Met 9 op 9 in de zak richting Bertem Leefdaal dat ook op kunstgras speelt, een aangenaam herfstzonnetje en weten dat mits winst een 2de of 3de plaats er in zit, ons inziens genoeg basis ingrediënten om er leuke voetbalwedstrijd van te maken. Heel wat SCOH supporters reisden af naar B-L die SCOH trainer Tom Soetaers zagen kiezen voor dezelfde 11 die vorige week Wezemaal klopten, maar nu met Polfliet en voor het eerst de langverwachte Lukas Velaers op de bank.

De brouwers begonnen als een wervelwind en tikten gedurende een halfuur de thuisploeg volledig weg. Het leidde tot kansen via Ausloos en Pierreux maar de doelman redde. Na 7 minuten knalde Niels Bamps naar doel en ditmaal had de thuisgoalie geen verhaal maar de kruising bracht redding voor B-L. Nog wat later een prima combinatie via Goen en Ausloos. Veulemans in stelling schuin voor doel maar de schuiver ging nipt naast. In de 20ste minuut weer een prima opgezette aanval maar Goen kon de voorzet van Ausloos niet krachtig genoeg inkoppen. Terwijl het eigenlijk en minstens 0-1 had moeten staan stond het dus 0-0 en toen de Bertemnaars pas na een halfuur voor het eerst in de 16 van Hoegaarden kon komen werd het meteen getracteerd op een strafschop. Wauters en een thuisspits in duel. De thuisspeler gaat neer en de scheids aarzelde niet. Strafschop voor de blauwen maar Haccour redt prima. Bertem kreeg nu wat meer vat op het middenveld maar zowel de thuisploeg als de bezoekers konden geen echte scoringskans meer bij elkaar voetballen. 0-0 bij de rust, na een prima eerste helft van Hoegaarden maar zonder doelpunt.

De 2de helft was meer in balans. Niet dat Bertem domineerde, neen maar Hoegaarden kon het prima voetbal van de eerste helft niet bestendigen. Toen B-L in de 60ste minuut een vrije trap versierde en het schot van kapitein Leyers afweek op een Hoegaards been stond Haccour op het verkeerde been en was de 1-0 een feit. De thuisploeg stond voor zonder dat het een kans bij elkaar had gespeeld. Dat is ook voetbal !

De mannen van Soetaers reageerden en probeerden het voetballend op te lossen. Toen Goen in de 66ste minuut door 2 thuisverdedigers duidelijk onder de grond werd gemoffeld verwachtte iedereen een strafschop voor de brouwers. De scheids haalde de neus op en liet verder spelen. Straf, want had de man voor een twijfelachtig contact in de eerste helft niet wel strafschop gefloten? Toen hij 5 minuten later voor een loopduel in de Hoegaardense 16 tussen Dumoulin en Mortier, waarbij beide spelers ten val kwamen, de Bertemnaars op een 2de strafschop trakteerde en onze Robbie Dumoulin met een 2de geel uitsloot was het hek van de dam. Dit leek op partijdigheid ! Zwaar protest van de Hoegaardiers maar dat levert uiteraard niets op. Leyers bedankte de scheids voor het cadeau en knalde de elfmeter deze keer wel tegen de netten. 2-0 en Hoegaarden met 10, match gespeeld.

De Hoegaardiers bleven ondanks zoveel onrecht rustig en reageerden gelukkig niet gefrustreerd maar de nederlaag was een feit. Toen Mortier een counter mooi afrondde werd de kelk tot op de bodem geledigd.

Eindstand 3-0 en neen een score zegt niet alles en deze nederlaag was absoluut niet verdiend. Bertem -Leefdaal is geen slechte ploeg en heeft enkele goede spelers maar was op geen enkel moment de betere ploeg. het won mede dankzij een gewillige scheidsrechter. Het zal de blauwblauwen echter worst wezen, ze springen over SCOH dat in de rangschikking wat terugvalt nu. . De mannen van Soetaers valt echt weinig te verwijten vandaag. Ze speelden prima in de eerste helft maar werden onfortuinlijk bedeeld door de leiding. Soit, het zij zo, kopjes omhoog en volgende week tegen Binkom moeten we dan maar terug proberen aan te knopen met puntenwinst.

St Drieslinter - SCOH B 1-1

De B ploeg moest naar het steeds moeilijk te bekampen Drieslinter. trainer Lars Lambert moest noodgedwongen forfait geven. De man werd geveld door hoge koorts. Jeremy Cambier nam de honneurs waar en de B boys speelden een prima match met een punt als beloning.

In de eerste helft combineerden de brouwers beter dan de thuisploeg maar tot scoren kwamen ze niet. Op hetb halfuur floot de scheids een strafschop voor Drieslinter na vermeend handspel van Suttels. 1-0

De brouwers bleven rustig, behielden het beste van het spel en konden via een vrije trapdoelpunt van de wederoptredende Sven Omloop verdiend een punt uit de wacht slepen. proficiat mannne,, trainer Lambert zal trots op jullie zijn en dit is een ferme opsteker voor de komst van titelfavoriet Boutersem dat vandaag de vloer veegde met heide Linter.

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Nieuwjaarsreceptie