Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Aanstaande zondag worden onze thuissupporters weer getrakteerd op 2 wedstrijden. Om 15u ontvangen de manschappen van Tom Soetaers, SK Kampelaar. Aansluitend om 17u30 spelen de jongens van Lars Lambert tegen co leider WS Wommersom. Beide Hoegaardense ploegen zijn uit op eerherstel na hun verlies van vorige zondag.

SCOH A - SK Kampelaar (Zondag, 15u)

Het verdiende -weliswaar wat overdreven - 5-1 verlies van zondag in Averbode, laat in Hoegaarden amper een wrange nasmaak achter. Onze jongens speelden niet hun beste match van het seizoen maar kenden op de cruciale momenten wel de nodige pech. Het zij zo ! In voetbal moet je de dingen soms nemen zoals ze komen. Ons relativerend vermogen zegt ook dat verliezen tegen dit Averbode (een prima ploeg) geen schande is, en dus draaien we resoluut deze pagina om. Op de volgende pagina staat immers dat we zondag een nieuwe kans krijgen, en dit tegen SK Kampelaar.

Kampelaar, deelgemeente van Kampenhout,  is voor de meeste Hoegaardense supporters een onbekende, want het is een nieuwkomer in deze reeks. De 2 vorige seizoenen waren ze actief in de toenmalige "Brusselse" reeks met oa grote buur Kampenhout. Na 10  wedstrijden staan de geelblauwen, op een 14de plaats. Zoals we in het verslag van Averbode al aangaven is het in voetbal vrij onverstandig om naar een klassering te kijken. We hebben ons laten vertellen dat SK Kampelaar een zeer degelijke, vinnige ploeg is die vrij vlot de weg naar goal vindt. Tot nu toe scoorden ze in elke wedstrijd waarvan zelfs 2 keer tegen Aarschot en 4 keer tegen Lovenjoel. Anderzijds incasseren ze vrij veel goals en liggen daar voor onze aanvallers misschien mogelijkheden.

De trainer van SK Kampelaar is Peter Lievers, en voor onze supporters zou die naam een belletje moeten doen rinkelen. Lievers was immers tot vorig seizoen trainer van Kortenberg, ook ten tijde van het seizoen 2010-2011 toen SCOH in haar eerste seizoen terug in 2de tegen Lievers' Kortenberg geen punt haalde. Laat het een waarschuwing zijn. In het verleden speelde SCOH 1 keer tegen Kampelaar. Drie seizoenen terug ontvingen wij hen in het kader van de Beker van Brabant, en verloren toen met 1-2. De historische statistieken zijn dus niet in ons voordeel, maar gelukkig zijn die in voetbal ook niet relevant. SCOH is aan het bouwen aan een prima thuisreputatie en indien de brouwers terug hun beste voetbal kunnen bovenhalen zondag , dan moeten we in staat zijn de 3 punten thuis te halen. Trainer Tom Soetaers kan zondag gelukkig terug beschikken over kapitein Dimitri Nijs en spits Michiel Goen. Anderzijds zit Robbie Dumoulin een nieuwe schorsingdag uit. Greg Fouarge zou ook terug onzeker zijn, maar Michiel Vanderweyden herneemt deze week dan weer wel de trainingen. Janis Bartholome, is zoals geweten voor lange tijd out   

SCOH B - WS Wommersom (zondag 17u30)

De B Boys moeten zondag voor de 3de keer op rij tegen een gigant de wei in. Na Boutersem en Orsmaal wacht zondag Wommersom. Op papier hebben we uiteraard geen schijn van kans.

Wommersom, onder leiding van Coach Kris Deldime en speler:assistent-trainer Koen Donvil, draait momenteel op volle toeren en prijkt samen met Boutersem aan kop in 4deA. White Star nam na een sabbathjaar opnieuw een start in 4de en maakt er geen geheim van dat ze daar snel weg willen. Ze haalden jongens van hoger, waaronder veel spelers van Hakendover, en beschikken over een prima ploeg; Doelman Frank Vangrimde, ex Hoegaardier Kevin Sevenants, Bram Valgaerts en de nog steeds "kwikzilvere" Koen Donvil, zijn spelers met een recent verleden in 2de. Deze toppers zijn goed omringd door jongere beloftevolle spelers. Het wordt dus moeilijk voor de jonge brouwers om de boel gesloten te houden. Toch hopen we dat we eens wat weerstand kunnen bieden. Tegen dit soort elftallen moet je starten met de wetenschap dat de anderen beter zijn, maar dat je met de nodige organisatie en grinta ze het heel moeilijk kan maken. De groenwitte supporters verwachten absoluut geen stunt, maar wel inzet en teamgeest. Dat is niet teveel gevraagd.. .   

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement