De 8-1 nederlaag van vorige zondag - tegen het naar 2de prov normen buitenaardse Aarschot - wilden de brouwers toch snel naar de vergetelheid spelen en dus moest de tegenstander van vandaag Union Lovenjoel het kind van de rekening worden. Dat gebeurde ook na een prachtige 1ste en een gecontroleerde 2de helft.

SCOH begon wervelend en de jarige Niels Bamps leverde al na 4 minuten een prima voorzet af die maar nipt door een lovenjoelse verdediger kon weggewerkt worden. In minuut 10 werd Michiel Goen mooi afgezonderd door Dumoulin. Oog in oog met de bezoekende goalie besloot Goentje nipt naast. Het was maar uitsel want rond het kwartier leverde Pierreux een verre voorzet af. De uitstekende Lander Veulemans pikte prima op, behield het overzicht en leverde beheerst een verjaardagscadeautje aan maatje Bamps af, die maar in te knikken had  1-0.

Hoegaarden ging door en een schot van de ook zeer goed spelende Ausloos ging maar net naast. SCOH was oppermachtig in de eerste helft en na een enig mooie aanval stond het verdiend 2-0. Vanvelthoven speelde met een hakje Goen vrij. Die snelde de flank af, speelde in op de inlopende  Bamps die prima vioorbracht aan de 2de paal waar de jonge Lander Veulemans mooi kon intikken. 2-0.

Lovenjoel probeerde het tij te keren maar slaagde daar niet in. Eén keer moest SCOH doelman Haccour gepast uitkomen om Mateus van de bal te houden maar dat was het dan ook voor de bezoekers. Voor de rust had het zelfs nog 3-0 kunnen zijn maar een actie van Van Velthoven werd verijdeld. Het bleef dus 2-0 bij de rust en dat was meer dan verdiend

Na de rust zette Lovenjoel meer druk en Hoegaarden kwam met wat minder aanvallende, maar eerder controlerende intenties uit de kleedkamer. De bezoekers eisten de bal op maar de sterke Hoegaardense verdediging , opnieuw onder leiding van organisator  kapitein Dimi Nijs, stond pal en gaf geen duimbreed toe.

Op tegenaanval probeerden de brouwers de klus af te maken maar Veulemans en Goen kregen hun schot net niet genet. De wedstrijd bloeide nu wat dood. De groenwitten drongen niet echt meer aan en de bezoekers probeerden maar verder dan wat afstandschoten en enkele corners kwamen ze niet. Het was integendeel Hoegaarden dat nog het dichts bij een treffer was maar een raid gevolgd door een schot van Pierreux en wat later eentje van Ausloos werden door de doelman puik verijdeld. Ook de sterk spelende Van Velthoven kwam nog dichtn bij een treffer. De beste kans van de 2de helft was nog voor MOTM (man of the match) Lander Veulemans. Landerke kwam echter een paar centimeter te kort om de 3-0 tegen het touw te prikken na weer mooi combinatiespel vanuit het middenveld.

Zo bleef het bij 2-0 en behaalden de groenwitten een prima en op basis van een zeer sterke eerste helft dik verdiende overwinning tegen het altijd moeilijk opzij te zetten Lovenjoel.

Dankzij deze nuttige zege is de "pil" van vorige zondag toch wel doorgeslikt (vandaag won Aarschot trouwens met 12-0 !!!). Meer zelfs, met 8 op 15, 3 uitwedstrijden en enkel verlies tegen de toekomstige kampioen,, is onze start zelfs geslaagd te noemen en kunnen we vooruit blikken. Volgende zondag de eerste echte derby van het seizoen want dan ontvangen de Hoegaardiers Arsenal Oplinter voor een onvervalst en steeds spannend streektreffen.

Kalender & Uitslagen A-kern 2016-17

Kalender & Uitslagen B-kern 2016-17