SCOH A - KFC Rapide Wezemaal: 2-1

Dit weekend werd er hoedanook gevierd in Hoegaarden. Vrijdagavond organiseerde Jong Hoegaarden haar 3de kwis en andermaal was het een schot in de roos. Zaterdag was het dan de officiele inhuldiging van het Kunstgras en de viering van 75 jaar SC (out) Hoegaarden samen met Jeugdhuis De Klup dat 50 kaarsjes uitblies.

Met al dat gefeest zou je bijna de "core business" van onze vereniging vergeten en dat is nog altijd voetballen en liefst op een succesrijke manier. De jongens van Trainer Soetaers, nog steeds zonder Bartholomé, Fouarge, Polfliet en Velaers (de 2 laatsten werden verwacht in de kern maar haakten in laatste instantie terug af) kregen het gerespecteerde Wezemaal voor de kiezen. De ploeg van Bjorn Van Passel  staat bekend als een goed voetballend geheel waar je niet zomaar over walst, hetgeen leider Aarschot vorige week nog ondervond.

De brouwers starten zeer geconcentreerd en namen het heft van meetaf aan in handen. Na 5 minuten had het al 1-0 kunnen staan na een mooie aanval via Ausloos en Pierreux. De voorzet van Géke kwam perfect aan de 2de paal waar Michiel Goen de bal prima op de sloef nam maar doelman Geerts mirakuleus redde. Nog wat later kwam Veulemans na weer een mooie combinatie in schietpositie. Landerke probeerde de doelman uit te schakelen maar die liet zich niet verschalken. Op het kwartier een derde kans. Nu was het Goen wiens schot gepareerd werd en in de herneming besloot Van Velthoven net naast. Drie prima acties van de Hoegaardiers maar nog steeds 0-0.

En Wezemaal dan, deden die niet mee? Toch wel hoor, ook de bezoekers voetbalden aardig en kregen na het openingskwartier meer vat op het spel. Een schot van De Cantis scheerde de lat, wat later was het Simons die thuisdoelman Haccour tot een redding noopte en nog wat later scoorde De Cantis met het hoofd maar werd dit doelpunt terecht afgevlagd.

Het spel ging nu goed op en af en er werd gedurende gans de eerste helft op een hoog niveau gespeeld. Twee ploegen die wilden winnen, wilden combineren en een scheids die het spel pas stil legde indien echt nodig. Meer heb je niet nodig voor een goede wedstrijd.

Na 25 minuten scoorden de bezoekers wel. Simons ging door op links, legde af op Bormans. Diens schot werd door Haccour gered maar de rebound viel in de voeten van Bram Nijs die beheerst inschoot. 0-1, op dat moment op basis van het spel en de kansen, ietwat gevleid. SCOH bleef echter kalm na de achterstand en bleef aardig combineren. Vooral het sterke Hoegaardense middenveld olv Robbie Dumoulin en met een uitmuintende Ausloos, een infiltrerende Veulemans en een GJ Van Velthoven die week op week groeit straalde rust en kwaliteit uit. Wezemaal moest terug achteruit en in de 35ste minuut viel de verdiende thuistreffer. Vanvelthoven stak enig mooi door naar Goen. Goentje maakte de actie en legde prima af tot bij Lander Veulemans, die voor de 4de keer dit seizoen de netten vond. 1-1.

De laatste 10 minuten voor de koffie kwamen de brouwers nog 1 keer dicht bij een voorsprong toen Robbie Dumoulin op hoekschop prima inkopte maar de bal rakelings over ging. Gescoord werd er niet meer en met een 1-1 ruststand gingen beide teams de kleedkamer in. De weer talrijk opgekomen supporters gingen tevreden bijtanken, na een zeer genietbare, sportieve eerste helft.

In de 2de helft kwamen de bezoekers het best uit de startblokken en Nijs kreeg al meteen 2 prima mogelijkheden. Twee keer faalde hij. Op het moment dat de brouwers het moeilijk hadden sloegen zij nu toe. In de 60ste minuut ging Niels Bamps door op links en bracht Vanvelthoven in stelling. GertJan behield het overzicht en bediende Goent die zijn man uitkapte en beheerst in de hoek binnen schoot. 2-1

Wezemaal moest nu nog dieper op het pedaal gaan staan maar Hoegaarden behield controle en onze verdediging gaf geen duimbreed toe. Wauters heerste in de lucht, Pierreux en Coenen hadden hun tegenstrever onder controle en als er al eens iemand door kwam was daar skipper Nijs of doelman Haccour om averij te vermijden.

Sporting probeerde anderzijds om Wezemaal helemaal te nekken maar een schot van Bamps was net niet krachtig genoeg en ook Veulemans knalde over. Michiel Goen kwam nog enkele keren in de 16 maar de laatste pass bleef steken. Wezemaal kraakte maar bleef overeind en in het slot zetten de bezoekers alles op alles en kwamen zelfs nog 2 keer dicht bij de gelijkmaker. Haccour redde prima op een inzet van Bormans en na een belegering in de slotminuut schoot Vandeschoot net naast.

Zo bleef het 2-1 voor de Hoegaardiers, na een bijzonder boeiende wedstrijd die op basis van de 90 minuten en de zuivere kansen toch wel verdiend naar SCOH ging maar even goed op een gelijkspel had kunnen geeindigd zijn.

Alleszins een mooie 3de opeenvolgende thuiszege voor de mannen van Soetaers die met deze 9 op 9 op een aangename 4de plaats staan. Het feestweekeinde werd op de enige echte gepaste manier (met een zege dus), afgesloten. Chapeau Mannen !!!

Volgende week spelen we terug op verplaatsing en gaan we tegen Bertem-Leefdaal onze 4de plaats met hand en tand verdedigen.

FC Geetbets - SCOH B : 5-0

De mannen van Lambert zakten na de overwinning van vorige zondag met vertrouwen af naar Geetbets maar kregen een droge 5-0 te verwerken. Trainer Lambert zag zijn ploeg niet slecht beginnen in het eerste halfuur maar scoren lukte niet. Na dat de thuisploeg met een mooie aanval de score opende gaven de jonge hoegaardiers wat later te snel en te makkelijk een 2de doelpunt weg. Bij de rust stond het dus 2-0. na de herneming een beter Hoegaarden maar de aansluiting kwam er niet. Integendeel, in de 70ste minuut viel het 3de thuisdoelpuit,was de veer gebroken en werden het nog forfaitcijfers. Volgende week worden onze jongens verwacht in Drieslinter.

plus aansluitend de 75jaar viering van SC out Hoegaarden

Weekplanning Wedstrijden Socceronline