapte hij nog naar doel. De scheids kende geen genade en trok opnieuw geel en dus rood voor de ongelukkige Veulemans. Dit kunnen we zeker catalogeren onder een jeugdzonde en ok regels zijn regels maar het is toch sneu dat een speler uitgesloten wordt zonder dat hij een speler foutief stopt. Tja...

Hoegaarden met 10 nu maar dat viel amper op. Integendeel, de ingebrachte Fouarge stak prima door naar Goen maar die vond Cochet op zijn weg. Velaers dan. Hij werd gehaakt net buiten de 16. Zijn vrije trap werd door Dumoulin in de draai verlengd tot aan de 2de paal waar Ausloos vlot binnentikte. 0-2 en Hoegaarden op rozen.

Vissenaken probeerde en via een deviatie van Paulino kwam het bijna aan de aansluiting maar de paal bracht redding voor Hoegaarden. Nog wat later wa shet weer Paulino die van op de rand van de 16 naar doel kon schieten. Dit keer knalde hij onbesuisd over. De brouwers moesten achteruit en loerden op de counter. Goen kreeg na een mooie doorsteek van Ausloos de kans op de 0-3 maar hij besloot overhaast op de keeper. wat later glipte verdediger Wauters mooi door de verdediging. een raid van 60 meter werd net niet afgerond.

Nog 15 minuten te gaan en Hoegaarden leek simpelweg de 3 punten te gaa halen tot een misverstand achteraan Paulino de kans gaf de 1-2 te maken. Dit keer faalde de Vissenakens spits niet.

Vissenaken rook bloed, Hoegaarden begon te vrezen en kon vooraan de bal niet meer bijhouden. De man minder werd nu gevoeld en hetgeen gevreesd werd, werd werkelijkheid. Op een hoekschop kon Van Reemst te makkelijk inkoppen en jawel de 2-2 tegen de touwen prikken. Wat een domper voor de bezoekers. Het bleef bij die 2-2 en voor Hoegaarden voelde ditgelijkspel aan als een nederlaag .

Laat ons eerlijk zijn, niet dat SCOH zo denderend voetbalde, neen maar de 3 punten hadden mee naar Hoegaarden moeten komen. Met nog 13 minuten te gaan, 0-2 voor staan, dat mag je niet uit handen geven. We schoten vandaag zelf in onze voet. Een vermijdbare rode kaart en het eerste doelpunt in geschenkverpakking deden ons finaal de das om. We missen hierdoor de kans om de top 5 in te duiken. Jammer dus, maar geen man overboord. Volgende week ontvangen we thuis Holsbeek. Benieuwd of we dan terug kunnen aanknopen met de zege.

Halle VV - SCOH B 2-1

Het wil maar niet lukken voor de B boys. Goed voetballen, baas zijn, voldoende kansen afdwingen maar toch verliezen. Het is bijna elke week van dattum.

Ook gisteren in Halle kregen de mannen van Lambert voldoende kansen voor een zege. Ze werden echter gemist. Enkel Michou Vandeput kon van buiten de 16 de gelijkmaker maken, nadat Halle vlak voor rusten op voorsprong was gekomen. Tussendoor had doelman Sergeys nog een strafschop (onterecht trouwens) gestopt. Halle kreeg weinig kansen bij elkaar gespeeld maar uit die enkele puurden ze wel nog de winning goal. Frustratie bij de groenwitten want weer met lege handen naar huis. Iblisdir kreeg ook nog eens 2 x geel voor een pietluttigheid. Volgende zaterdag spelen de B boys de dorpsderby tegen RC Meldert. Benieuwd of de derby voor een kentering (lees punten) kan zorgen.

Voorbereiding 2017-18