SC Aarschot  - SCOH A 8-1

Het stond in de sterren geschreven dat SCOH A vandaag voor een kwasi onmogelijke opdracht stond. Op bezoek bij de grote en tot nu toe foutloze favoriet Aarschot en bovendien 6 spelers die niet beschikbaar waren, is teveel van het "goede". Verrassingen gebeuren al eens in voetbal maar mirakels niet. De groenwitten waren geen partij voor de kasseistampers en werden met een keiharde 8-1 naar huis gestuurd.

Een match werd het nooit want al na 3 minuten stond het 1-0 toen Kevin Vandenbergh (4 stuks vandaag !!)  te veel ruimte kreeg. In de 10de minuut stond het 2-0 en dat was niet meer dan logisch want de Hoegaardiers kwamen overal 1 tot 2 stapjes te kort. Vanderweyden kreeg in de 20ste minuut de kans om vanop de stip de aansluiting te maken maar mistte.

Aarschot had door een tegentreffer misschien even aan het wankelen gebracht kunnen worden maar dat gebeurde dus niet.  Integendeel, Hoegaarden betaalde de prijs want enkele minuten later maakten ze het af 3-0 en nog voor de rust stonden er zelfs 5-0 forfaicijfers op het bord.

Na de rust hielden de witzwartten gelukkig de voet van het gaspedaal en kon Hoegaarden wat meer laten zien. Niels Bamps scoorde in de 65ste minuut de eerredder 5-1 maar Aarschot reageerde daar furieus op en maakte in het slot nog 3 treffers die voor die zware 8-1 nederlaag zorgden.

Ook al hadden we weinig verwacht van deze namiddag toch komt deze nederlaag vrij zwaar aan en zal het voor Coach Soetaers wat wonden lijmen zijn. Er waren excuses dat is waar, maar 8-1 is teveel. Soit, Deze week zullen de kopjes terug leeg gemaakt moeten worden, en zullen onze jongens deze "pil" moeten doorslikken en weer vooruit denken aan de volgende match. Thuis tegen Lovenjoel. Hopelijk recupereert Soetaers enkele van de afwezigen van vandaag.

Heide Linter - SCOH B 4-1

Ook de B ploeg kwam wat vertekend aan de start want 3 jongens van vorige zondag moesten noodgedwongen mee met het eerste. Toch speelden de mannen van Lambert een vrij goede wedstrijd, ondanks de 4-1 nederlaag. Voetballend dan toch, want in de combinatie was Hoegaarden gewoon de betere ploeg vandaag. Het verlies is te wijten aan weer veel te makkelijke tegengoals waarop de coach iets zal moeten vinden. Na 20 minuten kon de "Hei"scoren na een een lange bal die zomaar tot een kans leidde. Tomaz Thys van den Audenaerde kon dankzij een magistrale vrije trap Hoegaarden langszij brengen maar weer gingen onze jongens onderuit op enkele lange ballen. Bij de rust stond het 3-1.

Na de rust hetzelfde beeld. SCOH had de bal en zorgde voor de beste combinaties die leidden tot wat halve en soms hele kansen maar scoren.. neen dat llukte niet. 10 minuten voor tijd scoorde de thuisploeg wel en was het 4-1 en dus de boeken definitief toe voor onze jonkies.

Volgende week zijn de B boys bye en kunnen ze even bezinnen over de 3 nederlagen en de 0 op 9.

Kersthappening
vrijdag 8 december 2017