Averbode-Okselaar - SCOH A :5 -0

Het stond in de sterren en in onze voorbeschouwing te lezen dat de verplaatsing naar Averbode geen gezondheidswandeling zou worden. Sommige mensen blijven hun blijkbaar blind staren op een voorlopig klassement,, anderen kijken door uitslagen en rangschikkingen heen. De laatsten hadden gelijk want de abdijjongens namen vandaag met zware 5-1 verdiend de maat van een door schorsingen en blessures wat gehavend Hoegaarden. De 5-1 nederlaag klinkt zwaar, en de afwezigen zullen concluderen dat de Hoegaardiers geen bal geraakt hebben, maar ook dat is onjuist.  De brouwers hadden zeker ook kansen en op het moment dat een draw er leek aan te komen werden ze koud gepakt.

De B ploeg van Hoegaarden verloor met 4-0 tegen kopploeg SC Orsmaal. Voetballend was het wederom best aardig maar de jongens van Lambert blijven in het zelfde bedje ziek. Te weining scherpte in de zones van de waarheid.

De thuisploeg begon verschroeiend aan de wedstrijd en zetten de Hoegaardiers meteen onder druk. Hoegaarden ving goed op maar kwam zelf niet aan voetballen toe. De mannen van Lavigne waren gebrand op een revanche voor de 0-3 van vorig seizoen, dat was duidelijk. Het leverde dus veel Averbodense pressie op maar van uitgespeelde kansen was in het eerste kwartier geen sprake. Aan de overkant was het helemaal windstil, zoals gezegd konden de brouwers maar zelden onder de druk uitkomen en werd de lange bal te veel gehanteerd.

Na 20 minuten hielp de scheids de thuisploeg dan toch aan een kans. Een (vermeende) haakfout in de 16 en de ref van dienst legde de bal op de stip. Berghmans achter de bal maar hij miste of beter gezegd onze doelman Jeroen Haccour redde knap. Jeroens 2de gestopte strafschop al dit seizoen. Haccour redde zijn ploeg dus van een achterstand maar nog geen 3 minuten later moest hij zich gewonnen geven op een hoekschop die door Jens Vos van dichtbij werd binnengekopt. 1-0, op basis van het spelbeeld verdiend

Averbode ging nog even door en probeerde meteen de 2de te maken maar Hoegaarden verdedigde goed.

Na dat wervelende eerste halfuur ging de storm wat liggen en kwamen de groenwitten in de match. Veulemans knalde en Dumoulin kopte net over. Nog wat later trapte diezelfde Dumoulin een bal in de vlucht op de lat. De 1-1 kwam er dus niet en toen iedereen de warme kantine wou opzoeken sloegen de thuisjongens opnieuw toe. Een voorzet vanop rechts waaide over de Hoegaardense verdediging en  Van Gestel kopte rustig binnen . 2-0 en meteen ook de ruststand. Averbode verdiende de voorsprong op basis van het vertoonde spel maar Hoegaarden had zonder echt goed te spelen eigenlijk 3 kansen gehad om te scoren.

Na de rust veel meer evenwicht in het spel. Averbode kon niet hetzelfde tempo opleggen en Hoegaarden won terrein. In de 55ste minuut een center van Wauters. Veulemans miste de volley maar Bamps trapte de afvaller binnen. 2-1 en terug spankracht in de partij. De brouwers roken nu Averbodens bloed en probeerden de 2-2 te forceren. Bamps knalde van ver naast en ook Veulemans inzet ging net naast.

In de 65ste minuut een vrije trap voor de thuisploeg. De goed aangesneden bal richting spits Van Gestel. Die ging  echter onder de bal door maar verraste daardoor Robbie Dumoulin die ongelukkig in eigen doel kopte . 3-1 pech !

De brouwers van slag en 3 minuten later leidde Vanvelthoven balverlies. De thuisploeg maakte het schitterend af door in 3 tijden de bal richting Van Gestel te centeren die de bal in één tijd op de slof nam en Haccour kansloos liet. Een mooi doelpunt en 4-1. Van 2-1 naar 4-1 dankzij 2 Hoegaardense individuele fouten. Wedstrijd gespeeld

De brouwers moesten de kelk met abdijbier tot op de bodem ledigen want 5 minuten larer kregen ze een wereldgoal te slikken. Een center van Foets ging richting Van Gestel maar die liet de bal lopen tot voorbij de rechthoek. Daar nam Caliskan de bal in één tijd binnenkant voet en draaide vanop 25 meter de bal in de winkelhaak. 5-1 !!! Wat een doelpunt !

De hoegaardiers hun kopjes tot aan hun tenen maar toch hielden ze vol, en dat verdient ook een compliment. Niels Bamps kreeg zelfs nog een goede kans op de 5-2. Hij omspeelde de plaatselijk doelman maar trapte van ver weliswaar net naast. Het was onze dag niet en Averbode vond het ook welletjes waardoor het 5-1 bleef.

Bon, als we verliezen (de derde keer dit seizoen) dan doen we dat blijkbaar met veel doelpunten. In tegenstelling tot in bertem 2 weken geleden verloren we vandaag verdiend. Alhoewel de 5-1 wat overdreven is, het zat de thuisploeg mee en ons tegen, verloren we vandaag verdiend van een heel goede ploeg. Dit Averbode zal niet ver van de top drie eindigen. Het zal het wellicht wel zonder hun coach Lavigne moeten doen, want hij zou blijkbaar Trainer worden bij KVK Tienen, ter vervanging van de deze week ontslagen Valere Billen.

We wensen, ex Hoegaardier Carlo heel veel succes in zijn nieuwe opdracht. En wij, SCOH A; zullen ons zondag thuis moeten proberen te herpakken. Dan komt Kampelaar op bezoek, dat vandaag de "normaalste" nederlaag van hun seizoen  leed... inderdaad tegen het onnavolgbare Aarschot !

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017