Aanstaande zondag moeten onze jongens na 5 wedstrijden op kunstgras terug hun kunnen tonen op natuurgras. Het zal even wennen worden, maar goed nieuws is dat het terrein in Averbode er prima bij ligt. Averbode Okselaar is dus de volgende tegenstander van onze 1ste ploeg.

De 2de ploeg krijgt na Boutersem opnieuw een serieuze klepper als opponent, namelijk nr 3 in de rangschikking SC Orsmaal. Een moeilijk weekenddus, zowel voor het 1ste als het 2de elftal.

Averbode-Okselaar - SCOH A (zondag 15u, Vorsstraat Z/N Averbode)

De ploeg van Trainer Carlo Lavigne mag dan wel achter de brouwers staan, toch is het wellicht een van de sterkste teams in de reeks. Ze begonnen echter rampzalig aan het seizoen met 1 op 9 maar daarna boekten ze een 12 op 12. Vorige zondag hielden ze leider Aarschot meer dan een uur in bedwang, maar uiteindelijk moesten ze met 2-0 de duimen leggen .

De abdijjongens mag je sowieso opschrijven als top 5 en mogelijk zelfs top 3 ploeg. Aanvankelijk werden ze trouwens genoemd als één van de outsiders op de titel maar we denken dat Coach Lavigne en zijn team die ambitie realistischerwijze opgeborgen heeft. Kampioen, dat wordt bij bijna 100% zekerheid Aarschot, maar daarachter gaan enkele teams knokken voor de dichtste ereplaatsen  En daar zullen de Averbodenaars ongetwijfeld bij zijn. Hopelijk ook SC Out Hoegaarden trouwens, en zoja dan kunnen we de partij van aanstaande  zondag als een subtopper aanschouwen in de strijd voor een top 5 plaats.

Trainer Tom Soetaers kan zondag terug beschikken over Robbie Dumoulin maar moet het in Averbode wel zonder de geschorsten Dimi Nijs en Michiel Goen doen.

Vorig seizoen behaalden de brouwers een 6 op 6 tegen Averbode, maar dat is niet meer dan een niet relevante statistiek en ex Hoegaarden speler Lavigne zal gebrand zijn om tegen zijn ex ploeg te winnen. Blauw wit tegen groen wit, of Abdijbier tegenover Hoegaardse Witte, zondag om 15u

SC Orsmaal- SCOH B  (zondag 15u, Orsmaal)

Veel uitleg behoeft de komende tegenstander van de B boys niet. SC Orsmaal dat is zoals een duitse auto of een zwitsers horloge. Zeer degelijk, altijd op de afspraak, en niet snel op een fabricagefout te betrappen. In de laatste 3 jaar eindigden ze 3 keer in de top 5 en zelfs 2 keer 3de.

Ook dit seizoen staan ze er weer. Momenteel hinken ze slechts 2 puntjes achter op Boutersem en dat hebben ze te wijten aan een verrassende nederlaag tegen Atlas Linter (dus toch 1 fabricagefoutje) . Het zal dus moeilijk worden voor de mannen van Lambert om iets te rapen op de Ossemaalse hoogvlakte. Anderzijds en laat het een motivatie zijn, is Orsmaal geen Boutersem en daarmee bedoelen we dat het "exotisch" gehalte bij hen wat lager ligt. Dat hoeft geen nadeel te zijn, want de roodblauwen winnen wel, maar doen dat meestal bescheiden of m.a.w niet met monsterzeges. Indien de B boys zich goed kunnen organiseren dan zit er mogelijks toch iets in. Fouten zullen ze daar ongetwijfeld afstraffen, dus luidt het simpele advies .... "vermijd aub domme fouten" !!

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Nieuwjaarsreceptie