De Hoegaardense supporters werden afgelopen zondag verwend in Hoegaarden. Eerst zagen ze de 1ste ploeg overtuigend winnen van SK Kampelaar (4-0), daarna kregen ze bijzonder goed voetbal te zien van de B boys dat wel verloor tegen leider Wommersom (0-1) maar na afloop complimenten kreeg van vriend en vijand. Zelfs de ervaren rot en nog steeds grote klasbak (zowel op als naast het terrein) Koen Donvil gaf onze B ploeg een geweldig compliment door te zeggen dat ze een van de betere ploegen waren waar ze dit seizoen tegen gevoetbald hadden.Dank u wel maar de voorbije zondag ligt al achter de rug en goede prestaties vragen om bevestiging. Die zal er moeten komen op verplaatsing, in respectievelijk Vissenaken en Halle Booienhoven.

Crossing Vissenaken - SCOH A (zondag 15u)

Met de komst van Hoegaarden mogen ze in Vissenaken spreken van een echte derby tussen 2 teams waar buiten de sportieve rivaliteit enkel vrienschappelijke banden zijn. Een van de architecten van dit Vissenaken is immers Johan Froment, adviseur voor onze werkgroep bij de aanleg van het kunstgrasveld. Ook Patrick Lambert (vader van onze T2 Lars) is actief bij Crossing als jeugdcoordinator. .

Op sportief vlak is het Vissenaken anno 2016-2017 niet meer te vergelijken met dat van vorig seizoen. Heel wat gevestigde waarden (Machiels, El Herboutti, Bache, Beelen, de gebr Geerkens, Billiau enz) verlieten het huis en in hun plaats werden voornamelijk jonge beloftevolle spelers binnegheaald waaronder Arne Desiron, en Mattijs Peers. Verder werd de kern aangevuld met enkele gevestigde namen zoals prijsschutter Maarten Schiemsky maar ook Weckx (vorig seizoen topschutter bij Wolfsdonk) , Paulino (Keiberg) en Paulussen (Bekkevoort). Ook de trainer werd vervangen. Vorig seizoen was Carl Beckers de sportieve baas, nu is Gunther Grammet de man die het team moet mennen.

En dat loopt op dit moment vrij wisselvallig.. De blauwwitten staan wel op een vrij veilige 11de plaats met 12 punten maar een constante lijn hebben de mannen van Grammet nog niet kunnen trekken. Een wervelend begin (6 op 6) met oa winst tegen Averbode, maar dan een serieuze dip (0 op 18) om dan weer te herpakken in de laatste 3 matchen met 6 op 9. De ploeg van preses Wim Sevenants zou graag de punten thuishouden uiteraard om zo zich nog stabieler in de veilige buik van 2deA te nestelen.

Maar dan moeten ze voorbij de Hoegaardiers, en die staan gebrand om op verplaatsing nog eens te winnen, hetgeen dit seizoen nog maar 1 keer geschiedde. De brouwers doen het idd voortreffelijk thuis maar uit loopt het wat minder. De mannen van Soetaers willen breken met die slechte uitreputatie en de derby in Vissenaken biedt een nieuwe mogelijkheid. Dumoulin en Nijs sluiten wellicht terug aan en ook Fouarge zou terug speelklaar zijn. Enkel Bartholomé is dus niet inzetbaar. Positieve selectieproblemen dus voor de Hoegaarden Coach. Alleszins reizen we met veel goesting af naar onze buren in Vissenaken voor een ongetwijfeld interessante spannende derby !

Halle VV - SCOH B

Na de prima prestatie en bij wijlen schitterend voetbal willen de mannen van Lars Lambert geen complimenten vergaren zondag maar punten. Het is immers geleden van in Drieslinter dat ze nog iets oogsten.

In Halle moet het gezien de rangschikking (ze staan 12de) mogelijk zijn, maar toch moeten de mannen op hun hoede zijn. Een bezoek aan Halle is nooit een cadeau. het veld ligt er niet zo geweldig bij en de Hallenaars zijn bijters, karaktermensen. Winnen kan, maar de weg daar naartoe zal niet over rozeblaadjes lopen. Maar komaan gasten, als 1 ploeg voor 1 resultaat, namelijk 3 punten !! Let's Go

Voorbereiding 2017-18