SCOH A   - Ars Oplinter  (zondag 15u00)

Derbytime ! Inderdaad, aanstaande zondag staat de eerste echte derby op de agenda want dan ontvangen we thuis de buren uit Oplinter of met andere woorden een echt Getestreektreffen. Ook in het klassement is er weinig afstand tussen groenwit en paarswit. De Arsenalboys staan met 7 op 15, 1 plaatsje onder de brouwers, en bij derbywinst springen de tienenaars dus over de Hoegaardiers. De inzet om elkanders maat te pakken zal er dus zeker zijn.

Een derby heeft altijd iets speciaals maar of de derby bij de ganse spelerskern van Oplinter serieus leeft betwijfelen we. De bezoekers hebben namelijk een serieuze gedaanteverwisseling ondergaan want heel wat spelers van vorig seizoen vertrokken en werden vervangen door een +/- 20 tal nieuwe spelers. Bij de supporters daarentegen zal de bloeddruk wel wat toenemen !

Musafer Beylem, ex SCOH, is er wel nog bij en in Hoegaarden weten we dat Musa best niet te veel vrijheid krijgt.Trainer van Arsenal Oplinter is John Ottenburg, en zoals gezegd heeft die met 7 op 15 het tot dusver niet slecht gedaan met het vernieuwde Arsenal. Tegen Aarschot verloren ze "slechts" met 3-1 en vorige zondag klopten ze Meerbeek (die ons op een gelijkspel hielden) in eigen huis met 1-3. Willen de Hoegaardiers op onze kusntgrasmat ongeslagen blijven dan zal het dus 100% geconcentreerd aan de aftrap moeten verschijnen. Michiel Vanderweyden, vorige zondag niet van de partij sluit in principe terug aan en ook Lukas Velaers is aan de beterhand en traint terug volop mee. Of hij al deel uitmaakt van Soetaers selectie voor Oplinter is nog de vraag.

SCOH B - ST Neerwinden (zondag 17u30)

Na een weekje rust mogen de mannen van Lambert zich opnieuw opladen voor een wedstrijd. Tegenstander volgende zondag is Standaard Neerwinden. De B boys hebben nog geen punten geoogst en daar willen ze graag verandering in brengen. Of dat tegen Neerwinden lukt, is de vraag want de Landense groenwitten lijken heel wat sterker dan vorig seizoen. Zo klopten ze Halle VV in de openingsmatch en verloren ze met nipte 1-2 van Meldert.

Groen tegen Groen, op een frisgroene mat, zondagavond na afloop van de derby tussen Hoegaarden en Oplinter.

Lunch 01 oktober 2017