SCOH A - FC Binkom 2-0

De A ploeg wou thuis terug aanknopen met winst om zo de ongelukkige nederlaag van vorige zondag weg te spoelen. Trainer Soetaers kon niet rekenen op Robbie Dumoulin (geschorst) en startte met Jens Polfliet in de basis. Greg Fouarge zat opnieuw bij de selectie na weken inactiviteit en nam plaats op de bank naast Velaers, Le Roi en 2de doelman De Windt. Voor ongeveer 250 toeschouwers en onder een stralende herfstzon werden onze jongens door de U7 van Jong Hoegaarden begeleid. Het enthousiasme van de U7-tjes  inspireerden alvast hun grote broers want het werd een leuke voetbalwedstrijd..

De toeschouwers zagen het eerste gevaar in de derby komen van Binkom dat al na 2 minuten bijna kon profiteren van een misverstand achteraan. Geyskens lobde op de lat. Daarmee was de kous af voor de bezoekers want de brouwers namen resoluut over en tikten de Binkomnaars achteruit. De combinaties die de jongens van Soetaers op de mat legden mochten er zijn en leidden tot heel wat kansen. Een schot van Ausloos ging over. Bamps kwam wel 4 keer in schietpositie , oog in oog met dioelman Conard maar of de doelman of het doelhout weigerde mee te werken. Van Velthoven dan, die knalde de bal op de lat en in de rebound kopte Veulemans binnen maar vanuit offside. Ook GJ Coenen had kunnen scoren. Hij ging door op links, zette zich knap door maar zijn schuiver week nog af en ging net naast.

Pierreux dan vanop rechts, oog in oog met de goalie maar helaas. Conard redde andermaal. Ook Michiel Goen kende geen geluk. Hij was bij momenten ongrijpbaar voor zijn belager maar scoren neen dat lukte niet. De supporters werden stilletjes aan moedeloos want het beste paard kreeg de haver nog niet waar het al zo lang recht op had. Aan de rust stond de 0-0 beginscore nog op het bord en daar mochten de bezoekers vooral blij mee zijn want ze werden 43 minuten gedomineerd en zoals sommige objectieve uitsupporters zegden, overklast.

Tijdens de rust mochten de aanwezige U7's samen met de wisselspelers van SCOH A wat voetballen en penalties trappen op doelman Wim De Windt. De jong Hoegaarden spelers waren goed bij schot, en toonden de grote jongens hoe je moet scoren...

De 2de helft gaf meteen hetzelfde spelbeeld. Hoegaarden combineerde rustig en een eerste schot van Bamps ging naast. Terwijl iedereen aan de kant begon te vrezen voor het spreekwoordelijke deksel op de neus sloegen de Hoegaardiers dan toch toe. Een mooie actie van Polfliet bereikte  Vanvelthoven. Die tikte subtiel door tot bij Veulemans en weer was het Landerke die Hoegaarden de weg wees. 1-0 OVERVERDIEND.

Een moegestreden Polfliet werd gewisseld voor Velaerrs en Lukas werd meteen mee betrokken in het combinatiespel. Velaers, Vanvelthoven, Veulemans  en Ausloos heersten in het middenveld. Ook de spitsen bleven loopacties maken en achteraan hielden Nijs, Wauters, Pierreux, Coenen alles potdicht. Totaalvoetbal was het !

En dan minuut 75. Hoegaarden tikte en tikte en dan begon het festival Velaers. Lukkie werd na wat driehoekjes in de 16 aangespeeld. Hij kapte een man uit, een 2de verdediger werd het bos ingestuurd met het betere zolenwerk en hetzelfde overkwam de uitgekomen doelman Conard. Velaers kon binnenleggen maar verkoos om zijn maatje Goen de netten te laten trillen. 2-0 en wat een weergaloos doelpunt. De supporters kraaiden van de pret en de  buit was binnen.

Hoegaarden nam wat gas terug nu en Binkom probeerde vooral via Vranckx nog wat terug te doen. Veel echt gevaar leverde het niet op, mede omdat doelman Jeroen Haccour in de lucht bij de pinken was. Voor Lander Veulemans en Binkomnaar Davy Blevi liep de match nog in mineur af. In een kopduel raakten ze elkaar en moesten beiden serieus gehavend aan het hoofd naar de kant. We wensen ze allebei een snel herstel !!!

De overigens zeer sportieve wedstrijd eindigde zo op 2-0 en een 4de thuisoverwinning van Hoegaarden  Het was verdiend want de groenwitten domineerde kwasi gans de match en tegen dit Binkom dat echt wel goede spelers in huis heeft is dat geen sinecure. Dank u SCOH A, dit was  propagandavoetbal.

We willen ook zeker een pluim geven aan scheidsrechter Niels Hendrickx, die zonder assistentie zich perfect van zijn taak kweet. Volgende zondag wacht ons een moeilijke verplaatsing. dan worden we verwacht door ex Hoegaarden speler Carlo Lavigne die coach is van het sterke Averbode-Okselaar.

SCOH B - Verbr Boutersem : 0-6

De B boys vielen zoals verwacht iets te licht uit voor leider en favoriet Boutersem dat met Dewil, Machiels, Willekens, Meert en El Herboutti 5 ex SCOH spelers in hun rangen telt. Al na 10 minuten stond het 0-2 na een doelpunt van Willekens en het eerste van Machiels.  De brouwers combineerden op zich niet slecht maar lieten zich achteraan toch veel te makkelijk uit spelen. Een speler als Kevin Machiels hoef je natuurlijk niet te veel ruimte te geven. Hij dankte voor zoveel goedheid van zijn ex ploegmaats met nog 2 extra doelpuntjes voor rust. 03 en 0-4.

Na de rust konden de B boys aanvankelijk Boutersem wat afhouden maar toch was het weer Machiels die met zijn 4de en 5de van de namiddag de 0-6 eindstand op het bord knalde.

Bon, we gaan niet moeilijk doen over deze nederlaag. Onze jongens zijn nog niet klaar om tegen dergelijke teams een goed resultaat te spelen. Toch kunnen ze er proberen iets uit te leren want de 2 volgende matchen is het tegen 2 andere toppers, SC Orsmaal en WS Wommersom.

Lunch 01 oktober 2017